ciasto - 162322 przepisów (strona:3458/10822)

Proste ciasto bananowe 121

mieć w swoich zbiorach. Czasem a nawet bardzo często,  mamy w kuchni banany których nie zdążyliśmy zjeść, zrobiły się miękkie i ciut przejrzałe, wtedy warto wykorzystać je do ciasta. Nie marnujemy jedzenia! To ciasto nie jest ani szczególnie pracochłonne ani zbyt drogie w składniki, ale ma piękny bananowy posmak, poradzi sobie z nim  każda początkująca nawet osoba(...)być. Mąkę pszenną wymieszać w osobnej misce z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia oraz sodą, wsypać do miski z masłem krótko na niskich obrotach miksera wymieszać. Wyłożyć ciasto do wyłożonej pergaminem formy, wyrównać piec 1 godzinę w temp 180*c na grzaniu góra- dół Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimne ciasto udekorować polewą czekoladową, posypać prażonymi na suchej patelni

Wanilia i Kardamon
KREM Z MICHAŁKÓW KLASYCZNYCH 448

Krem z michałków klasycznych do tortu to przepyszny krem z cukierkami Michałki. Krem wykorzystałam do tortu Dwa Michały, gdzie znajdziecie również krem z białych Michałków! Słodycz

Słodki Pomysł
Tarta z mascarpone i borówkami 76

mąki dodać szczyptę soli, zimne masło posiekane przy użyciu noża. Następnie wsypać cukier, a następnie rozcierać w rękach masło, tak, by mąka wchłonęła tłuszcz. Dodać jajko, całość zagnieść na ciasto i uformować kulkę. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na około 30 minut. Do szklanki wlać odrobinę mleka, rozpuścić w nim proszki budyniowe. Pozostałe mleko zagotować, następnie wlać(...)rozpuszczony budyń, energicznie mieszać. Kiedy zgęstnieje zdjąć z gazu i odstawić do przestygnięcia. Formę na tartę o średnicy 25 cm delikatnie natłuścić, a następnie wyłożyć ją rozwałkowanym ciastem. Delikatnie ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez 20 minut. Przestygnięty budyń połączyć z serkiem mascarpone, cukrem pudrem oraz startą na tarce skórką

Przepiski.pl
Grysikowa kostka z owocami i galaretką 67

Grysikowa kostka z owocami i galaretką to proste i wyśmienite ciasto bez pieczenia. Idealne na każdą porę roku i pod różne owoce. Banalnie proste w przygotowaniu, z łatwo dostępnych i tanich skadników. Cała blacha zniknie w mgnieniu oka!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 i 1/2 litra mleka 18 łyżek kaszy manny 8 łyżek cukru lub wiecej jeli chcemy słodszą masę(...)pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, ok 2/3 gotowej masy z kaszy manny wykładamy i rozprowadzamy po herbatnikach, następnie układamy drugą warstwę herbatników po której rozprowadzamy pozostałą masę, na ciasto wykładamy owoce lekko dociskając je do masy, gdy galaretka będzie tężejąca, wykładamy i rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta, gotowe ciasto wstawaimy na całą noc do lodówki aby stężało, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów (różne wymiary). Przepis na biszkopt 2 75

Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów , który zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest to biszkopt bez mąki ziemniaczanej oraz bez proszku do pieczenia .  Przepis ten wykorzystałam już nie jednokrotnie i jeszcze nigdy mnie na zawiódł. Także jeśli szukacie receptury na lekki oraz puszysty biszkopt to koniecznie wypróbujcie ten! Ps. Drugim sprawdzonym biszkoptem jest mój(...)klik . Różnica polega na tym, że biszkopt z mąką ziemniaczaną jest bardziej sypki i nie taki mięsisty jak biszkopt z samej mąki pszennej . To od Was zależy jaką strukturę ciasta bardziej lubicie.    Biszkopt z 3 składników - składniki:  (Tortownica o średnicy 18-20 cm) 4 jajka 100g cukru  100g mąki pszennej (Tortownica o średnicy

Di gotuje
Torcik leśny mech z porzeczką i jagodami 61

przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Mieszać ręcznie, nie miksować. Na koniec dodawać porcjami szpinak, delikatnie mieszać łopatką. Dno tortownicy ( u mnie 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, wierzch wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec około 50 minut lub do suchego patyczka. Wyjąć wystudzić i przekroić na 2 blaty. Wierzch górnego blatu lekko ściąć(...)cukrem. Na koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać na gładki krem. Dno tortownicy wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Włożyć dolny blat, posmarować kremem, około 3/4 kremu wyłożyć na ciasto, resztę zostawić. Krem posypać porzeczkami i jagodami. Ułożyć drugi blat ciasta, lekko docisnąć. Wierzch posmarować resztą kremu. Obsypać okruchami ciasta i posypać owocami. Wstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin

gotuj ze mną
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z wiśniami 88

Wilgotne bezglutenowe ciasto czekoladowe z wiśniami to świetny pomysł na deser latem, gdy nie masz czasu. Ciasto robi się naprawdę szybko, a przepis jest bardzo prosty. Naprawdę, ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Nie trzeba znać się na pieczeniu. Wszystko zajmuje niecałą godzinę, najwięcej czasu schodzi przy usuwaniu pestek z wiśni, zwłaszcza jak się je […] The post Bezglutenowe ciasto

Eksperymentalnie.com
Sernik na zimno z serkiem mascarpone i wiśniami 91

Bardzo szybki i prosty sernik na zimno z serkiem mascarpone na biszkoptach, zatopiony w galaretce z wiśniami. Pyszne ciasto bez pieczenia, które uda się każdemu. Sernik możesz oczywiście wykonać z ulubionymi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, jagodami, brzoskwiniami, ananasem … Zobaczcie sami! Składniki na sernik z mascarpone i wiśniami. Podane składniki na tortownicę o średnicy około 24 -26 cm. Sernik w 100g(...)litrowy kubek z miarką) wsypuję opakowanie czerwonej galaretki i zalewam wrzątkiem. Proporcje wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu, z tym że dodaję około pół szklanki mniej. Warstwa galaretki na cieście musi być sztywna i umożliwiająca krojenie. Całość mieszam łyżką i odstawiam do ostygnięcia. Rozpuszcza galaretkę W tym czasie przygotowuję owoce wiśni. Najlepiej jak będą duże, wówczas łatwiej drylować i ładniej

Ania gotuje
Krówka truskawkowo jagodowa bez pieczenia 104

blogu już jest krówka kokosowa , którą wymyśliłam jakiś czas temu i wszystkim bardzo posmakowała. Teraz przyszedł czas na krówkę truskawkowo jagodową, którą stworzyłam niedawno. Ciasto na zimno, bez pieczenia, na herbatnikach. Błyskawiczne i bardzo proste w wykonaniu. Doskonała propozycja na lato i wakacje. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x36 ) Masa - 500ml śmietanki 36% - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny(...)układam warstwę herbatników, na herbatnikach równomiernie rozprowadzam masę śmietanowo-owocową, wierzch wyrównuję. Układam drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładam masę krówkową, wierzch wyrównuję, rozkładam owoce i posypuję kokosem. Gotowe ciasto przekładam do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)     Po więcej przepisów na łatwe i smaczne ciasta zapraszam do mojej zakładki Ciasta i Ciasteczka klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Rogaliki drożdżowe z białym serem 180

Przychodzę dziś pokusić Was pysznymi drożdżowymi rogalikami nadzianymi twarogiem. Rogalików wyszło mi 16 sztuk i dodatkowo zrobiłam też 4 okrągłe bułeczki. Rogaliki są pyszne i delikatne. Ciasto początkowo jest dosyć luźne, nie dodawajcie jednak mąki, tylko cierpliwie wyrabiajcie. Warto nie zapomnieć o posmarowaniu rogalików rozmąconym jajkiem. Ja dwóch rogalików nie posmarowałam i nie miały tej pięknej, błyszczącej skórki. 2 szkl(...)rozpuszczamy masło. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, suszone drożdże oraz jajko. Mieszając składniki łyżką, stopniowo wlewamy ciepłe mleko z masłem. Po przemieszaniu, wyrabiamy ciasto rękoma. Gotowe, gładkie i elastyczne ciasto, przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (na godzinę). Twaróg przepuszczamy przez praskę (wystarczy raz). Łączymy z żółtkiem oraz

Smaki Na Talerzu
Domowy chleb ze słonecznikiem 73

Drożdże rozkruszyć. Dodać do ciepłej wody, rozmieszać. Wsypać mąkę, wymieszać. Rozczyn należy odstawić najlepiej na całą noc – ok. 10 godzin. Do rozczynu dodać pozostałe składniki na chleb . Wyrobić ciasto rękami. Keksówki wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić masłem lub olejem. Ciasto przełożyć do keksówek. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1h. Chlebki piec przez godzinę w 200 stopniach

Alle Dobre!
Odwrócone ciasto z wiśniami 66

Odwrócone ciasto z wiśniami jest pyszne, jest puszyste, jest kwaskowe, tą specyficzną kwaskowatościa wiśni. My uwielbiamy takie ciasta. Robi się je szybko, łatwo i każdy da radę je upiec. Najlepsze są wiśnie świeże ale mrożone też będą znakomite. Polecam do kawy, herbaty i czystka, z kubkiem czekolady też będzie znakomite. Ciasto z wiśniami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Florentyna 100

ciasto jest moim hitem ostatnich tygodni. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy nie sądziłam, że aż tak posmakuje mi i rodzinie. Okazało się strzałem w 10. Lekko kwaśne porzeczki ze słodką bezą dają tak przepyszny efekt, że na samą myśl mam ochotę piec je znowu. Na rodzinnym grillu wszyscy prosili o przepis a ciasto zniknęło ze stołu w moment

Prosty przepis na
Tarta z jagodami 81

Ciasto z własnoręcznie zbieranych jagód smakuje nejlepiej! :) Co najbardziej lubisz robić z jagód? Daj znać w komentarzu, inspirujmy się nawzajem! Pomysł na tą tartę, jak na większość moich przepisów, powstał spontanicznie i jak zwykle był to eksperyment ;) Spód wyszedł przepyszny, a połaczenie jagód z budyniem o smaku cytryny jest genialne! Wypróbuj inne moje tarty: 1.  TARTA CYTRYNOWO-TYMIANKOWA(...)zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP !   Składniki (forma o średnicy 23-24 cm.): Ciasto: 200 g. mąki pszennej + 2 łyżki do podsypania 100 g. masła 1 jajko 60 g. cukru pudru Nadzienie: 450 ml. mleka 60 g. budyniu o smaku cytrynowym (w proszku

Delicious Place
Szybkie Krucho Drożdżowe Jagodzianki 100

rolę będą odgrywały jagody. Tym razem sposób na szybkie bułeczki które nie potrzebują wyrastania, a przygotujemy je w zaledwie poł godziny nie licząc czasu pieczenia. Składniki na 9 bułeczek Ciasto 300 g mąki 5 łyżek cukru pudru 100 g zimnego masła 35 g drożdży 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko kl L lub XL ( odłóżmy odrobinę do posmarowania bułek(...)dziobie" łyżką w misce aby stworzyła się kruszonka. 2. Drożdże rozcieram ze śmietaną i dodaje do maki z masłem ( które są już kruszonką ;). Dodaje jajko oraz zapach waniliowy. Zagniatam ciasto. 3. Do jagód dodaje cukier i mąkę ziemniaczaną, mieszam i odstawiam (mrożonych jagód nie rozmrażamy, postępujemy tak samo z zamrożonymi jaki ze świeżymi) 4. Ciasto dziele na kulki o wadze

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania