równolegle trwał festiwal food trucków, na miejscu swoje stoiska w uroczych drewnianych budkach mieli lokalni wystawcy u których można było zakupić żywność eko, ceramikę, rękodzieło i wiele innych ciekawych rzeczy. Ze sceny czas umilały kabarety, gwiazdy polskiej muzyki i regionalne zespoły . Całość zorganizowana była pod ogromnym namiotem, w scenerii iście wiejskiej. Wszędzie można było zobaczyć ozdoby
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadrodzy, zgodnie z obietnicą nadszedł czas opublikowania wyniku konkursu. Wszystkim którzy wzięli w nim udział chciałam serdecznie podziękować. Napisaliście dużo ciekawych odpowiedzi co nie ułatwiało nam zadania. Muszę się przyznać, jak banalnie to nie zabrzmi, że dawno nic nie było dla mnie takie trudne jak wybranie osoby do której trafi nasza paczka. Chociaż zwycięzcy
Polska Zupablendujemy GORĄCE , w przeciwnym wypadku zakleicie sobie blender, jeśli ciężko się miksuje, wystarczy dolać trochę ciepłej wody. To chyba tyle, oczywiście zachęcam do eksperymentowania, dodawania swoich przypraw, uszlachetniania smaków ciekawymi dodatkami, szukania własnych najlepszych proporcji. Pamiętajcie, że... TYTUŁ MOJEGO BLOGA ;) Mam jednak nadzieję, że dla tych, którzy czują się skołowani mnogością różniących się jednak przepisów ten post będzie dobrą
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEstwórzcie potrawę z makaronem Malma w roli głównej. Jeśli uda Wam się nadać potrawie nutkę Kuchni Włoskiej będzie idealnie. Co należy zrobić aby wziąć udział: - zaskocz mnie ciekawym daniem z makaronem Malma w roli głównej, a przepis zamieść w komentarzu pod tym postem - możesz przysłać zdjęcie potrawy, (nie jest wymagane!), ważne aby zdjęcie było Waszego autorstwa, wyślij
Apetyczna babeczkaKiedy tylko zobaczyłam przepis na te ciasto, bardzo byłam ciekawa jego smaku. Na ogół sernik jaki robimy w mnie w domu to ten z rosą albo na czekoladowym cieście, są to sprawdzone przepisy, które zawsze się udają i mamy pewność, że wyjdą pyszne. Tym razem jednak zrobiłam coś innego, muszę powiedzieć, że miło mnie zaskoczył :) Trochę obawiałam się
charlotte gotujejaglaną imitującą ser. A jeśli ciasto kruche ze śliwkami to z mąką pszenną. Od czasu do czasu sięgam po zamienniki. Pączki usmażę na oleju kokosowym, zrobię jagielnik bo jestem ciekawa jak smakuje, a mąkę pszenną zamienię na razową. A tak zwyczajnie, chcę pocelebrować chwilę... sama, z mężem, z przyjaciółką. I chcę czuć smak, który dobrze znam 9czyli klasycznego pączka
bistro mamacieszą jesiennym kolorem i wspaniałym smakiem dyni oraz korzennych przypraw. Można podawać je ugotowane lub podsmażone na patelni – mi zdecydowanie bardziej odpowiadają w tej drugiej wersji. Podsmażone mają ciekawą strukturę – miękki środek i chrupiący wierzch. Są wyjątkowo aromatyczne. Do klusek podałam palone masło zwane też potocznie „brązowym masełkiem”. Możemy je przygotować poprzez wolne podgrzewanie prawdziwego
Poezja smakuKilka dni temu – jako, że jestem ciekawa- miałam okazję przetestować Męską Rzecz. Post będzie dotyczył właściwie, nie tyle dania, co jego...podgrzewania bez ognia. Tak, bez ognia! Nie mogłam uwierzyć, że danie można podgrzać wodą! Proszę Państwa tego jeszcze nie było! Bezstresowe wędkowanie, biwakowanie, górskie wycieczki, a to wszystko bez głodu i chłodu! Gorące danie w zasięgu ręki
Z Kuchni Do Kuchnizrobił na mnie ogromne wrażenie! Tak duży i zadbany ogród w centrum miasta... obłędna Gunnera manicata stara Robinia urzekła mnie ta kompozycja kolorystyczna... relacje kończy dyniowy smok :) Ciekawą relacje znajdziecie również w serwisie " CO DO GARA
Dzieje kuchennej Wiewiórywynikająca z wychowania się wśród ziół i warzyw, uprawianych w gospodarstwie Rodziców. Znajomość tę, skutecznie wykorzystuje w swojej kuchni, łącząc bardziej lub mniej nam znane zioła i warzywa, tworząc ciekawą i niestandardową oprawę dla dań nie tylko mięsnych. Marcin Jabłoński świetnie wpisuje się w promocję powrotu kasz na nasze stoły, wprowadzając do menu różne jej rodzaje. Miałam przyjemność uczestniczyć
królestwo garówkombinacji smakowych oraz składników jakie można spotkać w pastach. Makarony to właśnie taki wdzięczny typ potraw, w którym możemy dowolnie eksperymentować ze składem, a wychodzi nam i tak bardzo ciekawa kompozycja smakowa. Tak właśnie jest w tym wypadku - połączenie smaku suszonych pomidorów, marchewki oraz brokułów. Spróbujcie. Składniki : 250g rigatoni 4 ząbki czosnku 2 średnie marchewki 1/2 słoika suszonych pomidorów
zobacz ich smakMare. Odwiedziliśmy to miasteczko po raz kolejny i tym razem chcieliśmy zobaczyć coś więcej niż plażę. Przywitał Nas odpływ, więc łódki utrzymujące się na błocie nie były aż tak ciekawym widokiem. Jednak spacerując wzdłuż plaży trafiliśmy na kilka ładnych widoków oraz
Pink Envelopeheight: 1em;" /> Dobrym pomysłem okazało się użycie estragonu , nadaje on fajny smak i aromat , a sosik który powstaje przy okazji jest po prostu obłędny . Estragon , to ogólnie ciekawa przyprawa- zioło , troszkę zapomniany , warto ,żeby przywrócić go nieco do łask choćby z uwagi na jego silne właściwości wspomagające procesy trawienne , a także kojący wpływ na układ nerwowy..oj tego ostatniego
Ogrodnik w podróżyZnowu Madziunia znalazła dla mnie ciekawą propozycję na obiad. Bardzo proste i pyszne danie. Wszyscy się zachwycają, po prostu pycha Schab lekko rozbić, doprawić slą, pieprzem. Na rozgrzanej patelni lekko obsmażyć kotlety, następnie rozłożyć je w żaroodpornym naczyniu. Na tej samej patelni z odrobiną masła obsmażyć pokrojonego w plasterki pora, aż lekko zmięknie. Obłożyć plastry mięsa przesmażonym porem. Śmietanę
Kuchnia Pokoleńspraw codziennych, pracy, rozpakowywania i urządzania mieszkania nie mam zbyt wiele czasu. Dlatego i tym razem przedstawiam przepis na coś, co nie jest pracochłonne. Tak jak pisałam poprzednio jestem ciekawa odkrywania nowych smaków odmian mleka roślinnego. Mam nadzieję, że w tym miesiącu uda mi się jeszcze wypróbować kilka, ale tym razem mleko owsiane. Poza tym, że zawiera dużo witaminy
apetytnapieczenie