ciasto - 162322 przepisów (strona:3437/10822)

Naleśniki Makłowicza – bez mleka i wody 59

śniadanie, obiad, jak i na kolacje. Można je dowolnie nadziewać, zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ostatnio przeczytałam informację, że Robert Makłowicz ma swój sposób na idealne ciasto naleśnikowe i co najciekawsze nie robi go ani na mleku, ani na wodzie. Zamiast tego słynny kucharz używa maślanki. Placki wychodzą trochę inne niż te tradycyjne, ale również bardzo smaczne. Warto(...)maślankę i olej, wbijamy jajka i wsypujemy mąkę oraz sól i cukier *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej za pomocą miksera *** *** Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wlewamy 2-3 nabierki ciasta. Rozprowadzamy ciasto na cienki placek *** *** Smażymy z dwóch stron na rumiano *** *** Gotowe naleśniki składamy na stertę na talerzu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady

Blog z Apetytem
KETO JAGODZIANKI BEZ GLUTENU I CUKRU (bez glutenu i cukru, adaptacja) 86

posiłek na wynos lub deser! Dzięki wyższej zawartości błonnika jagodzianki są niesamowicie sycące. Polecam także inny przepis na jagodzianki. Składniki – keto jagodzianki bez glutenu i cukru (6 sztuk) Ciasto 55 g  błonnika bambusowego/mąki bambusowej  (ilość zależy od wielkości jajek) 20 g łupin/łuski babki jajowatej ( ilość zależy od wielkości jajek) 4 średniej wielkości jajka(...)drożdży suchych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu Nadzienie 200 g jagód 30 g białej czekolady bez cukru 30 g śmietanki 30% Przygotowanie Odważyć składniki na ciasto i dokładnie wymieszać. Gdy jajka są większe i konsystencja masy zbyt rzadka należy dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek

Ola la LCHF
Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami 56

pyszne warstwy ciasta, składające się z delikatnego biszkoptu, kremowego budyniu i słodkiej galaretki z owocami, stanowiły kwintesencję lata w moim rodzinnym domu. Gdy tylko przychodzi czerwiec, ten wypiek wciąż wraca do mnie w myślach. Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami – klasyk naszych babć, teraz nieco zapomniany. A jednak, zajadając się kolejnym kawałkiem przekonuje się ponownie, że nasze(...)tradycyjne ciasta są często lepsze niż drogie fancy monoporcje. Szukam zawsze budyniu ze zmieloną, prawdziwą wanilią – wtedy jego smak jest wyjątkowo intensywny. Gdy zadbamy o jego teksturę będzie cieszył nas niebiańską kremowością – jak lody. Możemy bawić się kolorami i smakami galaretki – dać niebieską, jagodową i same borówki, przezroczystą z kawałkami malin lub tak jak ja wymieszać różne

Poezja smaku
Torcik jagodowy bez pieczenia 48

galaretki mieszamy. Dodajemy jagody, mieszamy ponownie *** *** Całość przelewamy delikatnie na spód wyjęty z lodówki, łyżką zgniatamy niektóre jagody o brzeg rantu aby nadać masie ładny kolor i marmurkowy wzór *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno *** *** Stężały torcik delikatnie(...)wyjmujemy z rantu. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na brzegach ciasta *** *** Na śmietance układamy świeże owoce, u mnie borówki, maliny i wisienki *** *** Całość dekorujemy listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Babeczki leśny mech 60

niesamowicie smaczne babeczki leśny mech. Swój kolor zawdzięczają zawartości świeżego szpinaku, którego w ogóle nie czuć w smaku, a daje naprawdę piękny kolor! Do ich przygotowania zainspirowało mnie oczywiście ciasto leśny mech , które uwielbiam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki szpinakowe z kremem to świetna przekąska na różnego rodzaju domowe imprezy, czy spotkania z przyjaciółmi. Świetnie sprawdzą się(...)Kolejno dodajemy zblendowany szpinak i mieszamy do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy jajecznej. Całość delikatnie mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem do około 3/4 wysokości. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 30-35 minut, do suchego patyczka. Babeczki po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Po przestygnięciu ścinamy wierzch

Przepiski.pl
Szybkie ciasteczka z borówkami 52

Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasteczka z ciasta francuskiego, budyniu oraz świeżych borówek, opruszone delikatnie cukrem pudrem. Składniki: na 42 sztuki 2 op. ciasta francuskiego, 500 ml mleka, 2 budynie śmietankowe, ok 200 g borówki, łyżka cukru, jajko. cukier puder Przygotowanie: Do 200 ml mleka dodajemy proszek budyniowy oraz cukier - mieszamy. Pozostałą część mleka podgrzewamy. Dodajemy rozrobiony budyń. Co jakiś(...)czas mieszamy aż zgęstnieje. Zestawiamy z ognia. Każdy płat ciasta dzielimy na 21 kawałków. Na każdy z nich kładziemy na środku po ok łyżeczce budyniu oraz borówki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, aby ciasto miało ładny złocisty kolor po upieczeniu Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Lena Gotuje
EXPRESOWE, WILGOTNE CIASTO NA OLEJU. Z OWOCAMI 45

Bardzo proste i wręcz expresowe (jak w tytule 😎) ciasto z owocami z dodatkiem oleju, który powoduje, że ciacho długo zachowuje swoją wilgotność i nie wysycha. Więc jeśli tylko mamy ochotę na domowe ciasto, to zrobienie go od początku do końca zajmie nam tylko godzinkę. Kto wypieka ten wie, że jest  to naprawdę mało 😉 Ciasto fajnie smakuje praktycznie z każdymi(...)puszystą masę. Partiami dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej, ubijając na średniej mocy miksera tylko do połączenia składników. Na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na to wykładamy owoce, które posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 50 minut (do tzw.suchego patyczka

Walijskie Pichcenie
Ciasto bananowa krówka 178

Ciasto bananowa krówka to przepyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska, która z pewnością zachwyci Twoich gości. Jest to szybkie i bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Ciasto bananowa krówka bez pieczenia to idealna przekąska na każdą okazję, a zwłaszcza na imprezy i spotkania rodzinne. Można je również podać jako deser po obiedzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto bananowo-truskawkowe pod chmurką 54

końcu jest Truskawkowa Fiesta! Idealna pora roku, kiedy można pełną parą wykorzystać na najlepsze owoce w czasie lata! Po raz kolejny proponuję przygotowanie ciasta z dodatkiem oczywiście słodziutkich truskawek, banana oraz białek od Farma Białka! Składniki: Ciasto 2 jaja 50 g ksylitolu 10 ml oleju rzepakowego 100 g banana bez skórki 50 g mąki orkiszowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)aromat 100 g truskawek  Chmurka 100 ml białek jaj 20 g ksylitolu Sposób przygotowania: Ciasto Jaja utrzeć z ksylitolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone truskawki. Całość ponownie wymieszać za pomocą łyżki i przelać do natłuszczonej formy. Chmurka Do miski wlać białka jaja. Podczas

Truskawkowa Fiesta
Ciasto jogurtowe z truskawkami 53

Przepis na szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami. Ciasto jogurtowe jest wilgotne, puszyste i bardzo proste. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 300g truskawek 500g mąki pszennej 300g jogurtu naturalnego 8 jajek 220g cukru 250ml oleju 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1.Truskawki oczyszczamy z szypułek myjemy i osuszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem(...)olej. Na końcu dodajemy jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie łączymy w jednolitą masę. 3. Formę 20×30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto a na wierzch układamy truskawki. 4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (góra/dół) do temperatury 180 °C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu uchylamy minimalnie drzwi piekarnika

karolgotuje
Princessa kokosowa z truskawkami 57

Princessa kokosowa to pyszne ciasto przekładane z truskawkami. Składa się  z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych kokosową masą budyniową z dodatkiem wafelków kokosowych oraz świeżych truskawek. Pomiędzy warstwami masy znajduje się chrupiąca beza kokosowa,  która świetnie komponuje się z kremową masę budyniową z mascarpone. Ciasto jest mocno kokosowe i dość słodkie, a orzeźwiającej nuty dodają mu kawałki świeżych(...)blaszki (wymiary 24 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu przecinamy biszkopt na 2 części. Masa budyniowa: Z podanej porcji mleka odlewamy około 3/4 szklanki i rozprowadzamy

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie ciasto z kremem 37

Kremówka, hurra, upiekłam kremówkę, całkiem przypadkiem. Zakupiłam ciasto francuskie takie na croissanty i ono jest okrągłe. Dlatego myśląc że mam prostokąt inaczej przygotowywałam się do ciasta. Rozwijam, patrzę i pomysł od razu sam wskoczył do głowy. Ciasto zakupiłam w markecie więc nie będzie problemu z jego zdobyciem. Potem to już szybko poszło i kremówka na talerzu. Polecam gorąco i zapraszam

Moje Małe Czarowanie
Szparagi w cieście francuskim 54

przepis na przekąskę lub szybki obiad, którego - moim zdaniem - nie może zabraknąć w szparagowym okresie. U mnie przekąska występuje z dodatkiem sosu czosnkowego . Składniki (na 6 przekąsek): płat ciasta francuskiego 15-18 szparagów pół łyżeczki suszonego czosnku sól 2 łyżki oleju Odłamać twardsze części szparagów. Można z nich przygotować zupę-krem . Piekarnik włączyć na 210℃ Ciasto francuskie pociąć(...)prostokątów. Na każdym prostokącie wzdłuż jego przekątnej ułożyć po 2-3 szparagi. Szparagi i ciasto posypać solą i pieprzem. Zawinąć szparagami wolnymi częściami ciasta. Całość posmarować olejem. Piec 20 minut na dolnej półce piekarnika. ----- Podobne: pakieciki ze szparagami pizza na zakwasie ze szparagami tarta serowa ze szparagami

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto z wiśniami z kompotu 46

proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 szklanki, kakao 1 łyżka + woda 2 łyżki, wiśnie wydrylowane z syropu lub kompotu 1 litrowy słoik, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem przez 10 minut. Następnie powoli wlewać olej i miksować na dużych obrotach. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wylać(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać na wierzch ciasta i rozsmarować. Na wierzch wyłożyć odsączone wiśnie. Piec w 170 st.C przez 40 minut. Upieczone ciacho odstawić do ostygnięcia, a następnie posypać cukrem pudrem

kulinarne odsłony pati
Ciasto serowe z rabarbarem 53

Ciasto serowe z rabarbarem to pyszne i oryginalne ciasto, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodkości. W połączeniu z kremowym serem, rabarbar dodaje danie lekkiej kwaśności, co nadaje mu niepowtarzalnego smaku. Istnieje wiele wariantów ciasta z serem i rabarbarem, ale zazwyczaj składa się ono z trzech warstw: kruchego spodu, kremowego farszu z sera

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania