curry - 8956 przepisów (strona:347/598)

Zupa z dyni - krem 206

marchewki kawałek białej część pora kawałeczek selera oraz korzeń pietruszki puszka mleczka kokosowego(400ml) spora szczypta mielonego czosnku 1łyżka  masła sól, szczypta pieprzu cayenne oraz 1 płaska łyżeczka curry   olej rzepakowy natka pietruszki do dekoracji Wykonanie: Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać około 3-4 łyżek oleju rzepakowego , na rozgrzany wrzucić kolejno por, marchewkę oraz pietruszkę

W garach u Gosi
Lecznicza pasta na wzmocnienie odporności. Zapomnij o przeziębieniu i grypie 585

najlepiej zapijając ciepłą herbatą lub mlekiem. Ze względu na wonne właściwości czosnku, kurację lepiej stosować na noc. Pastę można też wykorzystywać jako przyprawę w kuchni orientalnej, podobnie jak pastę curry. Należy jednak pamiętać, że podczas gotowania może ona utracić niektóre swoje właściwości. Artykuł Lecznicza pasta na wzmocnienie odporności. Zapomnij o przeziębieniu i grypie pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Kociołek wg Aleex 186

czosnku • 4 spore ziemniaki • 0,5 kg kiełbasy śląskiej • 0,5 kg białej kiełbasy • olej • 1 szklanka bulionu lub wody • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, liście laurowe, curry Sposób przygotowania: 1. Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić, jak na zdjęciach. 2. Żeberka porcjować. Kiełbasę pokroić na kawałki. 3. Na dno kociołka wlać oliwę. 4. Na dnie ułożyć warstwę

W mojej kuchni
Udka w cebulowej , chrupiącej panierce 160

szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki kartoflanej 1 szklanka mąki pszennej ciasto : 3 cebule 1 szklanka maki pszennej 2 łyżki mąki kartoflanej 1 łyżeczka słodkiej musztardy 1 łyżka curry 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka papryki ostrej 1/2 szklanki wody gazowanej Udka dzielimy na części . W dużym ganku zagotowujemy wodę , zdejmujemy z gazu , wkładamy do niej udka

Ogrodnik w podróży
Sezamowy kurczak z warzywami 147

kurczaka! Obiad w pół godziny! Co nam trzeba? pierś z kurczaka- około pół kg 4 łyżki sezamu przyprawa do kurczaka: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej i curry Mieszanka warzyw- ja użyłam mieszanki kalafiora, brokuła, marchewki, papryki i kukurydzy dodatkowo: olej rzepakowy jajko ryż Robimy! Kurczaka kroimy w średnie kąski, przyprawiamy naszą mieszanką. Rozbijamy jajko, mieszamy i obtaczamy

Latosiowydom
Kotleciki jaglano-dyniowe z sosem serowym 168

była miękka. Później użyłam blendera do jej zmiksowania. Sięgnełam po serek kremowy o naturalnym smaku. Lubisz dynię? Jeśli tak to sięgnij po nasz przepis na Dynię piżmową w stylu curry. The post Kotleciki jaglano-dyniowe z sosem serowym appeared first on MeCooks

mecooks
Curry dyniowo-kalafiorowe z kurczakiem 200

Rozgrzewające curry z wykorzystaniem sezonowych warzyw - dynii i kalafiora, do tego filet z kurczaka i pyszne jesienne danie gotowe. Soczysty filet zamarynowany w imbirze, czosnku, kurkumie i papryce zatopione w kokosowym sosie podany z jaśminowym ryżem to świetny obiad dla całej rodziny. Błyskawiczne do przygotowania danie rodem z indyjskiej kuchni, zapraszam! Składniki: 1 filet z kurczaka 1/2 dynii Hokkaido

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Buraczki tarte do słoików. Przepis krok po kroku. 179

lata.   Skromne własne zasoby   Przetworów nie robię jak szalony ale  buraczki tarte do słoików to absolutny „must have”. Tak samo jak OGÓRKI CURRY (link) albo KONFITURA ŚLIWKOWA (link) Zamiast głowić się jaki przygotuję dodatek do obiadu, po prostu wyjmuję słoik tych magicznych buraczków i sprawa rozwiązana. Z drugiej strony

kuron.com.pl
SAŁATKA Z TORTELLINI I KURCZAKIEM 212

tartego 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku i koperku sól i pieprz do smaku Sos 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy curry PRZYGOTOWANIE:  Pierożki gotujemy w osolonej wodzi, odcedzamy. Filety z kurczaka myję j kroję w paski, doprawiam przyprawami.Na rozgrzany olej przekładam mięso i smażę na rumiano. Pozostawiam do przestygnięcia

Gotowanie Patki
Zupa krem z dyni z kminem rzymskim 186

przypraw, potrzebuje czegoś co nas rozgrzeje i ogrzeje.  A więc często wskakujemy w ciepłe skarpetki, kapcie czy wełniane sweterki, ale jeszcze częściej zaczynamy używać w kuchni, imbiru, cynamonu, curry czy kminu rzymskiego. Przyprawa ta nazywana jest także kuminem, a często mylona z naszym kminkiem. Kmin rzymski jednak pochodzi z Egiptu,a jego aromat nadaje naszym potrawom nieco wyrazistości

Życie zaczyna się w kuchni
FIT FRYTKI + FILET Z KURCZAKA z piekarnika 149

SKŁADNIKI: (Na 3 porcje) - ziemniaki - 6 szt. (580g) - olej kokosowy -2 łyżeczki (15 g) - przyprawy wedle uznania (sól himalajska, papryka słodka/ ostra, curry, pieprz)  WYKONANIE: Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać z przyprawami. Obrane ziemniaki pokroić w w słupki. Włożyć do wrzącej, osolonej wody. Gotować przez około 2-3 min. Odcedzić, przełożyć równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Polać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Curry z kurczakiem, papryką i dynią 206

napięciu. Oczekiwaniu. Jeszcze jedna kawa. I herbata. To curry idealnie nadaje się na jesienny obiad. Jest w pięknym, złocistym kolorze, zawiera jesienne warzywa i idealnie rozgrzewa. A dzięki soczewicy potrawa jest sycąca. Ilość bulionu dostosujecie sobie do własnych upodobań - czy wolicie gęstszą czy nieco rzadszą potrawę. A odważniejsi mogą dodać papryczkę chili :) Składniki: 2 filety z kurczaka 1 cebula

My simple kitchen
Pasztet z cukinii 170

cebula 4 ząbki czosnku 3/4 szklanki kaszy manny 4 jajka 3 łyżki oleju 4 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka curry sól Sposób wykonania: Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odciskamy z niej sok. Marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki i dodajemy

Qchnia po prostu
Sałatka z pieczonej dyni i sera koziego 136

Moim ulubionym jesiennym warzywem, z którego przygotowuję zarówno słodkie jak i wytrawne potrawy jest dynia. Sałatka z pieczonej dyni i sera koziego Po zupie, muffinkach, curry nadszedł czas na sałatkę. Z jakiegoś powodu sięgam głównie po dynię piżmową. To ta długa o jasno-pomarańczowej skórce, w ksztacie przypominająca ogromną gruszkę. Dla mnie standardowa dynia jest zbyt słodka. Przynajmniej wydawała

mecooks
Tatar z łososia – w japońskim stylu 177

wodach Szkocji można poczytać w sieci sporo – i nie jest to przyjemna lektura.   Najlepiej przy zakupie świeżych ryb odwiedzić specjalistyczny sklep lub choćby sieciowe sklepy typu ‘cash and carry’ gdzie znane są dni dostaw i nie ma problemu z zakupem towaru najwyższej klasy.   Szykujemy wszystkie składniki – pora rozcinamy wzdłuż zachowując piętkę która przytrzyma liście i płuczemy go dokładnie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania