ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:313/728)

Letnia przekąska - żołnierzyki z arbuza, melona i mięty z dipem kokosowo-limonkowym 207

kilka dni do Warszawy, do mojego taty. Pobyt tam był również bardzo aktywny, gdyż w ciągu dwóch dni przeszłam ponad 32km, widziałam słynną defiladę 15.08 i porobiłam wiele ciekawych zdjęć. Niestety waga pokazuje mi liczbą zupełnie nieadekwatną do dotychczasowego trybu życia, aczkolwiek może być to spowodowane zmianą diety. Zaś 21.08 wybieram się na obóz/praktyki do Podlesic (Jura Krakowsko

Be Fit Be Strong
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 231

Zapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad. Wiem powiecie że teraz za gorąco, ale upały kiedyś się skończą a obiady jadać trzeba zawsze. Polecam gorąco. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłecznik z bezą 177

mija Wam ostatni ciepły weekend tego lata? Ciekawa jestem, czy prognozy się sprawdzą, jeśli tak - od poniedziałku czeka nas chwila oddechu od upałów ...  Bawcie się cudownie i w międzyczasie (to ostatnio moje ulubione słowo, bo czasu brak ...) zróbcie przepyszny i bardzo prosty jabłecznik.  Oficjalnie sezon na jabłka uważam za otwarty, te do jabłecznika zebrałam u drugiej Mamy

Garniec Magalie
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 255

nakładają. Dodatkowo: listki świeżej mięty piwo typu angielski porter do podania Kawałek upieczonego brownie podajemy z gałką lodów, listkami świeżej mięty i piwem typu porter angielski. Smacznego, Klaudia. Dla ciekawych zdjęcie samego brownie tuż po upieczeniu. Konsystencja idealna

Mango Papaja
Steak z tuńczyka – proste, szybkie 188

Steak z tuńczyka – proste,szybkie Jak zawsze ciekawa świata i nowych smaków , nie była bym sobą , gdybym nie spróbowała nowości . Steaki z tuńczyka to nowość w naszych sklepach , o której kiedyś , można było pomarzyć , tak jak o wycieczce do Chin . Tej ostatniej sobie nie kupie niestety , finanse w tym roku padły tak, że szkoda gadać , ale steak czemu

Ogrodnik w podróży
meksykańska potrawka nie koniecznie z kurczakiem 209

Potrawę można podawać z gorącym ryżem, jak również samą. Kiedy ostygnie i postoi kilka godzin, to całość przejdzie wszystkimi aromatami i wtedy warto spróbować jej na zimno z bagietką - ciekawa propozycja szczególnie na gorące

zobacz ich smak
Ciasto z czereśniami 215

Kolejne ciasto z czereśniami o bardzo ciekawym smaku i co ważne bardzo szybkie do wykonania.  Jedyny minus - następnego dnia wydaje się już zbyt "zbite" i nie jest już takie dobre, na szczęście wszystkim tak smakowało, że nie zostało go zbyt wiele na następny dzień. Przepis na cisto znaleziony  tutaj . Składniki : 200 g półtłustego niezmielonego twarogu 5 łyżek

Słodka Kraina Wypieków
Ślonski wege łobiod sprytnej gospodyni, czyli gumiklyjzy z bobu, modro kapusta i medaliony z bakłażana 158

mógł się obyć bez słynnych klusków z dziurką, dobrej zasmażanej kapusty i kotleta w panierce (lub wołowej rolady). Jednakże w mojej kuchni mięso gości sporadycznie, więc ciągle poszukuję ciekawych roślinnych zamienników dla naszych rodzimych polskich dań, Tym razem było nie inaczej. Postanowiłem wykorzystać sezon na bób i przygotować moje ulubione gumiklyjzy w alternatywnym zielonym kolorze. Z modrej kapusty

Food Square
Orientalny ryż z indykiem 252

Bardzo proste o ciekawym smaku, Kolejne danie w temacie na obiad i na zimno do pracy :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Curry z Kurczaka z Mleczkiem Kokosowym, Imbirem i Bazylią 219

Curry z Kurczaka. Dziecko od jakiegoś czasu pytało jak smakuje takie danie. Cóż mogłam zrobić? Opowiedzieć o smaku? Wolałam ugotować, tym bardziej, że i ja byłam ciekawa jak smakuje to danie. Dużo dobrego słyszałam o takich daniach, więc wzięłam lenia za rogi i mimo czterdziestostopniowego upału przygotowałam Curry na obiad. Nie było źle, bo danie nie zajmuje dużo czasu

Blondynka Gotuje
Roladki z wędzonego łososia 190

Roladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana łagodnością mascarpone i podkręcona dodatkiem musztardy.   Składniki: – 200g łososia wędzonego w plastrach – 200-250 g serka mascarpone – 1 słoiczek musztardy francuskiej – natka pietruszki – pieprz dodatkowo: folia spożywcza

Pociąg Do Kuchni
Walenty Kania Kuchnia dla odważnych - Podroby - recenzja książki 272

przyda się zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i zwykłym osobom gotującym w swojej kuchni. Nikt wcześniej nie zebrał w jednym miejscu takich przepisów i w takiej ilości. To naprawdę bardzo ciekawa książka, w której głównej roli nie gra gwiazda na okładce i piękne fotografie, ale prawdziwa pasja i miłość do gotowania.      Książka powstała na razie małym nakładem

Parowar Faceta
Omlet zapiekany z mięsem 145

Omlet zapiekany z mięsem do ciekawa propozycja podania pożywnego śniadania lub ciepłej przekąski dość sytej. Za pierwszym razem gdy przygotowywałam omlet zapiekany z mięsem przygotowałam go na śniadanie w niedzielę (jajka pod każdą postacią), ale świetnie też nadaje się na lunch lub wczesną kolację. Składniki na: Omlet zapiekany z mięsem 8 jajek cztery łyżki śmietany […] The post Omlet

Magiczny Garnek
Dietetyczny poniedziałek: Mrożone smoothie w miseczce :) 174

kwaśności. Prażone chipsy kokosowe i orzechy nerkowca przyjemnie chrupią, a łagodne masło migdałowe nadaję maślano-słodkiego smaku :) Warto zaznaczyć, że jest to ogromna bomba witaminowa :) Składa się z wielu, ciekawych, "nowych" składników jak np. nasiona chia czy sproszkowane jagody acai - to właśnie te produkty w głównej mierze wnoszą najwięcej dobroci do naszego organizmu :) Te mrożone smoothie jest idealne. Odpowiednie

Zdrowie na języku :P
Mój pierwszy raz z See Bloggers 190

WYKŁADY - CZYLI WISIENKA NA SEEBLOGGERSOWYM TORCIE Ze względu na to, że jak każdy szanujący się kulinarny blogger spędziłem większość czasu w strefie cooking, to ominęła mnie znaczna część ciekawych wykładów. Jednak już pod sam koniec po znacznym wysiłku fizycznym przy garach, postanowiłem zażyć, choć odrobinę intelektualnej kąpieli. Było warto! Piotr Bucki poprowadził fenomenalny panel dyskusyjny na temat kultury

Food Square