Makowiec japoński z kremem kawowym Składniki: * u żyłam blaszki o wymiarach 32×20 cm 1 opakowanie herbatników (ok 20 sztuk) 0,5 kg maku – suchego, niemielonego 200g miękkiego masła 200g cukru pudru 7 jajek (osobno żółtka i białka) 80g kaszy manny 50g rodzynek 50g żurawiny 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g mieszanki orzechów 7 jabłek Krem kawowy: 300ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej *** Na dnie blaszki wyłożone... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...