naraz. Zobaczyłem tę tartę w którymś z kulinarnych pism jakiś czas temu i miałem wielką ochotę przygotować ją sam. No i jest! Spiralna. Z bakłażanem, cukinią i marchewką. Kolorowa, ciekawa w formie, smaczna. Na przyjęcie jak znalazł. To chyba niezły finał naszego tartowo-kiszowego tygodnia. Jak sądzicie? Już spieszę z przepisem. Marzena niecierpliwi się przecież ze swoim nowym
zadanie-gotowanietakiej formie jest naprawdę smaczna. Zawsze, gdy kończymy zabawę z jakimś hasłem, to wydaje mi się, że to za szybko, że jeszcze tyle niezrealizowanych pomysłów. Jednocześnie jestem niezmiernie ciekawa, co przyniesie następny tydzień. I weź tu człowieku zrozum kobietę...;) Składniki: 8-10 ziemniaków 450 g szpinaku (u mnie świeży) 2 duże marchewki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól
zadanie-gotowanieKiedy wczoraj przeglądałem amerykańskie blogi w poszukiwaniu ciekawych przepisów na owocowe napoje, natrafiłem na pewną dramatyczną historię. W mieszkaniu blogerki pękły rury i w wyniku potopu połowa domu niemal się rozpadła. Zawzięta dziewczyna już dwie godziny później pisała posta o smoothie w kuchni u teściów. W życiu nie przypuszczałbym, że za kilka godzin przeżyję to sam! Z tą różnicą
zadanie-gotowanieMuffiny jajeczne to ciekawa propozycja na śniadanie, alternatywa dla jajecznicy. Mogą stanowić smaczny weekendowy starter. Nakład pracy i czas przygotowania niewielkie. Szynkę parmeńską możecie zastąpić plastrami boczku lub inną ulubioną wędliną. Bardzo lubię szpinak i wciskam go wszędzie, gdzie to jest możliwe, ale nic nie szkodzi jeśli pominiecie ten składnik. Bardziej chodziło mi o zaprezentowanie formy, smak dobierzcie według
zadanie-gotowaniepropozycje mogą nawiązywać wprost lub całkiem naokoło do Wielkanocy. Jednak nie muszą. Może Maciek poszuka inspiracji na mazurka z dodatkiem lemon curd ? A może podzieli się z nami jakimś ciekawym przepisem, których w zanadrzu ma wiele? :) A ja? Właściwie nie wiem. Planów nie mam, czekam na kulinarną wenę ;) Ostatnio jadłam pyszną zupę krem z porów u koleżanki (Beatko, pozdrawiam
zadanie-gotowaniewiesz - tym bardziej powinieneś. Reaktor Stylu to miejsce przede wszystkim dla mężczyzn, ale nie tylko. Każdy, komu dobre maniery, kultura i klasa nie są obce, znajdzie dla siebie sporo ciekawych rzeczy. Z bólem serca dokonałam tego wyboru... Zachęcam każdego z Was, blogerów, do wzięcia udziału w tej akcji. W taki sposób możemy sami siebie wypromować,a także wesprzeć
Codzienna kuchnia niecodziennaświęta postanowiłam zrobić coś nowego,przeszukałam internet,spisałam kilka ciekawych przepisowi ułożyłam swój ;) sernik wyszedł przepyszny , lekki , nie za słodki a co mnie najbardziej zaskoczyło nie opadł . Kocham serniki i toffi a połączenie obu składników to niebo w gębie :) polecam ,łatwy ,szybki i pyszny... Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto na spód : - 250 g maki pszennej
Wypieki Renejabłkowy nadaje temu daniu ciekawą, słodką nutę. Równoważy się świetnie z mieszanką musztardy i cynamonu. Opieczone warzywa, słodkie ziemniaki i kurczak – szybkie i smaczne danie, które kusi aromatami. Kurczak w musztardzie i cynamonie przypadnie Wam do smaku :) Kurczak w musztardzie i cynamonie Przepis ten jest świetny ze względu na kilka rzeczy: Jest szybki; Jest łatwy; Nie brudzi wszystkich
Ciasna KuchniaZnalazłam ten przepis w mojej starej gazecie. Zaciekawił mnie bo niby to sernik, a tak dużo mąki. Byłam ciekawa smaku. Konsystencja lekko wilgotna. Smak zupełnie inny jak wszystkie Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boki również. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Powoli dodawać twaróg na przemian z mlekiem i mąką. Wlać płynne masło.Dodać rodzynki
Kuchnia Pokoleńzdecydowanie obłędny, dawka aromatów, koloru i smaku. Zdecydowanie musicie je zrobić na świąteczny stół. Babeczki przygotowałam z ciasta drożdżowego, oblałam obficie lukrem i posypałam zbożowymi kuleczkami. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii. Do nadziewania babeczek użyłam konfitury "Płatki róż", po odkręceniu słoiczka zapach Was zachwyci a smak zadowoli! Polecam kochani serdecznie! To zdecydowanie must have! Przygotowanie ciasta drożdżowego. SKŁADNIKI
SMYKWKUCHNIDzisiaj zapraszam w podróż do Francji, do kuchni Rachel Khoo, na lawendowe pola Prowansji. Przygotowany kurczak według poniższego przepisu zaskakuje swoim smakiem i szybkością przygotowania. Ten przepis jest ciekawą alternatywą dla kurczaka pieczonego tradycyjnie. 1 kurczak podzielony na kawałki Marynata: 2 łyżki suszonej lawendy 4 łyżki oliwy 4 łyżki miodu lawendowego lub innego (miód musi być płynny
Humanistka w kuchnimieć dużo selera i pietruszki, które nadają sałatce dość specyficznego smaku (nie każdy lubi), ja uwielbiam mieć groszek konserwowy, taki trochę relikt PRLu :) być dobrze przyprawiona czarnym mielonym pieprzem. Ciekawa jestem, czy lubicie sałatkę jarzynową i czy macie podobne wymagania ;) W tym roku tak się złożyło, że na Święta nic nie piekę. Trochę dziwnie mi z tym... pierwsze
bistro mamamojprzepisna.pl | Babka na oleju z lukrem z kiwi Dziś mam dla Was przepis na Wielkanocny wypiek. Jest to wilgotna Babka ucierana na oleju. Babka jest o tyle ciekawa, że ma fajny lukier zrobiony na bazie kiwi. Zachęcam do zrobienia, ponieważ jest bardzo smaczna, długo utrzymuje świeżość i jest prosta w wykonaniu. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na formę 2 litrową
moj przepis napogoda dopisze i będzie można pospacerować spalając kalorie. Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na mazurek. Był już mazurek chałwowy, czekoladowy, kajmakowy, a dzisiaj kolej na cytrynowy. Ciekawa jestem czy Wy pieczecie mazurki na święta, a jeśli tak to jakie. Prócz mazurków robię też inne ciasta, które możecie zobaczyć tutaj A teraz zapraszam na kruche ciasto z cytrynowym
O kuchni z uczuciemKażdy uczestnik, który spałaszował 12 obiadów w przewidzianych 12 miejscach i zebrał za to 12 naklejek , mógł brać udział w losowaniu atrakcyjnych nagród. W ramach całej akcji odwiedziłam wiele ciekawych miejsc i skosztowałam mnóstwo pysznych potraw. Krótka recenzja z edycji I-szej do podejrzenia tu: Gdyńska Oferta Lunchowa - słów i fotek kilka . Wyjątkowo przyjemne doznania kulinarne wyniosłam z wizyty
Grunt to przepis!