Kiedy robi się zimno na dworze mam ochotę usiąść wtedy z kubkiem gorącej kawy i zjeść coś czekoladowego. Poszukując ciekawych połączeń natrafiłam na keks właśnie z czekoladą,który został połączony ze śliwką mmm pysznie to się czytało a jeszcze pyszniej jadło. Zapraszam... Skala smaku 10/10 keks jest wilgotny,mocno czekoladowy i wcale nie za słodki. Od siebie mogę dodać
Kubki smakulubie początki dnia, które zaczynam pysznym śniadaniem. Zawsze kombinuje by nie było nudno jest tyle ciekawych propozycji na smaczny posiłek. Książka Ani Starmach zainspirowała mnie do zrobienia tostów francuskich. Mmm jakie to było dobre, chrupiące miękkie w środku, wersja na słodko jest trafiona w punkt. Zapraszam... Skala smaku 10/10 najlepiej wg mnie smakuje z chlebem tostowym
Kubki smakutyle czas spędzony w tym okresie w kuchni uważam za wspaniały ze smacznymi darami natury. Dlatego nie mogło być inaczej i dziś chcę zaprezentować fajny smakowo placek o ciekawej nazwie "Niebo". Ciasto jest przede wszystkim dla smakoszy orzechów i jabłek. Jest smaczne i nie za słodkie. Zapraszam... Skala smaku 8/10- placek musi poleżeć kilka godzin w lodówce dlatego
Kubki smakuMuszę przyznać, że nie umiem już robić zwykłych mielonych, dla mnie jako osoby ciekawej smaku zawsze staram się coś udziwnić. Oczywiście nie wszystko jest takie jak bym tego oczekiwała, jednak w tym wypadku obyło się bez krytycznych uwag i mielone smakowały naprawdę wybornie. Zapraszam... Skala smaku 10/10 płatki owsiane bez problemu zmiękną w mięsie, a zamiast nich można
Kubki smakuSłodka Pasja” i były rewelacyjne! Poznałam nowe techniki i bardzo dużo się nauczyłam. Każdy przygotowany przez nas projekt był dokładnie omówiony, opisany i dostaliśmy wszystkie niezbędne materiały. Poznałam nowych, ciekawych ludzi kochających dekorowanie tortów, jak ja. Pierwszy projekt, to był tort z pierwszego zdjęcia – „witrażowy Fleur” – tort z motywami kwiatowymi. Każdy miał własne stanowisko
Mała Cukierenkanastrojem :) Do komputera przez Święta nie usiadłam ani razu, stąd moje zaległości w blogowej prasówce i wizytach na zaprzyjaźnionych blogach. Ale na pewno zaraz do Was pozaglądam, bo jestem ciekawa, co u Was słychać :) Dziś śpieszę do Was, aby przed końcem roku pokazać Wam moje propozycje do Sylwestrowego menu. Ponieważ mam dość ciężkiego bożonarodzeniowego jedzenia, postawiłam na sałatki - proste
Chilli Czosnek i OliwaPomysł na sylwestrowe menu nie musi być nudne. Zwykłe mięso mielone podane w ciekawej formie może być świetnym elementem sylwestrowej zimnej płyty albo noworocznego obiadu. Dlatego dzisiaj proponuje wykorzystać mięso mielone obojętnie jakie macie, dodać kilka kolorowych składników i zamienić je w pyszną kolorową mięsną roladę, która idealnie pasuje zarówno jako cieple dania jak i element zimnego bufetu
Bernika - moj kulinarny pamietnikmogę się doczekać przetestowania jej w mojej kuchni. * czekolada mleczna z nadzieniem migdałowym i pomarańczowym Michał nie znosi migdałów, więc podejrzewam, że ta będzie cała moja :) Jestem ciekawa tej pomarańczy brazylijskiej. * czekolada mleczna z nadzieniem orzechowo-mlecznym i karmelowym Co do tej czekolady, liczę że nie będzie za słodka. Chociaż to połączenie brzmi jak miks nutelli z karmelem
W poszukiwaniu inspiracjiCiekawa propozycja, zarówno na zdrowy obiad jak i kolację. Idealnie sprawdzi się jako lżejsze danie po tych wszystkich świątecznych i kalorycznych pysznościach. ;) Szpinak najchętniej dodawałabym do wszystkiego, poważnie. Czy to naleśniki, zapiekanki, kanapki... zawsze bardzo dobrze mi smakuje. Jednak w towarzystwie kaszy, pomidorów i łososia to już totalne mistrzostwo! Musicie wypróbować! :) Składniki: na 2 porcje 100 g kaszy gryczanej
Kuchnia EllieCiekawa w smaku inna niż zwykle przystawka, niby prosta ale połączenie gorgonzoli z szynką szwarcwaldzką i klasycznym sosem balsamico, no cóż więcej chcieć. Jeśli nie posiadamy gotowego sosu balsamicznego możemy go zrobić sami, przepis zaczerpnięty z bloga Wyzwania Kuchenne . Szynkę parmeńską zamieniłam na szwarcwaldzką bo taką posiadałam w zapasach ale każda dojrzewająca cienko skrojona wędlina się
Piekielna Kuchnia Patidrodzy, przypominam o trwającym na blogu KONKURSIE , w którym do wygrania jest aż 5 książek "Skrzat gotuje bez laktozy". Książki są pełne kolorowych, ciekawych przepisów, które przygotujecie z łatwością z małymi pociechami. A smak zachwyci na pewno również dorosłych domowników. A dla osób, które zmagają się problemem nietolerancji laktozy (cukru występującego w mleku) taka pozycja stanowiłaby wspaniały przewodnik
Słodkie okruszkisię we mnie dylemat… Jak w tym roku spędzić sylwestra? Opcji jest sporo… Opcji w opcji… również. I każda z opcji i opcji opcji jest równie ciekawa i kusząca. Co zatem wybrać? Sylwester w domu, w klubie czy na świeżym powietrzu? Zresztą to tylko kilka przykładów… Opcji istnieje […] Post Sylwester w domu, w klubie
Krzywa ProstaZałożenie Magicznego Domu miało na celu nie tylko pokazania ciekawych smacznych przepisów i ukazaniu złotych rad, ale również chciałam sprawić aby to miejsce (blog) było niczym książka , gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, dlatego proszę was blogowiczów i czytelników zarazem aby napisaliście mi w komentarzach o czym chcielibyście poczytać, czego oczekujecie od bloga, jakieś może złote rady
W Moim Magicznym Domuśniegu jaki u mnie niestety panuje, mam nadzieje ,że te święta spędzacie w ciepłym gronie rodzinnym :) a potrawy są oczywiście wyśmienite :) Żeby nie były to tylko nudne życzenia jestem ciekawa jak u was wyglądają święta ? Zwłaszcza ,że każdy z nas mieszka przeważnie w innym regionie. U mnie święta nie różnią się zbytnio do Wielkiej Soboty gdzie jak każdy idę
W Moim Magicznym Domusłodkie, delikatne ciasteczka z serowo-kokosowym nadzieniem - to na pewno ciekawa propozycja do wypróbowania. Ciasto z zewnątrz jest delikatne i miękkie dzięki użyciu twarogu, natomiast nadzienie w środku doskonale komponuje się z wiórkami kokosowymi. Ciasteczka można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub zostawić zupełnie bez niczego. Z podanych składników można uzyskać około 20 sztuk. Składniki na ciasto krucho-serowe
Świat Ciasta