Pikantne i bardzo wyraziste w smaku paszteciki z mięsem mielonym i chorizo. Dla mnie może zbyt wyraziste w smaku, za to mojemu mężowi smakowały bardzo. 1 op. ciasta francuskiego xxl 500 g mielonego mięsa drobiowego 1 cebula 120 g pikantnego chorizo 300 g serka kanapkowego, śmietankowego (u mnie 2 op. Almette) dymka mielona papryka słodka i ostra oregano suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim (przyprawa) mielony imbir sól, pieprz oliwa Cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę, przesmażamy na patelni, na... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...