ciasto - 162322 przepisów (strona:3441/10822)

Świąteczne pierniczki bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 72

cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą, odstawiamy je do przestudzenia. Do przestudzonej mieszanki, dodajemy jajko oraz śmietanę i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy mąki oraz sodę i wyrabiamy ciasto – najpierw łyżką, a później rękami. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i zabieramy się do przygotowywania naszych(...)pierniczków. Blat posypujemy mąką ryżową i wałkujemy porcję ciasta na grubość około 0,5 cm. Z rozwałkowanego ciasta, przy pomocy foremek wykrawamy wybrane kształty. W pierniczkach przeznaczonych do powieszenia na choinkę robimy dziurkę Wykrojone pierniki bezglutenowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 12 minut. Po tym czasie wyciągamy bezglutenowe pierniczki z piekarnika, wykładamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Rogaliki połfrancuskie, listkowe z dżemem 446

Pyszne, mało słodkie, smakują trochę jak z ciasta francuskiego, zrobione z warstw drożdżowego ciasta przesmarowanych masłem. W cieście jest tylko 1 łyżka cukru + cukier którym posypałam wierzch. Jeśli wolicie bardziej słodkie możecie dodać do ciasta 2 łyżki cukru lub np. posypać cukrem pudrem. Ale takich mniej słodkich można zjeść więcej.... są na prawdę zupełnie inne w smaku, polecam.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Nuggets jak z KFC 116

myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę, albo paseczki. Kształty nie muszą być jednakowe. Kurczaka przekładamy do miski i dokładnie mieszamy z przygotowaną chwilę wcześniej marynatą. Teraz trzeba przygotować ciasto z maki, mleka i jajek. Masa powinna przypominać ciasto naleśnikowe, jednak powinna być odrobine bardziej gęsta. Nie może spływać po mięsie. Jak ciasto mamy gotowe, to płatki kukurydzane blendujemy. Powinniśmy(...)blat. W garnku rozgrzewamy olej. Powinno go być dość sporo. Jeśli macie w domu frytkownicę, to będzie się ona idealnie nadawała do tego celu. Kawałki kurczaka, najpierw moczymy w cieście naleśnikowym, a następnie obtaczamy w zblendowanych płatkach kukurydzianych. Takie kawałki mięsa wkładamy na rozgrzany olej i smażymy ok. 5-7 minut. Powinny być złoto – rumiane. Wyjmujemy je i układamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pączki pieczone 1969

pracować. 2. Po upływie czasu do zaczynu dodać resztę cukru, cukier wanilinowy, mąkę, sól, roztopione masło, jajko oraz żółtka. Całość wymieszać za pomocą robota kuchennego lub ręcznie. 3. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. 4. Po tym czasie ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, delikatnie zagnieść i podzielić na kilka części. Każdy

Alle Dobre!
Ciasto czekoladowe 64

Ciasto czekoladowe idealne do filiżanki herbaty albo kawy. Czekoladowe, ale nie przesłodzone. Robi się bardzo szybko, więc to kolejny jego atut. Jeśli akurat szukacie przepisu na coś słodkiego i  czekoladowego to przepis dla Was.   CIASTO CZEKOLADOWE Składniki: 350 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka proszka do pieczenia 1 łyżeczka sody 125 g masła 200 g cukru(...)misce. W oddzielnym naczyniu miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem, następnie dodajemy miękkie masło a potem jogurt. Do masy wsypujemy partiami składniki suche. Miksujemy do uzyskania gęstego ciastaCiasto przelewamy do formy, pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
Pierniczki precelki 47

czekoladą, a połowa deserową, także każdy znajdzie coś dla siebie. Można je także powiesić na choince, ale są tak smaczne, że raczej długo tam nie powiszą     Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 150g drobnego cukru 200g płynnego miodu 120g miękkiego masła 2 jajka Polewa czekoladowa: ok 50 ml śmietanki(...)łyżka oleju       *** Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz cukier. Wbijamy jajka i dodajemy masło oraz miód *** *** Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce, jednak nie do lodówki *** *** Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy partiami na grubość około 0,5 centymetra i wycinamy

Blog z Apetytem
Pierniczki ziemniaczane 44

cały czas mieszając *** *** Zdejmujemy z ognia i dodajemy ziemniaki *** *** Całość blendujemy na gładką masę *** *** Dodajemy mąkę, sodę oraz jajko i zagniatamy całość ręcznie lub za pomocą robota z hakiem. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na całą noc *** *** Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie, na grubość ok 5 mm *** *** Z ciasta wykrywamy foremkami pierniczki *** *** Wycięte(...)piekarnika nagrzanego do 160’C z termoobiegiem i pieczemy przez około 12 minut *** *** Pierniczki możemy polukrować, polać polewą czekoladową lub jeść bez niczego *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK)     Artykuł Pierniczki ziemniaczane pochodzi

Blog z Apetytem
Świąteczne pierniczki bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 51

cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą, odstawiamy je do przestudzenia. Do przestudzonej mieszanki, dodajemy jajko oraz śmietanę i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy mąki oraz sodę i wyrabiamy ciasto – najpierw łyżką, a później rękami. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i zabieramy się do przygotowywania naszych(...)pierniczków. Blat posypujemy mąką ryżową i wałkujemy porcję ciasta na grubość około 0,5 cm. Z rozwałkowanego ciasta, przy pomocy foremek wykrawamy wybrane kształty. W pierniczkach przeznaczonych do powieszenia na choinkę robimy dziurkę Wykrojone pierniki bezglutenowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 12 minut. Po tym czasie wyciągamy bezglutenowe pierniczki z piekarnika, wykładamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Kremowy sernik z żurawiną 50

Kremowy sernik z żurawiną Serniki to moje ulubione ciasta. Latem robię te na zimno, natomiast w chłodne miesiące przygotowuję te pieczone. Upieczenie sernika wcale nie jest takie trudne, tak naprawdę to wystarczy wymieszać wszystkie składniki i gotowe. Niektórzy ucierają jajka z cukrem na puszystą masę lub miksują długo sernikowe ciasto, uważam, że jest to zbędne i powoduje tylko i wyłącznie(...)napowietrzenie ciasta, które podczas pieczenia rośnie, a następnie podczas stygnięcia opada. Dlatego ja mieszam ciasto, tylko do połączenia się składników i mój sernik jest równy jak stół. Innymi słowy mniej pracy, a efekt jest super. Zerknij jeszcze na inne przepisy na serniki: Sernik cytrynowy na spodzie z herbatników Kremowy sernik dyniowy z karmelem Kremowy sernik ze skórką pomarańczową Sernik królewski

Kulinarne przygody Gatity
Rogaliki z szynką i serem 1141

składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plastrów ulubionej szynki 12 plastrów żółtego sera ketchup 1 roztrzepane jajko czarnuszka do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie dzielimy na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane

Przepiski.pl
Rolada z makiem i jabłkami 59

białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier i żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.   Polewamy równomiernie mak pokryty jabłkami połową ciasta, do drugiej połowy dodajemy kakao i mieszamy. Polewamy w pasy i rozmazujemy je w różnych kierunkach. Pieczemy w temp 160 st przez ok 30 min.  Po upieczeniu lekko posypujemy cukrem(...)pudrem i wykładamy ciasto na deseczkę przykrytą ściereczką,  zdejmujemy ostrożnie papier i natychmiast zwijamy ciasto w rulon. Cukier puder można pominąć jeżeli ciasto będzie polane czekoladą czy inną polewą

Gotowanie jest łatwe
Miodownik tradycyjny 60

Ciasto: 3 szklanki mąki 4 żółtka 1 czubata łyżeczka sody 4-5 łyżek miodu 0,5 szklanki cukru 10 dkg margaryny (masła) Rozpuszczamy miód, margarynę (masło) i cukier. Po wystudzeniu łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części i wałkujemy trzy blaty ok 30x35 cm pieczemy każdy blat 15-20 minut w 180°C. Przed(...)skórka. Kiedy kasza wystygnie należy utrzeć margarynę i dodawać po jednej łyżce kaszę aż do wyczerpania doprawić do smaku sokiem z cytryny i dodać odrobinę wódki. Taką masą przekładamy ciasto. Polewamy polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Pierniczki ziemniaczane 41

cały czas mieszając *** *** Zdejmujemy z ognia i dodajemy ziemniaki *** *** Całość blendujemy na gładką masę *** *** Dodajemy mąkę, sodę oraz jajko i zagniatamy całość ręcznie lub za pomocą robota z hakiem. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na całą noc *** *** Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie, na grubość ok 5 mm *** *** Z ciasta wykrywamy foremkami pierniczki *** *** Wycięte(...)piekarnika nagrzanego do 160’C z termoobiegiem i pieczemy przez około 12 minut *** *** Pierniczki możemy polukrować, polać polewą czekoladową lub jeść bez niczego *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK)     Artykuł Pierniczki ziemniaczane pochodzi

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania