kiszoną kapustą i pieczarkami , w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników , ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki majeranku(...)doprawiamy majerankiem, kminkiem oraz solą i pieprzem – do smaku. W kolejnym kroku nasz farsz mielimy przy użyciu maszynki do mięsa (ważne jest aby kapusta była dobrze odciśnięta). 3. Ciasto francuskie rozwijamy. Podsypujemy mąką i delikatnie rozwałkowujemy. Płat ciasta francuskiego przekrawamy na pół wzdłuż, otrzymując w ten sposób dwa duże prostokąty. Farsz rozkładamy na środku, a następnie zawijamy dwa krótsze
Gotuj z Prezesempodwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Są puszyste, delikatne i mięciutkie, na pewno Wam posmakują. Zobaczcie przygotowanie bułeczek na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto na zawijane bułeczki z nutellą przygotujecie z prostych, łatwo dostępnych składników, które najczęściej mamy w domu. Możecie przygotować drożdżówki na suchych lub świeżych drożdżach - zawsze się udają. Jeśli nie przepadacie(...)przyjemnie ciepłe - zbyt gorące lub za zimne nie uaktywni drożdży). Spienione drożdże połączyć z mąką, cukrem i jajkiem. Zagniatać około 10 minut, pod koniec stopniowo dodając rozpuszczone masło - ciasto powinno być gładkie i elastyczne (jeśli będzie zbyt klejące, można dodać więcej mąki, ale nie dajemy za dużo, by ciasto nie wyszło twarde i suche). Odstawić w ciepłe miejsce
Lekcje w kuchniCiasto ucierane z gruszkami i bezą to proste i szybkie ciasto, które smakuje naprawdę obłędnie. Jest wilgotne i posiada chrupiącą bezę doskonale podkreślającą smak ciasta. Idealnie sprawdzi się herbaty lub kawy! Ciasto możecie przygotować z ulubionymi owocami. Ja je piekłam już nie raz z jabłkami, Czytaj więcej
Di gotujeNiespodziewani goście? Ja na taką okoliczność mam zawsze w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, z którego w kilka minut można wyczarować coś pysznego a jednocześnie efektownego. Tym razem postanowiłam wykorzystać cukinię, pomidory i serek kanapkowy i to połączenie okazało się strzałem w przysłowiową dziesiątkę. Nie dość, że przygotowanie zajęło mi maksymalnie 10 minut to cały talerz cukiniowych przekąsek zniknął w kilka(...)chwil. Także jeśli szukacie ciekawego pomysłu na coś pysznego na spotkanie ze znajomymi to polecam gorąco. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 g kremowego serka kanapkowego 1 mała cukinia 1 pomidor 100 g sera żółtego 1 jajko sól, zioła prowansalskie Płat ciasta francuskiego dzielimy na 10 kawałków. Środek smarujemy serkiem kanapkowym i układamy pokrojoną
Cynamonowe szczęścieRewelacyjne ciasto ucierane z masłem i śliwkami. Bardzo smaczne, babkowe i z kruszonką. SKŁADNIKI : 200 g masła 1 szklanka cukru ( szklanka ma pojemność 250 ml ) 5 jajek kasy 'M' 1 szklanka mąki pezennej,tortowej (130 g ) 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu 10 % 500 g śliwek(...)PRZYGOTOWANIE : Masło uciaramy z cukrami, następnie dodajemy żółtka, ocet i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białka. Ciasto przekładamy na blaszkę 25/30 cm, wyłożoną papierem, równo je rozsmarowujemy. Na wierzch wciskamy połówki śliwek. Składniki na kruszonkę zagniatamy i kruszymy ją po wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy 40 minut w temperaturze
Kulinarne Fantazje MarioliPrzepis taki sam jak na ciasto z malinami. Znajdziecie tu. Ciasto jest bardzo smaczne. Moje uwagi : Ciasto które ścieramy na spód powinno być dobrze podpieczone, inaczej po wyłożeniu masy budyniowej, owoców i wierzchniej warstwy ciasta nie będzie miało szans się
Proste Potrawyubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy rozpuszczoną margarynę - lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie utrzeć na jednolitą gładką masę. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać wiórki kokosowe , wymieszać i do drugiej części dodać kakao, wymieszać. Spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia(...)zaś boki smarujemy masłem. Do tortownicy ciasto kokosowe, na wierzch wlać ciasto kakaowe. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem
Ciastka - domowe słodkościblogu nie może zabraknąć ciasta dla miłośników chałwy. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowy w połączeniu z biszkoptem makowym, wiśniami i bitą śmietaną z mascarpone. Super połączenie, myślę że i Wam przypadnie do gustu :-) Składniki: biszkopt: duże jajka 5 szt, cuier180 g, suchy mak 6 łyżek, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, aromat migdałowy 3 krople, mąka pszenna 220 g, krem(...)cukier waniliowy 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem (10 min), następnie dodać aromat migdałowy i wymieszać. Dodać mak, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia, a następnie przekroić na dwie części
kulinarne odsłony patiWeekend na słodko, o smaku brzoskwini z lekką nutą tymianku. Czy trzeba pisać więcej...? CIASTO CZEKOLADOWE z KREMEM BRZOSKWINIOWYM z NUTĄ TYMIANKU Składniki: ciasto: 5 białek 3 żółtka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju krem: 80g białej czekolady 130 ml śmietany 30% 1 łyżeczka(...)chwilę mieszając. Zdejmujemy z ognia, przecieramy przez sitko i studzimy. Mus dzielimy na dwie części, po około 100 ml. Jedną dodamy do kremu, z drugiej zrobimy żelki. ciasto: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dodajemy żółtka i olej. Do masy delikatnie przesiewamy kakao wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Pieczemy
Bon appetit mon amieprzygotowany rozczyn odstawiamy na około 20-30 minut. 2. Następnie do dużej miski przekładamy mąkę, żółtka, jajko, szczyptę soli oraz rozczyn i wyrabiamy ciasto (można użyć do tego miksera ze specjalną końcówką do ciasta drożdżowego). Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie
Na kulinarnym poligonieMamy sezon na borówki więc zaczynamy. Dużą cześć zamroziłam, jednak z tego co zostało zrobiłam już pierogi i szybkie ciasto na serku skyr. Możecie również zastąpić je jogurtem, ale zdecydowanie polecam wypróbować ten przepis. Czas przygotowania to tylko minut. Składniki: 300 g świeżych borówek 180 g masła 140 g cukru 50 g cukru wanilinowego 5 jajek(...)cukrem oraz cukrem wanilinowym na gładką masę. Dodaj jajka, jogurt, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko połącz na gładką masę za pomocą robota kuchennego. Po wyrobieniu ciasta dodaj borówki i delikatnie wymieszaj, najlepiej drewnianą lub sylikonową łyżką. Gotową mieszankę przełóż do formy wyłożonej papierem pergaminowy. Piecz 60 minut w 180C. Smacznego
Niezły Młynekpozostawić do przestygnięcia. Do miski przesiać mąkę, wbić jajko oraz dodać sól. Następnie przelać wyrośnięte drożdże, wlać pozostałe mleko oraz masło. Całość robić ręką lub za pomocą robota. Gotowe ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10-12 kawałków. Z każdego kawałka formować kulkę za pomocą dłoni, lekko ją spłaszczając. Układać na blaszce wyścielonej
Przepiski.pldorodne sezonowe owoce. Jeśli więc nie wiecie jak je wykorzystać, poznajcie koniecznie mój przepis na tę pyszną rustykalną tartę z owocami lata. Gallete to pyszna, rustykalna tarta przygotowana z ciasta kruchego. Idealnie krucha, wypełniona borówkami, malinami i porzeczkami. Bardzo smaczna i zupełnie nieidealna, ale myślę, ... The post Tarta rustykalna z owocami lata first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Tarta rustykalna
Pogotujmy.plfanów klasycznych cinnamon rolls’ów! Wzbogacenie ich o słodko-kwaśną nutę żurawiny gotowanej w syropie okazało się zdecydowanym strzałem w dziesiątkę! Idealnie puszyste i bardzo przyjemne w obróbce ciasto drożdżowe, nadzienie z masła, cukru i dużej ilości cynamonu oraz dzisiejszy składnik – klucz – żurawina! Wręcz wyborne połączenie, które ... The post Cynamonowe bułeczki z żurawiną first appeared on Pogotujmy.pl
Pogotujmy.pl