Makowiec japoński z kremem kawowym

Makowiec japoński z kremem kawowym

Makowiec japoński z kremem kawowym

Makowiec japoński z kremem kawowym     Składniki: * u żyłam blaszki o wymiarach 32×20 cm 1 opakowanie herbatników (ok 20 sztuk) 0,5 kg maku – suchego, niemielonego 200g miękkiego masła 200g cukru pudru 7 jajek (osobno żółtka i białka) 80g kaszy manny 50g rodzynek 50g żurawiny 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g mieszanki orzechów 7 jabłek Krem kawowy: 300ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej     *** Na dnie blaszki wyłożone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.