ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:322/728)

Sir William's i bezglutenowe placki owsiane :) 152

herbaty te nie zawierają żadnych konserwantów ani ulepszaczy smaków - po prostu sama natura :) Sir William's oferuje szeroką gamę przeróżnych herbat - począwszy od tych jednoskładnikowych a kończąc na wyśmienitych, ciekawych mieszankach. Każda zapakowana w osobną folię chroni smak i aromat. Dodatkowo każda torebka herbaty została wyposażona w krótką i przydatną informację, w jaki sposób zaparzyć ją zaparzyć.  Oprócz

Zdrowie na języku :P
sernik kawowy 159

zostawić na chwilę w uchylonym piekarniku. Czekoladę połamać do miski, kawę rozpuścić w mleku i wlać do czekolady. Rozpuścić nad parą i polać sernik.  Szeroką gamę kaw i ciekawych informacji znajdziecie tutaj: klik  w serwisie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bezglutenowy chleb z ziaren i migdałów czyli "Smakowita Ella" w praktyce 196

następne opublikowane w Jej książce przepisy - m.in. na gryczaną foccacię, bananowe gofry i wiele, wiele innych.... A dzis podaję Wam przepis na superchleb Elli. Kursywą zaznaczyłam zmiany, które wprowadziłam - ciekawa jestem który wariant będzie smakował Wam bardziej - Elli czy mój ? :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kuchnia staropolska - warsztaty kulinarne 185

rozpaloną lopatką *** Podczas samego procesu gotowania, uczestnicy warsztatów w kilkuosobowych grupach zmagali się z poszczególnymi potrawami, pod ścisłym nadzorem szefa mistrza.  Kucharzenie było intensywne, zabawne i zaprawione wieloma ciekawymi trikami , a choćby banalnie prostym, ale jakże pysznym sposobem na doprawianie pęczaku musztardą rosyjską. Finałem było zasiądnięcie do stołu do niezwykłej uczty i skosztowanie elegancko zaserwowanych dań w przepięknych

Grunt to przepis!
Kruche babeczki z sałatką Waldorf 196

Przedstawiam kolejny przepis na kruche babeczki, tym razem z moją wersją popularnej sałatki Waldorf. :-) Sałatka gościła już na blogu: TUTAJ . A napełnienie nią kruchych babeczek dało naprawdę ciekawy słodko - słony efekt. Przy okazji wspomnę, że babeczki smakują świetnie napełnione jakąkolwiek sałatką. :-) To ciekawy i nietypowy sposób na jej podanie. Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki

Szefowa kuchni
Pierś indyka na parze z coolomatu 209

czarnym sezamem, a do kawałków ananasa dodajemy kiełki buraka. Zapraszam Was na zakupy do alma24, a także do korzystania z coolomatów, bo naprawdę to bardzo ciekawa opcja i są to pierwsze tego typu urządzenia w Europie :) Tak jak wspominałem odbiór w nich jest całkowicie darmowy. Więcej o nich przeczytacie

Parowar Faceta
Świątecznie z Folwarkiem. Dalsza współpraca. 162

gotowania nowymi przepisami na Wielkanoc." Dziękuję producentowi sosów za pamięć i prezent, a Was zapraszam na świąteczne inspiracje z wykorzystaniem produktów Folwark . Do Świąt Wielkanocnych na blogu znajdziecie kilka ciekawych, a co najważniejsze smacznych pomysłów na dania, które umilą Wam i Waszym bliskim świąteczne spotkanie przy stole. Już dziś zapraszam Was na "Rolowaną sałatkę z pomidorkami cherry i ogórkiem

Słodkie okruszki
Chleb na sodzie jablkowo - rodzynkowy 117

Tydzień mija za tygodniem a u mnie tak jakoś wyszło, że pominęłam kilka tematów Wypiekania na śniadanie. Tym razem byłam ciekawa jak smakuje chleb, który jest tematem tego tygodnia. Szczerze powiem, że wolę jednak z innymi dodatkami bo ten wyszedł bardziej na słodko niż wytrawnie. Ale z domowym dżemem jeżynowym smakował dość dobrze. Nie miałam świeżego rozmarynu

Ewa w kuchni
Zapiekanka ” Wilcza wieża „ 2969

Zapiekanka „Wilcza wieża” Ciekawa i prosta zapiekanka , doskonała na obiad , szczególnie kiedy wiemy ,że następnego dnia nie będzie czasu na gotowanie, bo to , podły , poniedziałek i zacznie się dziać .. Uf..nie lubię poniedziałków .., ani wtorków , czwartków..itp. Uwielbiam soboty i niedziele – niestety, tego co dobre zawsze najmniej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
Zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru 104

księgarniach pojawiło się ostatnimi czasy bardzo dużo ciekawych poradników kulinarnych. Testuję więc kolejne przepisy z naszych książkowych " zdobyczy ". Tym razem wykorzystałam przepis Andrzeja Polana zamieszczony w publikacji  " Pysznie i zdrowo  od rana do wieczora - najlepsze przepisy z programu Dzień Dobry TVN " Zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru okazała się doskonałym pomysłem na aktualną porę roku. Imbir

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Aromatyczne spotkanie w Boollywood Lounge 114

chili, którymi zostaliśmy poczęstowani. Lody nie są jeszcze dostępne oficjalnie, są póki co w fazie testów. Muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze lodów z  chili i byłam bardzo ciekawa ich smaku. Lody były bardzo smaczne i bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ich smak. Na zakończenie wieczoru zeszliśmy do klubu, gdzie można było zapalić sziszę i posłuchać koncertu na żywo

Kulinarne przygody Gatity
Pyszne posiłki, naturalne składniki - Dania Babci Zosi. Współpraca z Firmą SyS. 153

przypominają one aromatyczne domowe wywary. Placki ziemniaczane - ulubione danie w kilka chwil bez obierania i tarcia. Dania z kaszy i ryżu - dobre jakościowo kasze i ryże połączone w ciekawych kompozycjach smakowych. Racuchy - pomysł na szybki obiad, podwieczorek lub śniadanie w zaledwie 10 minut. Warzywa suszone - baza do przyrządzania zup, sosów i innych potraw. Zapraszam Was na stronę i fanpag

Słodkie okruszki
Pieczone frytki marchewkowe 113

Smaczna i zdrowsza alternatywa dla ziemniaczanych frytek, która może być ciekawą przekąską lub dodatkiem do obiadu. Składniki: marchewki oliwa suszone zioła np. tymianek sól Piekarnik nastawić na 200 stopni C.  Marchewki obrać i pokroić w słupki. Przełożyć do miski, skropić oliwą. Dodać ulubione zioła (u mnie tymianek) i wymieszać. Rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i piec

wyzwania kuchenne
Jesiotr zapiekany w pomidorach 134

podanej ilości dokładnie określić i ocenić rybę. W końcu nadarzyła się okazja. Kupiłam świeże filety jesiotra. Zrobiłam go po swojemu ( jak zwykle ), w pomidorach. Wyszło smacznie. A ryba… ciekawa. Trochę jak karp ale znacznie bardziej delikatny i nie ma posmaku mułu, co niekiedy zdarza się przy karpiu. Jeżeli kiedyś natraficie na jesiotra jest warty spróbowania. Składniki: Filety z jesiotra

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania