Przepis na szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami. Ciasto jogurtowe jest wilgotne, puszyste i bardzo proste. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 300g truskawek 500g mąki pszennej 300g jogurtu naturalnego 8 jajek 220g cukru 250ml oleju 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1.Truskawki oczyszczamy z szypułek myjemy i osuszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem(...)olej. Na końcu dodajemy jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie łączymy w jednolitą masę. 3. Formę 20×30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto a na wierzch układamy truskawki. 4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (góra/dół) do temperatury 180 °C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu uchylamy minimalnie drzwi piekarnika
karolgotujePrincessa kokosowa to pyszne ciasto przekładane z truskawkami. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych kokosową masą budyniową z dodatkiem wafelków kokosowych oraz świeżych truskawek. Pomiędzy warstwami masy znajduje się chrupiąca beza kokosowa, która świetnie komponuje się z kremową masę budyniową z mascarpone. Ciasto jest mocno kokosowe i dość słodkie, a orzeźwiającej nuty dodają mu kawałki świeżych(...)blaszki (wymiary 24 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu przecinamy biszkopt na 2 części. Masa budyniowa: Z podanej porcji mleka odlewamy około 3/4 szklanki i rozprowadzamy
Kuchnia MagdaLenyKremówka, hurra, upiekłam kremówkę, całkiem przypadkiem. Zakupiłam ciasto francuskie takie na croissanty i ono jest okrągłe. Dlatego myśląc że mam prostokąt inaczej przygotowywałam się do ciasta. Rozwijam, patrzę i pomysł od razu sam wskoczył do głowy. Ciasto zakupiłam w markecie więc nie będzie problemu z jego zdobyciem. Potem to już szybko poszło i kremówka na talerzu. Polecam gorąco i zapraszam
Moje Małe Czarowanieprzepis na przekąskę lub szybki obiad, którego - moim zdaniem - nie może zabraknąć w szparagowym okresie. U mnie przekąska występuje z dodatkiem sosu czosnkowego . Składniki (na 6 przekąsek): płat ciasta francuskiego 15-18 szparagów pół łyżeczki suszonego czosnku sól 2 łyżki oleju Odłamać twardsze części szparagów. Można z nich przygotować zupę-krem . Piekarnik włączyć na 210℃ Ciasto francuskie pociąć(...)prostokątów. Na każdym prostokącie wzdłuż jego przekątnej ułożyć po 2-3 szparagi. Szparagi i ciasto posypać solą i pieprzem. Zawinąć szparagami wolnymi częściami ciasta. Całość posmarować olejem. Piec 20 minut na dolnej półce piekarnika. ----- Podobne: pakieciki ze szparagami pizza na zakwasie ze szparagami tarta serowa ze szparagami
Weekendy w domu i ogrodzieproszek do pieczenia 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 szklanki, kakao 1 łyżka + woda 2 łyżki, wiśnie wydrylowane z syropu lub kompotu 1 litrowy słoik, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem przez 10 minut. Następnie powoli wlewać olej i miksować na dużych obrotach. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wylać(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać na wierzch ciasta i rozsmarować. Na wierzch wyłożyć odsączone wiśnie. Piec w 170 st.C przez 40 minut. Upieczone ciacho odstawić do ostygnięcia, a następnie posypać cukrem pudrem
kulinarne odsłony patiCiasto serowe z rabarbarem to pyszne i oryginalne ciasto, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodkości. W połączeniu z kremowym serem, rabarbar dodaje danie lekkiej kwaśności, co nadaje mu niepowtarzalnego smaku. Istnieje wiele wariantów ciasta z serem i rabarbarem, ale zazwyczaj składa się ono z trzech warstw: kruchego spodu, kremowego farszu z sera
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne ciasto błyskawiczne, które również można wykonać w wersji bez pieczenia! Ciasto przygotowane przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Puszysty biszkopty przykryty lekką, waniliową masą z serników homogenizowanych z dodatkiem soczystych brzoskwiń – fantastyczną całość dla wszystkich wielbicieli słodkości. Pycha! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy
Ostra na Słodkomąki pszennej, 130 ml mleka, 1 jajko, łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli, łyżkę oleju, 6 plasterków mozzarelli, 6 plasterków pomidora, 6 łyżek pesto z bazylii. Przygotuj gęste ciasto na gofry, miksując ze sobą mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia i sól. Na rozgrzany grill wylej okrągłą porcję ciasta, ułóż na nim plasterek sera i pomidora oraz łyżkę pesto(...)bazylii, a następnie polej je niewielką ilością ciasta. Zamknij opiekacz i piecz słonego gofra przez kilka minut – do chwili, aż zarumieni się zgodnie z Twoimi preferencjami. Z powyższych składników możesz wykonać 6 sztuk pysznych, słonych gofrów caprese – prawdziwych hitów z TikToka. @eva.koper Caprese Waffles #caprese #capresesandwich #waffles #waffle ♬ original sound – veggibeats Obiad za 6 złotych? Dzięki TikTokowi to możliwe
RozdomowionaPrzepyszne szybkie ciasto, do którego można dodać dowolne owoce. A do tego ta pyszna maślana kruszonka... Jest idealne i nie grozi mu żaden zakalec. No chyba, że ktoś się bardzo bardzo postara😂 Ciasto robi się szybciutko, właśnie przygotowałam go w trakcie, gdy gotowała się zupa😊 Polecam serdecznie! Składniki (blaszka 24x28cm): 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 niepełna szklanka oleju(...)Dodać olej oraz aromat i zmiksować. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zmiksować tylko do połączenia składników. 3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto, a na to owoce. 4. Składniki kruszonki połączyć, posypać wierzch ciasta. Piec w 175-180*C przez około 45-50 minut - do suchego patyczka. Smacznego
Kuchnia domowa AniStrucla z rabarbarem to przepyszne i popularne ciasto, które idealnie sprawdza się na letnie przyjęcia, pikniki lub jako deser do codziennych posiłków. Aby przygotować struclę z rabarbarem, potrzebujemy kilku składników, takich jak mąka, cukier, masło, jajka i oczywiście rabarbar. Ciasto przygotowuje się w kilku prostych krokach – najpierw przygotowuje się ciasto, a następnie nadzienie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jabłecznik z mascarpone, galaretką i brzoskwiniami to pyszny deser, idealne połączenie smaków i tekstur, które naprawdę zaskoczą wasze podniebienia. Jest to pyszne ciasto bez pieczenia idealne dla osób które nie chcą spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale jednocześnie chcą przygotować coś pysznego i efektownego. W tym przepisie użyłam herbatników jako bazy, którą następnie pokryłam prażonymi jabłkami, kremem z mascarpone(...)jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Na końcu wsypujemy śmietan fixy i całość łączymy mikserem. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciastka i starannie ją rozprowadzamy. Na masie układamy trzecią warstwę ciastek. Ciasto wstawiamy do lodówki na czas przygotowania kolejnej warstwy. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Odsączone z syropu
Smakowite DaniaDziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne ciasto bez pieczenia . Ciasto przygotowane na weekend przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Warstwa herbatników pokryta bananowym musem z pierniczkami i białą czekoladą stworzyła pyszną całość, która zrobiła furorę na stole! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy składników ). Smacznego! SKŁADNIKI: ( 24×26 ) * herbatniki kakaowe
Ostra na Słodkowzór pysznej rolady z jabłkami . Obie wersje (z jabłkami i rabarbarem) są fantastyczne. Słodka rolada biszkoptowa doskonale uzupełnia się tutaj z lekko kwaśnym smakiem rabarbaru. Polecam jako „tygodniowe ciasto” do kawki czy herbaty, zwłaszcza teraz, póki sezon na rabarbar trwa. Biszkopt: 5 dużych jajek 80 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Po upieczeniu od razu wykładamy na rozłożoną na blacie ściereczkę (papierem do góry). Usuwamy papier, a gorące ciasto zwijamy w roladę, pomagając sobie ściereczką. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem
Smaki Na TalerzuCiasto tortowe z brzoskwiniami możecie zrobić zarówno w formie placka, jak i torta. Jest dość wysokie, nie za słodkie i naprawdę pyszne. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 232 x 32 cm Biszkopt I: 5 jaj 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Biszkopt II: 5 jaj 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki(...)rozpuści. 2. Następnie dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy drewnianą łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach miksera. 3. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzimy. Oba biszkopty przygotowujemy tak samo, różnica jest tylko taka, że w drugim
kruche babeczkiricottą i owocami? Składniki: 1 opakowanie serka ricotta 2,5 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią około 0,5 łyżeczki soku z cytryny lub do smaku 1 opakowanie ciasta francuskiego ulubione owoce: u mnie dziś jagody i wiśnie z syropu cukier puder do oprószenia ciasteczek Przygotowanie: Do miski przekładamy cały serek. Dodajemy cukier, mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy sok z cytryny(...)mieszamy i próbujemy opcjonalnie dodajemy więcej soku. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na prostokąty lub kwadraty. Na każdy kawałek nakładamy pełną łyżeczkę serka. Następnie nakładamy nasze owoce. Dwa przeciwległe rogi ciasta zlepiamy ze sobą. Każde ciasto smarujemy jajkiem. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) piekarniku do ładnego zarumienienia (około 20 minut). Przed podaniem posypujemy cukrem
Słodkie okruszki