ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:331/728)

Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 156

panierce maku i kokosie, podanego z pęczakiem na domowym winie i duszonymi gruszkami i jabłkami w korzennych przyprawach. Muszę przyznać, że skład panierki nieco mnie zaskoczył i byłam bardzo ciekawa jaki będzie końcowy efekt kulinarny.  Naszego karpia dostałyśmy w całości, więc najpierw musiałyśmy go odfiletować. Nie filetowałam do tej pory nigdy całej ryby i muszę przyznać, że była

Kulinarne przygody Gatity
Crumble jabłkowe z nutą bazylii (czyli bazyliowa szarlotka bez ciasta) 118

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis ze strony: pinkcake.blox.pl. Byłam ciekawa smaku i nikomu nie mówiłam o dodatku oleju bazyliowego.  Niestety moja rodzina niej jest za takimi "wynalazkami". Całość wyszła pyszna i została od razu zjedzona. Bazylia świetnie komponuje się ze smakiem jabłek! 3 jabłka odrobina skórki z cytryny Kruszonka: 50g płatków owsianych 50g mąki pszennej (może być jaglana

Di gotuje
Karp w czterech odsłonach 122

polskiej. Osoby dbające o linie z pewnością zadowoli przepis na karpia przygotowanego na parze . Zdrowo i dietetycznie. Karp w migdałach to idealna propozycja dla osób lubiących kuchnie nowoczesną o ciekawych, niebagatelnych smakach. Osoby rozkochane w kuchni francuskiej z pewnością polubią przepis na karpia smażonego w czerwonym winie. Jakie Wy macie sposoby na karpia? Może polecicie nam jakiś fajny przepis

Kolizje Smaków
Ziemniaczane kuleczki z czosnkiem i ziołami czyli "Apetyt na Francję" 168

Ostatnimi czasy nasza kulinarna biblioteczka wzbogaciła się o kilka ciekawych pozycji, a ponieważ święta coraz bliżej, to mam okazję wypróbować nowe przepisy. Prym wiedzie wydana przez znaną francuską blogerkę Mimi Thorisson książka zatytułowana "Apetyt na Francję". W mojej opinii jest to jeden z nielicznych poradników kulinarnych, który oprócz podawania Czytelnikowi gotowych, przystępnie opisanych przepisów, stanowi zarazem nieustanne źródło inspiracji

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Piernikowe ludziki! 119

lejący się bo wtedy nie uda się Wam nim narysować żadnego wzorku. Piernikowe ludziki udekoruj wedle uznania, wykorzystaj jak największą ilość ozdób ;-) Co sądzicie o moich piernikach? Jestem bardzo ciekawa Waszej opinii! Buziaki! KONKURS AMICA, WIĘCEJ O PRODUKTACH https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 konkurs

SMYKWKUCHNI
Wegańska tarta makowa z gruszkami 146

Zaczynam już za serio gotowanie świątecznie, co prawda dziś tylko testy smakowe, tak żeby domowników wporwadzić w stan świąt makiem, ale taka tarta to ciekawa odmiana dla makowców. Składniki na formę o średnicy około 30 cm: ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła kokosowego 100 g daktyli 100 ml gorącej wody do namoczenia

greenscarf
"Kuchnia włoska" i "Ciasta i desery" KROK PO KROKU - recenzja 129

nich to książka, której autorką jest Laura Zavan "Kuchnia włoska, Gotowanie krok po kroku" a druga to "Ciasta i desery, Gotowanie krok po kroku" Marianne Magnier-Moreno. Byłam ciekawa, czy t e dwie pozycje są mnie jeszcze w stanie czymś zaskoczyć?   Już po chwili   wiedziałam, że gotowanie z tymi książkami będ zie łatwą przyjemnością. Ze względu

Bon Appetit Małgorzaty
Piernik staropolski, część druga 138

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zatemperować. Oblać czekoladą, posypać migdałami, odstawić do całkowitego zastygnięcia polewy.  Przechowywać dokładnie zawinięte w ściereczki lub papier do pieczenia. Smacznego! Zdjęcie jest nieciekawe, bo oczywiście robione po ciemku. Ostatnio nie zdarza się, żebym była w domu, gdy świeci słońce; albo przynajmniej, gdy za oknami nie panują egipskie ciemności... Niech minie już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grillowany dorsz atlantycki w sosie sojowym z warzywami na parze 151

Już dawno u nas nie było rybki, wybór padł na dorsza atlantyckiego z Lidla :) Ciekawa byłam połączenia białej ryby z sosem sojowym, bo połączenie łososia z nim jest bardzo często spotykane więc. Zaryzykowałam i nie pomyliłam się rybka okazała się przepyszna. Składniki (dla 2 osób) 300 g dorsza atlantyckiego 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki oliwy grubo zmielony

Piekielna Kuchnia Pati
Pikantny gulasz wieprzowo-anansowy 126

moich dań.  Takim właśnie daniem jest gulasz wieprzowo-ananasowy. Przepis pochodzi z gazety GoodFood i został nieco przeze mnie zmodyfikowany. W efekcie mamy pyszne mięso, fajny sos z ciekawym dodatkiem w postaci ananasa. Jednak ostrzegam danie jest naprawdę pikantne!:) Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut +  2 godz pieczenia Składniki: 8 płatów karkówki 500ml bulionu 350g ananasa

Kolizje Smaków
Pieczony świeży śledź z karmelizowanymi warzywami i puree z topinamburem 108

Mocno wzięłam sobie do serca to, by jak najwięcej ciekawych przepisów świątecznych pojawiło się na blogu jeszcze przed wigilią. Tak się rozpędziłam, że nawet nie zauważyłam kiedy ilość nowych przepisów przekroczyła stan liczebny dni poprzedzające Święta. Wyszło tak, że Wy macie po dwa wpisy dziennie a ja w wolnej chwili gotuję, fotografuję i dla Was piszę. Chciałam aby potrawy

Mango Papaja
Śledzie po skandynawsku 178

częstując nimi swoją rodzinę i przyjaciół przy wspólnym wigilijnym stole.  A ja będę przeszczęśliwa, jeśli uda mi się wzbogacić tym przepisem Wasze świąteczne menu o kolejną, myślę bardzo ciekawą, pozycję. :) Składniki: 8 matiasów solonych 2 szalotki kilka gałązek koperku 5 jagód jałowca 5 goździków 8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżeczka gorczycy 1 łyżeczka ziaren

Garniec Magalie
Śledziowa przekąska 132

Kiedy zobaczyłam tak ciekawie podaną przekąskę  śledziową to wiedziałam, że muszę ją zrobić. Byłam ciekawa jej smaku i czy mi się uda. Powiem Wam, że to nic trudnego, a możecie zaskoczyć gości. Hi hi nie mówiąc, że w środku są śledzie nawet Ci co ich nie lubią się skuszą. Myślę, że do środka pasuje nie tylko śledź

O kuchni z uczuciem
Puszki i słoiki na święta, czyli kulinarne prezenty last minute 158

pitna czekolada w kilku wariantach smakowych. Każdy z nas używa soli. Jeśli nie dacie rady sami zrobić i ozdobnie zapakować mieszanek na które PRZEPIS już podałam, poszukajcie jakiś ciekawych odmian soli – hawajskiej, francuskiego kwiatu soli czy nawet mieszanek soli smakowych. Znajdziecie je zarówno w eleganckich słoiczkach, szklanych butelkach jak i papierowych opakowaniach z grubego kartonu. W praktycznych młynkach

Karo in the Kitchen
Frittata z łososiem i szpinakiem 170

Frittata to włoska wersja znanego wszystkim omleta. Najlepsze we frittacie jest to, że możliwość doboru składników jest nieograniczona. Oto przepis na frittatę, która będzie ciekawym i smacznym daniem wigilijnym.  Składniki 3 jajka 100 g wędzonego łososia 100 g świeżego szpinaku 1 małe opakowanie jogurtu greckiego 4 łyżki płatków jęczmiennych lub jaglanych 50 ml mleka 2 szalotki 1 ząbek

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania