nadal mnie zaskakują, pomimo, że używam go już od dość dawna. Niedowiarków zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów :) sernik z białą czekoladą przygotowany w Kohersen Mycook śledzie w sosie curry Ps. Info dla niewtajemniczonych Wielofunkcyjny robot kuchenny Kohersen Mycook to wykorzystujące technologię indukcji urządzenie typu All in One (wszystko w jednym). Z takich urządzeń korzystają też szefowie kuchni, aby uniknąć
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamała pietruszka Kawałeczek selera 2 średnie marchewki Zielona pietruszka ok. 1/2 woreczka ryżu lub 4-5 łyżek sypki Sól himalajska Pieprz ziołowy Curry Kurkuma Chilli Odrobina gałki muszkatołowej Kilka kropel oleju tłoczonego na zimno Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do wody. Gotujemy i po chwili od zagotowania
CzarnawisienkaZupa jabłkowa na słodko? no właśnie nie koniecznie. Dodatek wina i curry, masła, nadaje jej wytrawnego smaku. Zupa pochodzi z duńskich stołów i smakuje wybornie. Nie wiem z czym zajadają ją duńscy smakosze ale ja wybrałam makaron owsiany i to było znakomite posunięcie. Zapraszam na pyszną zupę. Duńska zupa z jabłek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemięskiem. Polecam! SKŁADNIKI: - 1 litr miąższu z upieczonej dyni muskat - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - 1/3 szklanki mleka - 1 łyżka przyprawy curry - 1/2 łyżeczka miodu - chili do smaku - 1 szklanka wody W garnku o grubym dnie, podsmaż na oliwie i maśle czosnek, dodaj przyprawy i miąższ z dyni. Całość podlej wodą i gotuj
SMYKWKUCHNIkalafiora , placki z kalafiora czy placuszki z dyni doskonale sprawdzą się jako lunch do pracy. Można przygotować z nimi sycącego burgera wegetariańskiego czy podać jako samodzielny posiłek z sosem curry. W obu wersjach sprawdzi się idealnie! Składniki: jeden duży brokuł, ugotowany na pół twardo 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko maka pszenna sól, pieprz cytrynowy, skórka otarta
Życie ze smakiemWiecie czym jest remulada? Remulada duńska to gęsty sos na bazie majonezu z dodatkiem warzyw. Wyczuwalny jest smak kapusty, ogórka, cebuli i curry. Można go dodawać do jajek, wędlin, grillowanych warzyw, świetnie smakuje także z nachosami. U mnie remulada posłużyła jako marynata do schabu. Smak zaskakujący. Składniki: schab 1 łyżka masła 2 łyżki remulady duńskiej od FolWark 2 łyżki śmietany
MojaQchnia.pljajka 3-4 łyżki mielonych orzechów laskowych tarta bułka - opcjonalnie kawałek boczku - opcjonalnie 1 duża cebula 4 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 4 cm kawałek imbiru kurkuma 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka gałka muszkatałowa 1/4 łyżeczki listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonej szałwii listki szałwii Wykonanie: przygotować puree z dynii (upiec w piekarniku lub ugotować w małej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Herbat to zapraszam TU SKŁADNIKI NA 4 Osoby: CIASTO: 1,5 Szklanki Mąki Orkiszowej typ 630 Plenus NATURA 120 g Masła najlepiej zimnego 2 Łyżki CURRY PLENUS NATURA 1 Łyżeczka soli 1 Łyżeczka pieprzu 50 ml zimnej wody FARSZ: 15 dag Łososia Wędzonego ścinki 20 dag sera żółtego tartego
Gotowanie PatkiSkładniki: 1/2 kg filetów z suma (lub dowolnej ryby) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słoik krojonych pomidorów 2 mini papryczki kajeńskie suszone po łyżeczce kminku, kolendry, gorczycy i curry … Czytaj dalej Sum po azjatycku
czarrna od kuchniSelen 0,6 µg Fluor 1 µg Fitosterole 18 mg Kalafior w kuchni Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą Keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera Pieczony kalafior z przyprawami Pieczony kalafior Indyjska zupa krem z kalafiora Klasyczna zupa kalafiorowa Rozgrzewający krem z kalafiora z chili Sałatka z groszkiem cukrowym i fioletowym kalafiorem
Kulinarne przygody GatityWszelkiej maści kotlety/pulpety/pasztety powinny być naszymi narodowymi potrawami, bo naprawdę kochamy takie klopsy. Ja prawdę powiedziawszy wolę curry i ryż pod każdą postacią, ale jak to bywa, przypadkiem (miały być z jaglanki, ale się skończyła, itd. )zrobiłam te klopsy i muszę przyznać, że jestem z nich dumna. Serio, naprawdę mi smakują, zresztą wszystkim smakowały, masa jest tak dobra, że wyżerałam
greenscarfcebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku 350 g passaty 350 g marchewki startej na tarce o małych oczkach 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne / ostrej papryki Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Cebulę i czosnek zesmażyć na 2 łyżkach wody. Przełożyć do miski, dodać odpady po soku, passatę, marchewką
moj przepis naSkładniki: 3/4 szklanki ryżu 1/2 kg dyni, waga po obraniu 20 dkg brukselki kilka liści jarmużu sól, pieprz słodka papryka curry Przygotowanie: Dynię pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać 2 … Czytaj dalej Jesienne risotto
czarrna od kuchniaromaty. Potem część zostawiam do zupy, którą robię jeszcze tego samego lub następnego dnia, a resztę na gorąco wekuję w słoiku żeby wykorzystać potem w tygodniu do innej zupy, curry czy innego dania. Z mięsa ( jak jest) robię zawsze pastę do kanapek a warzywa przerabiam albo na kotlety , albo na pasztet ( z przepisu jadłonomi) albo na sałatkę dodając
Cooking for EmilyChcę podzielić się z Tobą przepisem na kurczaka na obiad. Trochę będzie to danie azjatyckie, a co ważne szybkie – dziś zatem kurczak... The post Kurczak w sosie curry z ryżem i warzywami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.com