Zawsze radują mnie woreczki zamrożonych dobroci, zbieranych w sezonie obfitości :) Owoce, trochę warzyw, posiekane zioła i kilka bukiecików związanych do rosołu lub sosów. A pomiędzy tym wszystkim zawsze uda mi się zachomikować trochę dzikich smakołyków, jak liście niedźwiedziego czosnku, czy czerwone koraliki jarzębiny, która po przemrożeniu traci większość ze swojej leśnej goryczy. Dzięki temu mogę sięgnąć po nią, gdy tylko najdzie mnie ochota na przekąskę z niecodziennym twistem ;) Stawiam dziś zatem na kuchen... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)