Uwielbiam słodkie rolady ! Można tworzyć wiele ciekawych wariacji smakowych- u mnie dziś o smaku bananowym. Mniam! Składniki na ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 banany cukier puder do posypki Składniki na krem: 1 serek homogenizowany 2 dojrzałe banany 1/3 szklanki mleka 1 łyżka żelatyny 2 żółtka jaja 3 łyżki cukru pudru 1 cytryna
Tradycyjna Kuchniaprzepisy m.in. na: bruschettę, florenckie naleśniki, zupę pomidorową z grzankami, szaszłyki z kalmarów, faszerowane cukinie, florencką pieczeń wieprzową, polędwicę w ziołach, ciasto korzenne, tiramisu, czy panna cottę. Oprócz ciekawych przepisów, książka Piotra Adamczewskiego zawiera wykaz podstawowych ziół stosowanych w toskańskiej kuchni. Różnorodność tej książki pozwala na to, że każdy w niej znajdzie coś dobrego dla siebie. Myślę
Bon Appetit MałgorzatyOryginalny pomysł na smaczny obiad czyli pierogi z żółtym serem będą ciekawą propozycją na urozmaicenie drugiego dania, swoim niebanalnym smakiem zauroczą niejedno podniebienie, polane roztopionym masłem zaspokoją głód na długie godziny. składniki na około 30 pierogów
Smakowite Daniawarzyw. Możesz je sobie przygotowywać z takich owoców i warzyw jakie w danej chwili masz pod ręką. Możesz eksperymentować z różnymi owocami i warzywami. Na moim blogu znajdziesz wiele ciekawych przepisów na naturalne soki owocowo-warzywne. Zapraszam więc Cię do odwiedzania mojego bloga co jakiś czas po nowy przepis
Przepisy i porady kulinarnechciałabym Wam przedstawić nowe miejsce, w którym znajdziecie bogatą i różnorodną ofertę skierowaną do osób dbających o zdrowy styl życia, odżywiających się naturalną i nieprzetworzoną żywnością, szukających nowych i ciekawych produktów spożywczych oraz pielęgnujących swoje ciało wysokiej jakości kosmetykami wprost z natury. Miejsce to dostępne jest dla każdego - dla tych którzy od dawna opierają swoje życie na zdrowych produktach
Zdrowie na języku :Pktóre miałam przyjemność testować, wspominam bardzo dobrze (czyt. smacznie), a w szczególności wafle kukurydziane- od pierwszego spróbowania są dla mnie numerem jeden. Poprzeczka została podniesiona wysoko i byłam niezwykle ciekawa czy "nowość" zaskoczy mnie równie pozytywnie. A cóż jest tą "nowością"? Zapakowane w zgrabne, małe opakowanie (30g) wafle ryżowo-kukurydziane o smaku karmelowym. Ostatnie słowo z pewnością nie umknie
peanutbuttermonsterCiekawa jestem co jest was w stanie zaskoczyć smakiem? Macie jakieś danie, które ostatnio zjedliście nie spodziewając się,że może być smaczne, albo smakować inaczej niż myśleliście? Co powiecie o zupie chlebowej? Jadł ktoś? Ja swój pierwszy raz z taką zupą miałam na początku tego roku podczas warsztatów kulinarnych w których brałam udział. Tematem warsztatów było pieczywo i oprócz
Bon appetit mon amieDzisiaj dla Was propozycja ciekawej, orzeźwiającej umysł i ciało :) zdrowej sałatki. Sałatka, ze względu na dobrane składniki, świetnie wpasowuje się w najnowsze trendy żywieniowe, stanowi też idealną propozycję dla osób, które zdecydowały się na zastosowanie diety MIND. W rankingu najzdrowszych diet świata od kilku lat prym wiodą dieta DASH i śródziemnomorska. Dieta MIND w zasadzie łączy ich zasady
Garniec Magaliewystudzony seler przekładamy porcjami do blendera i rozdrabniamy. Następnie dosypujemy sól morską i ponownie miksujemy. Gotową sól selerową przechowujemy w suchych i szczelnie zamykanych pojemnikach. Sól selerowa jest bardzo ciekawą przyprawą, którą można wykorzystać do zup, sosów, sałatek, dań mięsnych, rybnych… i nie tylko. Bardzo aromatyczna z charakterystycznym intensywnym zapachem selera. Jeżeli lubicie to niezbyt doceniane warzywo
mojewypiekiinietylkomodyfikować do woli, za każdym razem delektując się nową odsłoną tej wspaniałej przystawki. Ta wyśmienita przekąska świetnie sprawdzi się na przyjęciach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Niestandardowa i oryginalna o ciekawym smaku idealnie będzie pasować do chleba, tostów czy krakersów. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr 15 min Czas całkowity
Wędrówki po kuchnisię przywołać tamte smaki. Myślę, że w miarę możliwości udało się to zrobić. Bardzo lubię takie powroty do smaków z dawnych lat. To jak odbywanie podróży w czasie. Bardzo ciekawą i śmieszną sytuacją z perspektywy czasu było to, że trzykrotnie podchodziłem do wykonania sosu tatarskiego. Za pierwszym razem sojonez, który był odstawiony na sos tatarski, został pożarty bez większych
BlendmanWitam Was po urlopie. 10 dni minęło bardzo szybko, zdecydowanie za szybko. W tym roku zacumowaliśmy nad Jeziorem Białym niedaleko Włodawy w małej miejscowości o ciekawej nazwie – Okuninka. Jak podaje źródło , jest to typowa letniskowa wioska na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim.Od lat sześćdziesiątych budowano w niej ośrodki wypoczynkowe, które dziś z trzech stron zajmują brzeg Jeziora Białego, które
W mojej kuchnirasowych do Pruszkowa. Mogliśmy spotkać się z panią Agatką, od której wzięliśmy naszego Hugusia, zobaczyć, jak wyróżniana jest przez międzynarodowych sędziów mama naszego kociaka – Xelka, no i porozmawiać z ciekawymi ludźmi. Wyszłam z wystawy z nowymi zakupami dla Hugo, a po powrocie do domu, popołudniu, upiekłam dla nas ciasto ze śliwkami i kruszonką. Wieczorem odwiedziła mnie moja przyjaciółka. Wyobraźcie
W mojej kuchnikonieczne i dobrze, że sprostałam temu wyzwaniu. Jutro Święto Niepodległości. W mojej szkole już dziś świętowaliśmy, a w zeszłym tygodniu młodzież, przy pomocy Muzeum Józefa Piłsudskiego, wykazała się ciekawą inicjatywą – uczniowie wypisali i wysłali do ponad 500 osób okolicznościowe kartki upamiętniające to ważne dla Polski wydarzenie. Jutro, jak co roku, wezmę udział w mszy za ojczyznę, a dzisiaj byłam
W mojej kuchniciasto biszkoptowe ładny żółty kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy. W połączeniu z galaretkami - szafirową i niebieską tworzy ciekawą całość. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarne