ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:333/728)

Ciasteczkowy sernik na zimno 196

Miał być sernik pieczony ale zabrakło mi jajek. Wymyśliłam więc sobie sernik na zimno, z tego co akurat miałam pod ręką. Ciekawa byłam, co z tego wyniknie i okazało się, że wyszedł... po prostu fantastyczny! Chyba najlepszy sernik na zimno jaki jadłam! Czasem z takich improwizacji powstają najlepsze pomysły :) SKŁADNIKI: (tortownica 21 cm) Spód: 1 op czekoladowych Hitów

Kto ugości moich gości?
Domowy miód 133

mlecze u mnie w ogródku, kilkanaście, przed koszeniem trawy poprosiłam faceta by je zerwał (jego mina bezcenna), zważyłam - 100 g pierwsza myśl czy się opłaca robić, ale byłam tak ciekawa smaku czy mi się uda, więc nawet taki mały słoiczek sprawił mi wielką radość. Smak rewelacyjny. Podaję proporcję jakich użyłam, może ktoś również będzie chciał tylko spróbować albo

NA MOIM TALERZU
Bazyliszek zaprasza na dania główne. Stek z wołowiny argentyńskiej kontra dorsz w cieście. Opinia po mojemu. Cz III. 249

gatunkowo mięso zostało przyrządzone zgodnie z zamówieniem tj. w formie średnio wypieczonej . Stek i wyglądał i smakował dobrze. Podano z nim esencjonalny sos pieprzowy co wraz z wołowiną stanowiło ciekawą, świeżą kompozycję. Jedyne co, to zmieniłabym dobór sałatki - typu greckiego wg mnie niekoniecznie pasuje do charakteru dania oraz postawiłabym na wypiekane ziemniaki , a nie takie frytki. Generalnie - danie bardzo

Kuchnia po mojemu
Escargots czyli ślimaki 143

jadł ślimaki koniecznie niech napisze w komentarzu oraz to czy mu smakowało? Jestem bardzo ciekawa waszych opinii. Ślimaki lądowe stanowią od tysięcy lat formę pożywienia dla ludzi. Dowody kulinarnego zastosowania ślimaków, czyli osmolone skorupy odnaleziono także w innych stanowiskach archeologicznych regionu śródziemnomorskiego sprzed od 12000 do 6000lat. W Europie ślimaki jadalne są aktualnie popularne we Francji gdzie uchodzą

Moje Małe Czarowanie
Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese) 159

Blueberry Corner by "jagodzianka" Dostałam od koleżanki ciekawą książkę z kulinarnymi przepisami kuchni włoskiej. Zawiera niesamowicie proste i szybkie pomysły na dania z Toskanii. … Przeczytaj cały artykuł Post Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kukurydzianka na rosole 111

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ciekawa odmiana przy klasycznych polskich zupach. Szczególnie polecam dzieciom, które nie lubią jeść warzyw i mięsa. Moja cała rodzina polubiła … Przeczytaj cały artykuł Post Kukurydzianka na rosole pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Gulasz wołowy 133

Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to … Przeczytaj cały artykuł Post Gulasz wołowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Restauracja Bazyliszek zaprasza. Klimatycznie, smacznie, gościnnie, czyli opinia po mojemu. Cz. I. 186

chłodne dni hula w nim ogień ku uciesze zziębniętych gości. Licząc, że już czujecie ten klimat, a nie chcąc Was zbytnio znudzić przejdę do meritum sprawy, czyli oceny dań. Ciekawych bazyliszkowego menu zapraszam do lektury kolejnego wpisu, który już wkrótce

Kuchnia po mojemu
Lody jogurtowo - truskawkowe 249

dawna marzyłam o maszynce do lodów, byłam strasznie ciekawa jak mogą smakować. W tym roku na dzień dziecka dostałam swoją pierwszą maszynkę do lodów :) I się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe.  Bardzo proste do przygotowania

Plate of Joy
Niesamowita surówka! 273

jakiegoś czasu ta surówka   była na liście koniecznie do zrobienia. Byłam taka ciekawa jak smakuje połączenie białej kapusty, cukinii, marchewki, jabłka i ananasa! W połączeniu z sosem na bazie octu, musztardy i majonezu.  Wyszło niesamowicie! Eksplozja smaków i aromatów! Koniecznie spróbujcie, z pewnością będzie zaskoczeni jak wspaniale to wszystko smakuje!  Polecam :) Składniki: 1/4 dużego, dojrzałego ananasa

Plate of Joy
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 3 222

mieszkańcy Krakowa! 5.  Forum Przestrzenie , ul. Marii Konopnickiej 28, Kraków O tym miejscu dowiedzieliśmy się przed samym wyjazdem dzięki  Elle Polska  i artykułowi o modnych i ciekawych miejscach. To miejsce od razu przypadło nam do gustu i żałujemy ogromnie, że pogoda w ten dzień nie dopisała i nie mogliśmy skorzystać ze wszystkich uroków tego miejsca - czyt

Plate of Joy
Dieta dla serca 168

Książka pojawi się w sprzedaży w Światowy Dzień Serca - na ostatnią niedzielę września.  Mamy nadzieję, że nasze propozycje i pomysły przypadną Wam do gustu i z pewnością czymś ciekawym i smacznym się z Wami podzielimy. Trzymajcie kciuki, aby wszystko poszło świetnie! :) Ps. W czerwcu w Warszawie w Restauracji Akademia przeprowadzone było spotkanie z warsztatami wprowadzające do projektu

Plate of Joy
Dieta dla serca - premiera książki i nasza okładka. 170

Mamy przyjemność przedstawić Wam małą zapowiedź książki "Dieta dla serca", która już w dniu jutrzejszym będzie dostępna w sprzedaży w całym kraju! Książka jest zbiorem wielu ciekawych przepisów na dania zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu. Przepisy oparte są na diecie dobrej dla serca - czyli niskotłuszczowe i bez dodatku soli. Do każdego przepisu dołączony jest komentarz dietetyka, który czuwał

Plate of Joy
Mule w białym winie 203

skarbów. Było zawsze wszystko o czym tylko można było zamarzyć! Do dziś dnia zawsze przekraczając próg Makro mam motyle w brzuchu i ciarki na plecach, to wszystko z ekscytacji - ciekawa jestem co tam znajdę, czym zostanę zaskoczona. Przez lata Makro dojrzało i zmieniło się dla nas - dla ludzi świadomych i poszukujących dobrej jakości produktów. Nas osobiście zachwyca wybór

Plate of Joy
10 punktów by zaliczyć Mediolan 329

Wkroczysz na Piazza Mercanti i podążysz szlakiem średniowiecznej dzielnicy handlowej. Majacząca w oddali budowla to mediolański Zamek Sforzów. W znacznej mierze odbudowany po II Wojnie Światowej, mieści kilka ciekawych ekspozycji muzealnych. Nie zatrzymuj się. Po przejściu zamkowych dziedzińców, wkraczasz do Parco Sempione – zielonych płuc miasta. Wysoka wieża po lewej stronie to punkt widokowy – niestety często nieczynny. Jeszcze

Bon Ton Italia