Ulubione ciasto moich dzieci :) Biszkopt, maliny z galaretką, krem z bitej śmietanki i mascarpone, a to wszystko zwieńczone pyszną chrupiącą bezą. Idealne połączenie smaków. Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 4 szt, cukier 150 g, mąka pszenna 120 g, skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, warstwa z galaretą: maliny świeże lub mrożone 500 g, galaretka malinowa 3 szt, woda gorąca 3,5 szklanki, krem: śmietanka 36% 500 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 4-5 łyżek, śmet... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.