ciasto - 162322 przepisów (strona:3446/10822)

Czekoladowe ciasto z malinami 57

Pyszne, lekko mokre, aromatyczne. Ciasto pachnące czekoladą z dodatkiem świeżych malin. Co nam trzeba? Szklanka 220ml Odmierzamy: 2,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru białego pół szklanki prawdziwego kakao szklanka mleka szklanka wrzątku olej rzepakowy- ciut ponad połowę szklanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 jajka Polewa: 2 łyżki masła + czekolada mleczna świeże(...)drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jajka (bez wrzątku teraz!) Składniki mokre wlewamy do suchych, mieszamy i na koniec dolewamy szklankę wrzątku- mieszamy całość do jednolitej masy Ciasto wylewamy do blaszki-30/25 może być krótsza (dno wyściełamy papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 45minut. Sprawdzamy metodą patyczka czy nie jest za mokre. Gdy ciasto już

Latosiowydom
Ucierane ciasto z gruszkami i marcepanem 63

Wilgotne, wysokie, pachnące marcepanem ciasto doskonale sprawdzi się na co dzień do kawki, jak również na spotkania rodzinne czy w gronie przyjaciół. Połączenie gruszek i marcepanu w tym cieście jest naprawdę świetne. Moja rodzinka i znajomi bardzo zachwalali więc myślę, że i Wam posmakuje :) 250 g margaryny 1,5 szkl cukru 1/2 szkl wody kilka kropel ekstraktu waniliowego 4 jajka(...)małym ogniu do rozpuszczenia. Ostudzić.  Dodać żółtka, ekstrakt i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie wymieszać z ciastem.  Tortownicę z kominem (24cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub mąką. Wylać ciasto, ułożyć na wierzchu gruszki i marcepan i piec ok 50 minut w 180 stopniach

Smakołyki Asi
Ciasteczka francuskie z jabłkiem i budyniem 262

popołudnia stają się dłuższe, aura za oknem nie zawsze   zachęca do dłuższych spacerów,   to dobra okazja żeby w domowym zaciszu   upiec   pyszne ciastka   z ciasta francuskiego,  budyniu   z dodatkiem prażonych jabłek a potem zaprosić koleżanki na babskie pogaduchy. Wprost idealne do filiżanki gorącej aromatycznej herbaty.   Składniki: 60 dag świeżego ciasta francuskiego(...)cynamon Dr.Oetker 350 ml mleka   Sposób przygotowania: Budyń pieczone jabłko z cynamonem   gotujemy w   350 ml mleka wg przepisu na opakowaniu, lekko studzimy. Dobrze schłodzone, świeże, ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokątne dwa   placki, każdy dzielimy na 10 równych małych prostokątów na każdej połowie prostokąta robimy po trzy- cztery nacięcia. Jabłka skrobiemy kroimy na grubsze talarki. Masło

Wanilia i Kardamon
Sernik dyniowy na zimno 87

doskonale sprawdzi się w daniach wytrawnych, np. w zupie krem, w zapiekankach, w kluskach. Wspaniale smakuje pieczona z oliwą i przyprawami, ale idealnie sprawdzi się również w deserach i ciastach. Na blogu znajdziesz przepisy na ciasta z dynią, między innymi sernik dyniowy , ciasto z dynią, gruszką i figami, dyniowe ślimaczki drożdżowe , korzenne ciasto dyniowe z orzecham i i pumpkin

Kulinarne przygody Gatity
"Serownik" z kaszy jaglanej z borówkami 52

jaglana to jedna z bardziej uniwersalnych kasz. Możemy przygotować z niej tradycyjną jaglankę na śniadanie, słodki deser a nawet kotlety na obiad. Jest też często wykorzystywana jako baza do ciast, zwłaszcza bezglutenowych. Kasza jaglana to zdrowy produkt, który z pewnością warto włączyć do codziennej diety - więcej o jej właściwościach pisałam przy okazji przepisu na Kotleciki z kaszy jaglanej i jajek(...)wysoki indeks glikemiczny, nie jest więc polecana dla osób cierpiących na cukrzycę i insulinooporność. "Serownik" z kaszy jaglanej z borówkami - przepis na 12-16 porcji Do przygotowania ciasta będą Ci potrzebne: 400g kaszy jaglanej, 2 łyżeczki esencji waniliowej, litr mleka 2%, 800g jogurtu greckiego, 200g ksylitolu, 60g żelatyny, borówki lub inne ulubione owoce. 1. Kaszę jaglaną przepłucz na sicie zimną

Z notatnika dietetyka
Paluchy z ciasta francuskiego 83

Chyba na każdej imprezie pojawia się coś z ciastem francuskim. Taka prawda, że przekąski z ciasta francuskiego to super pomysł na szybką przekąskę. Takie też są właśnie paluchy z ciasta francuskiego z serem. W moim przepisie poniżej znajdziecie dodat The post Paluchy z ciasta francuskiego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto migdałowe ze śliwkami 71

Magda Solidny kawałek pachnącego ciasta migdałowego ze śliwkami to obowiązkowy element zestawu kanapa- kocyk- gorąca herbata- jesienne popołudnie. Jest bardzo w jesiennym klimacie, to tego leczy małą jesienną chandrę. Tak więc nie ma wymówek aby go nie przygotować, a też jego wykonanie jest bardzo proste. Składniki (na tortownice o średnicy około 21cm): 100g miękkiego masła i trochę do wysmarowania formy(...)cukru są mało wyczuwalne. Dodajemy najpierw jedno jajko, miksujemy, potem drugie i miksujemy do połączenia – na początku będzie wyglądało jakby masa lekko się zwarzyła, ale w miarę miksowania, ciasto stanie się bardziej gładkie. Dodajemy esencje migdałową, miskujemy do połączenia.   Do osobnej miski przesiewamy suche składniki – mąkę, mąkę migdałową, sól, proszek do pieczenia oraz sodę.   Następnie

Smaczna Strona
Sernik dyniowy z aromatem pomarańczy 74

biała roztopiona 1-2 łyżeczki naturalnego olejku pomarańczowego 2 jajka 1 budyń śmietankowy * Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temp. pokojowej. Przygotowanie: Spód: Wszystkie składniki połącz do uzyskania ciasta kruchego Ciastem wylep dno tortownicy Podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 min Masa serowa: Sery przełóż do miski i zmiksuj krótko z cukrem Dodaj puree z dyni

Słodki Blog
Cake pops bez patyka 72

można zrobić je z patykiem Cake popsy to też świetny sposób na wykorzystanie kilkudniowej babki, w myśl @zerowaste Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki pokruszonego ciasta biszkoptowego lub babkowego 2 łyżki masła orzechowego (użyłam crunchy ) 2 łyżki mascarpone 1 łyżka nutelli 100 g ulubionej czekolady 1 łyżka oleju Przygotowanie: Masło orzechowe, mascarpone i nutellę mieszam(...)misce, dodaję pokruszone ciasto i całość zagniatam. Z tak przygotowanej masy toczę kulki, układam je na desce i wstawiam do zamrażarki na pół godziny. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dodaję olej i mieszam. Jeśli chcecie wykonać kulki z patyczkiem, to teraz jest odpowiedni moment. Patyczek należy wcisnąć w kulkę i następnie zanurzyć kulkę w czekoladzie. Cake popsy odstawiam do zastygnięcia

Słodki sentyment
Musowe ciasto czekoladowo truskawkowe 44

Musowe ciasto czekoladowo truskawkowe jest słodkie, puszyste, delikatne, syte oraz mocno czekoladowe. Jednym słowem idealne. Ciasto wygląda pięknie, apetycznie i smakuje wyśmienicie. Przepis na tortownicę o średnicy 20 cm. SPRAWDŹ PRZEPY NA CIASTA https://smacznepotrawy.com/domowe-ciasto-chatka-puchatka-prosty-sernik-bez-pieczenia/https://smacznepotrawy.com/klasyczne-czekoladowe-ciasto-brownie/https://smacznepotrawy.com/ciasto-kawowe-bez-pieczenia/ SKŁADNIKI 2 jajka ( w temperaturze pokojowej) 50 g czekolady gorzkiej  … The post Musowe ciasto czekoladowo truskawkowe appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Kostka opium 1436

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Macie ochotę na smaczne ciasto? Moją propozycją jest wyjątkowo smaczna kostka opium. Pyszne biszkopty makowe z rodzynkami, nasączone ponczem rumowym, przełożone puszystym musem czekoladowym. Kostka opium jest tak pyszna,że trudno jej się oprzeć. Po prostu chce się więcej. Opium sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka opium – składniki(...)Śmietanę schłodzić. Ubić na sztywno. Dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę .Miksować na niskich obrotach. Na koniec dodać ostudzoną, ale jeszcze płynną żelatynę. Miksować na niższych obrotach do połączenia się składników. Ciasto makowe przekroić na 3 części. Każdą część skropić dość obficie rumem. Każdą część ciasta przełożyć kremem. Górę ciasta posmarować cienko kremem i posypać startą czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kostka

Olcia gotuje!
Muffiny szarlotkowe – muffiny z jabłkiem 50

Jeśli nie masz czasu zrobić dość pracochłonnych ciast z jabłkami, zrób takie pyszne i zdecydowanie bardziej ekspresowe muffiny. Wystarczy wymieszać osobno składniki suche, osobno składniki mokre i dodać tarte jabłka Pieczenie jest szybciutkie i już można cieszyć się fantastycznymi muffinkami o obłędnym szalotkowym smaku! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px(...)subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: –  jogurtowe muffiny z borówkami –  muffiny malinowe –  muffiny ananasowe –  róże z ciasta francuskiego –  muffiny dyniowe z figami –  muffiny z nutellą –  muffiny piernikowe –  blok czekoladowy –  muffinki z borówkami MUFFINY Z JABŁKAMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut

nietylkopasta.pl
Szybkie ciasto ze śliwkami 137

Dzień dobry :-) Dziś kochani pyszne i naprawdę szybkie w przygotowaniu ciasto ze śliwkami. Do jego zrobienia nie potrzebujemy miksera, bo w jednej misce mieszamy  składniki suche, w drugiej mokre i na końcu łączymy. Ciasto jest puszyste i bardzo smaczne. Polecam i miłego dzionka wszystkim życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki suche: 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka(...)składników mokrych dajemy składniki suche. Mieszamy do połączenia się. 3. Składniki na kruszonkę dajemy do miski i zagniatamy. 4. Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki i usuwamy pestkę. 5. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy połówki śliwek, które posypujemy kruszonką. 6. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu studzimy

kruche babeczki
Chleb który zawsze wychodzi 7072

push({}); Przygotowanie Do miski wsypać przesianą mąkę, drożdże, cukier oraz sól. Następnie wlać olej i ciepłą wodę. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i wyrobić dłońmi lub za pomocą miksera. Przygotowane ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Keksówkę posmarować olejem i przełożyć do niej ciasto. Wierzch posypać suszonymi ziołami. Chlebek wstawić do piekarnika nagrzanego

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania