curry - 8456 przepisów (strona:344/564)

Kurczak w serowym sosie 491

czerwone 150 g pieczarek 1 duża cebula czerwona garść natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w serowym sosie wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w słodkiej i ostrej papryce, curry, imbirze i oliwie z oliwek, pozostawiamy na 30 minut, następnie smażymy przez 3 minuty. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w paseczki. Całość smażymy przez

Delusional Trine
Gotowana pierś z kurczaka w mleku- soczysta i delikatna 1451

smaczna, także polecam wypróbować przepis. Do przygotowania piersi będziemy potrzebowali: pierś z kurczaka (około 700 g) 1 litr mleka przyprawy (można użyć innych) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta papryki ostrej szczypta pieprzu sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Gotowana pierś

Uwaga Babcia Gotuje
Marchewkowa zupa z mlekiem kokosowym, chilli i kolendrą 132

łyżeczka tartego imbiru(jeśli nie lubicie można pominąć) 1 1/2- 2 kubki buliony warzywnego 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka płatków chilli(opcjonalnie) 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka curry (lub mniej jeśli nie chcecie, aby było zbyt pikantne) Marchewkę obrać, przekroić wzdłuż i poukładać w żaroodpornym naczyniu. Dodać do marchewki, czosnek w łupinkach i cebule (nie obraną przekrojoną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pasztet z czerwonej soczewicy 148

obcasach ")   1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 duża cebula 2 duże marchewki  5-6 pieczarek 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki sól, pieprz   Soczewicę opłukać, wrzucić do garnka, zalać 2 szklankami zimnej wody i gotować, aż się rozpadnie i wchłonie

Simply Food
Imbirowe krewetki w mleczku kokosowym. 180

Taki (lub podobny) sposób potraktowania krewetek charakterystyczny jest dla Karaibów. Jamajka i Dominikana to właśnie miejsca, gdzie można zjeść pyszne curry z krewetek - bo tak też można nazwać to danie. Danie świeże, szybkie i nieskomplikowane, a jednocześnie pełne smaku. A nawet smaków. No i szczypty imbirowej pikanterii - przypominam o haśle tygodnia. Słowo "świeże" w wypadku mrożonych skorupiaków, których ja użyłem

zadanie-gotowanie
Pieczona ciecierzyca 132

ciecierzyca stanowi smaczną i zdrową przekąskę. Przygotowanie jej jest bardzo proste, możemy ją przygotować na przyjęcie, polecam. Składniki: 1 puszka ciecierzycy  1/4 szklanki olej 1/3 łyżeczki soli Szczypta curry Pieprz mielony Szczypta słodkiej papryki Sposób przygotowania: Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Ciecierzycę odcedzamy na sicie, przelewamy wodą i osuszamy, dodajemy do leju i dokładnie obtaczamy

Bajeczna Kuchnia
Kurczak tikka masala najlepszy 102

trochę zabawy przy przygotowaniu, ale naprawdę warto go zrobić. W takim wydaniu jak w przepisie poniżej, kurczak jest aromatyczny, pachnący orientem, pikantny i niezwykle delikatny. 2. Kurczak maślany w curry dla tych, którzy nie przepadają za pikantnym jedzeniem (serio są tacy?). 3. Chlebki naan , jeden z najbardziej popularnych naszych przepisów. Do tego tikka masala i mamy połączenie idealne (przepis TUTAJ

PaleoLife
Zupa z łososiem, batatem i dynią na mleku kokosowym 113

papryczka chili  garść suchych glonów wakame  kilka grzybów shitake  100 gram makaronu ryżowego  1 czerwona papryka  kawałek cukinii  przyprawy: sos sojowy, mielona kolendra, curry, kurkuma, wędzona papryka  kiełki jarmużu do dekoracji  oliwa z oliwek do smażenia  Glony wakame i grzyby shitake namocz we wrzątku. Batata, cukinię, dynię i paprykę pokrój

Mango Papaja
Zupa dyniowa, najprostszy i najszybszy przepis 112

Wiedz że coś się dzieje!” Składniki są podane na 4 osoby. Składniki: 1/3 średniej wielkości dyni (zależy od ilości osób, których chcecie nią ugościć) 1 cebula bulion (1l) curry sól pieprz Przygotowanie: Na patelni podsmażamy cebulę, aby się zarumieniła. Dodajemy obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę dynię. Gdy będziecie widzieć, że dynia zaczyna się robić miękka dolewamy bulion

PaleoLife
Kiełbasa w sosie słodko-kwaśnym Jamar na ostro 165

cebula 2 ząbki czosnku sos słodko-kwaśny Jamar 520 g 0,5 szklanki przecieru pomidorowego 1 ostra papryczka, może być pół sól, pieprz, lubczyk, estragon, płaska łyżeczka przyprawy curry olej do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oleju przesmażam talarki kiełbasy, gdy lekko się zrumieni dodaję kosteczki cebuli i czosnku. Po chwili dodaję posiekaną drobno ostrą papryczkę. W garnuszku grzeję

Zasmakuj Kuchni
Pasztet z cukinii i czerwonej soczewicy 182

czerwonej soczewicy, – 2 marchewki – 1 cukinia średniej wielkości, – 2 jajka, – sól, pieprz, – 1 cebula, – 2 ząbki czosnku, – 1/2 łyżeczki curry – 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 190-200C. Soczewicę opłukaj wrzuć do garnka i zalej 3 szklankami wody. Gotuj, aż wchłonie prawie całą wodę a następnie odcedź Cebulę i czosnek

I LOVE LIFE
Sztuka przyprawiania 103

potłuc w porcelanowym moździerzu. W moździerzu można rozgnieść także owoce jałowca, ziarna pieprzu lub ziela angielskiego, które maja być użyte do marynat. Mieszanki przypraw jak np. indyjską, curry, przygotowuje się również w moździerzu. Moździerz jest również przydatny do zimnych sosów lub masła ziołowego. czosnek Można również przechowywać

Pomysłowa kuchnia
POTRAWKA Z SOCZEWICĄ I WŁOSKĄ KAPUSTĄ – tani i zdrowy obiad 144

duże liście kapusty włoskiej 1 marchewka 1 ziemniak 100 g czerwonej soczewicy 1 litr wody 1 cebula 2 pomidory 3 łyżeczki przecieru pomidorowego przyprawy i zioła (sól, chilli, pieprz, curry, suszona włoszczyzna, bazylia, estragon, rozmaryn) Sposób przygotowania: Do garnka daj pokrojone liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz ziemniaka, dodaj też soczewicę i całość zalej wodą. Gotuj przez 10 minut

Via Gusto
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 138

składem i przyprawami. W Maroku zamiast wymienionych w przepisie przypraw dodaje się do tej zupy mieszankę ras el hanout w Japonii - makaron, sos sojowy i sos rybny, w Indiach - curry, garam masala, czasem też bataty i mleko kokosowe. Ilość wersji jest ogromna. Pikantna zupa z pieczonych warzyw to zarazem świetny sposób na wykorzystanie pozostałych po obiedzie grillowanych warzyw. Moja dzisiejsza

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jesienne placki 186

Składniki: 0,5 kg dyni (po obraniu) 4-5 ziemniaków kawałek cukinii 2 jajka 1 większa cebula 1 szklanka mąki sól, pieprz curry suszone pomidory Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę i dynię obrać. Cukinię … Czytaj dalej Jesienne placki

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania