ciasto - 162907 przepisów (strona:3448/10861)

Ciasto karmelek bez pieczenia 57

Ciasto na herbatnikach z masą krówkową słony karmel, masą budyniową, całość przykrywa puszysta bita śmietana z mascarpone. Słodkie bardzo smaczne ciasto bez pieczenia na każdą okazję. Składniki: na blachę 40 x 35 cm herbatniki półtora opakowania, masa krówkowa słony karmel - 1 puszka, 1 litr mleka, 200 g miękkiego masła, 3 budynie słony karmel, opakowanie podłużnych biszkoptów,  330 ml śmietany(...)Zimną śmietanę ubijemy wraz z cukrem pudrem przez około 2-3 minuty na wysokich obrotach, następnie stopniowo dodajemy mascarpone i miksujemy aż masa będzie jednolita. Wykładamy na biszkopty. Całe ciasto wkładamy do lodówki min. na noc. Najlepiej smakuje po 24 godzinach chłodzenia

Lena Gotuje
Ciasteczka kruche z cukrem 66

szczypta soli 150 g masła Dodatkowo: 1 białko do posmarowania ciasteczek Cukier kryształ do posypania ciasteczek Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz tych dodatkowych) umieszczam w misce i zagniatam z nich ciasto. Ciasto wałkuję na grubość około 4-5 mm i wykrawam dowolne kształty (u mnie gwiazdki). Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję białkiem i posypuję cukrem. Blaszkę wstawiam

Słodki sentyment
Ciasto Kinder Country 69

przepis na niezwykłe i apetyczne ciasto Kinder Country znane też jako ciasto Kangus, które zachwyca smakiem i prostotą wykonania! To wyjątkowa propozycja dla miłośników chrupiących wrażeń i delikatnej słodyczy. Ciasto Kinder Country, inspirowane batonikiem Kinder Country, zachwyca różnorodnością tekstur i wyjątkowym połączeniem smaków. Idealne jako deser na każdą okazję lub jako pyszna przyjemność

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki piernik francuski Pain d’épices 70

Piernik francuski Pain d’épices to proste ciasto miodowe, które wspaniale pachnie przyprawami korzennymi. Kiedyś był rodzajem chleba na zakwasie, który dojrzewał przez kilka miesięcy. Z czasem zaczęto dodawać do niego spulchniaczy, aby ten proces był szybszy. Czy francuski Pain d’épices przypomina nasz polski piernik? Dla mnie smakuje jak przepyszne, miodowe, miękkie, wilgotne i bardzo aromatyczne pieczywo. Moja rodzina(...)świetnie smakuje z konfiturą, ale u mnie zazwyczaj pojawia się polewa czekoladowa, bo taką wersję uwielbiam wraz ze swoją rodziną. Koniecznie wypróbujcie ten przepis nie tylko na święta. Tym ciastem możecie zajadać się nawet na śniadanie. Wtedy już polecam konfiturę. Smacznego! Ps. Uprzedzając pytania. Tak, w przepisie nie ma jajek. Forma: 10 x 30 cm Czas przygotowania: 30 minut Czas

Di gotuje
Pieczone pierogi półkruche z kapustą i grzybami 66

Pieczone pierogi półkruche z kapustą i grzybami Kochamy pierogi w każdej postaci. Na naszych stołach królują pierogi gotowane z cienkiego ciasta z maki i wody, ale pierogi niejedno mają imię. Te pyszności możemy przygotować także z ciasta półkruchego i upiec je w piekarniku. Polecam przepis na przepyszne pieczone pierogi półkruche z nadzieniem z kapusty i grzybów. Będą idealne na wigilijną

Korniszonki
Szybki piernik jogurtowy 61

ostudzone masło, mieszamy *** *** Dodajemy cukry i powidła, mieszamy *** *** Bezpośrednio do miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, cynamon, sodę, proszek i przyprawę do piernika *** *** Całość dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką *** *** Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (moja foremka ma wymiary 26 x 21 cm ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175’C i pieczemy przez około 1 godzinę(...)suchego patyczka *** *** Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy polewę. Śmietankę kremówkę podgrzewamy, zdejmujemy z palnika, dodajemy do niej połamaną na kawałki czekoladę, odstawiamy na ok 2 minuty *** *** Po tym czasie mieszamy, aż uzyskamy, gładką, jednolitą polewę *** *** Polewę wykładamy równomiernie na ciasto *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK

Blog z Apetytem
Paszteciki z kapustą i grzybami 64

mielony kminek, liść laurowy, doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Gotujemy pod przykryciem, na średnim ogniu, do miękkości kapusty (przez około godzinę). Po przestudzeniu w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Ciasto: Śmietanę lekko podgrzewamy, łączymy z cukrem oraz rozkruszonymi drożdżami. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Do miski wsypujemy mąkę z solą. Dodajemy posiekane na cienkie kawałki masło oraz smalec. Wyrabiamy(...)połączenia. Następnie dodajemy jajka, ocet oraz śmietanę z drożdżami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia, pod przykryciem, na około godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części i każdą wałkujemy na płaski placek. Wykładamy zimne nadzienie. Zwijamy dość ściśle w roladę. Kroimy na około 1,5-2 cm plasterki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce

Smaki Na Talerzu
Krajanka miodowo-rumowa 62

Kosteczki ciasta miodowego w polewie czekoladowej, obtoczone w wiórkach kokosowych. Trochę na wzór lemingtonów vel kudłaczy. Pyszne i proste do przygotowania. Ja zrobiłam je w zeszłym roku po raz pierwszy. Polewy starczyło mi na obtoczenie mniej więcej połowy blaszki. Dla nas ta ilość była w zupełności wystarczająca, więc resztę zmieliłam i przygotowałam obłędne bajaderki (dodam też kiedyś przepis(...)były najlepsze bajaderki jakie jadłam). Ciasto: 300 g bardzo miękkiego masła 200 g cukru pudru 2 jajka 2 łyżki miodu 125 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g mąki pszennej Polewa: 75 g masła 3 łyżki kakao 8 łyżek mleka 250 g cukru pudru 50 ml rumu Dodatkowo: wiórki kokosowe Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem pudrem

Smaki Na Talerzu
Ciasto makowa fantazja 75

Makowa fantazja to przepyszne ciasto, które doskonale sprawdzi się na święta i nie tylko. Artykuł Ciasto makowa fantazja pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Korzenne ciasto fasolowe z daktylami i polewą czekoladową 66

Święta już tuż, tuż! W celu szybszego ich nadejścia polecam przygotować bardzo proste i szybkie korzenne ciasto fasolowe z dodatkiem suszonych daktyli oraz polewy z czekolady! Składniki: Ciasto 2 jaja 40 g erytrytolu 240 g odsączonej czerwonej fasoli z puszki 20 g kakao 5 g przyprawy korzennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g suszonych daktyli Polewa 20 g czekolady(...)mlecznej 20 ml śmietanki 10 % Sposób przygotowania: Ciasto Do miski wrzucić odsączoną fasolę, wbić jaja, dodać erytrytol, kakao, przyprawę korzenną oraz proszek do pieczenia. Całość zblendować na gęstą, gładką masę. Przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. Polewa Czekoladę rozpuścić, dodać śmietankę. Następnie przelać upieczone i dobrze ostudzone ciasto. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 584

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami to pyszna i szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Artykuł Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasteczka Laski Mikołaja 67

cukru pudru 3 czubate łyżki mielonych orzechów (u mnie arachidowe) 1 jajko 225 g masła Dodatkowo: 1 łyżka kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki poza kakao umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto dzielę na dwie równe części i do jednej części dodaję kakao, którą dokładnie wyrabiam, aż nabierze ciemnego koloru. Obydwie połówki ciasta dzielę na mniejsze części (pokroiłam na plastry) i rozwałkowuję

Słodki sentyment
Śniegowa rolada 68

dopisała na początku grudnia i przez chwilę faktycznie czuć było zimą jak za czasów dzieciństwa, to aura już zdążyła się zmienić i święta nie zapowiadają się białe. A skoro ciasto musi wystarczyć do śniegowego szaleństwa, to niczego mu nie żałuję, zwłaszcza wiórków kokosowych 😄 Śniegowa rolada - przepis Do przygotowania rolady będą Ci potrzebne: biszkopt owsiany , 4 łyżeczki dowolnego dżemu, 1/2 szklanki(...)200g mascarpone, 2 łyżeczki żelatyny, 50ml wody. 1. Przygotuj biszkopt - przepis znajdziesz tutaj . Pamiętaj, aby do rolady przygotować biszkopt w kształcie prostokąta - blachę piekarnikową wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto, wyrównaj i upiecz. Gotowy biszkopt delikatnie przełóż na nowy papier, a stary zdejmij z ciasta. 2. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i odstaw do napęcznienia. 3. Śmietankę ubij na sztywno

Z notatnika dietetyka
Masa makowa – przepis 68

Masa makowa – przepis. Zapraszam do wypróbowania tej receptury. Przyda się do przygotowania kutii , klusek z makiem, łamańców a także do ciast makowych takich jak strucla makowa , drożdżowy makowiec zawijany , seromakowiec , najłatwiejszy makowiec , drożdżówki z makiem. Można ją zrobić wcześniej i zamrozić w porcjach. Potem wystarczy wyjąć z zamrażarki dzień przed pieczeniem ciasta i rozmrozić (zapraszam do poradnika co kiedy(...)zrobić przed świetami ). PRZEPIS MASA MAKOWA Składniki: 0,25 kg (2 szklanki) maku 125g masła pół szkl miodu (lub więcej wg uznania) aromat do ciast migdałowy bakalie (rodzynki, orzechy, migdały, suszone morele, skórka pomarańczowa itd) Jak zrobić masę makową: Mak zalewamy wodą lub mlekiem (kilka cm ponad mak) i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia gotujemy go do miękkości

Dorota Smakuje
Ciasta na Boże Narodzenie HIT Przepisy 67

Przepisy Na Świąteczne Ciasta Bożego Narodzenia Witaj na moim blogu, gdzie magia Bożego Narodzenia rozbrzmiewa w aromatach i smakach! Chcę się z Tobą podzielić moimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na świąteczne ciasta, które zachwycą Twoje podniebienie podczas najpiękniejszego czasu roku.  Gdy myślę o Bożym Narodzeniu , myślę o tradycyjnych smakach i wyjątkowych wypiekach. Dlatego przygotowałam dla Ciebie listę niezawodnych przepisów(...)smak, ale i świąteczny klimat przy każdym kęsie.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjne Smaki, Nowoczesne Wykonanie  Pierwszy na liście to klasyk , który każdy zna i kocha - król świątecznych ciast MAKOWIEC .   Moje sprawdzone podejście do tego przepisu sprawia, że każdy kęs to prawdziwa rozkosz. (kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu) Odkryj Nowe Smaki Świąt Boże Narodzenie

RITA food channel