ciasto - 164325 przepisów (strona:3464/10955)

BABKA DROŻDŻOWA + FILMIK 111

mąki pszennej tortowej PRZYGOTOWANIE :  Składniki rozczynu mieszamy i odkładamy aż zacznie robić ( rosnąć ) Do miski lub misy robota przekładamy wszystkie składniki łącznie z rozczynem, wyrabiamy kilka minut. Ciasto jest klejące i takie ma być. Nakrywamy miskę z ciastem ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce aż ciasto wyrośnie.  Średniej wielkości formę keksową smarujemy olejem i wykładamy ciasto równo

Kulinarne Fantazje Marioli
Krucha tarta serowa z kajmakiem 101

Taka tarta może uprzyjemnić Ci każdą chwilę. Wypróbuj ten przepis, a zobaczysz, że nie znajdziesz osoby, której by nie posmakowała! Polecam bardzo gorąco! Składniki i wykonanie ciasto 1 szklanka mąki pszennej tortowej 120g zimnego, dobrego masła 2 łyżki cukru pudru (lub 1 łyżka cukru pudru i 1 opakowanie cukru waniliowego) Z podanych składników zagniatamy gładkie, sprężyste ciasto, formujemy kulę, owijamy(...)folią i wkładamy na 30 min do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiamy dno formy to tarty, gęsto nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor w 180C przez ok. 25-35 min. 200 g masy kajmakowej Dno upieczonego i przestudzonego ciasto smarujemy grubo kajmakiem. masa serowa 500 g mielonego twarogu (użyłam z kubełka z Piątnicy) 4 łyżki cukru pudru lub więcej

Raj dla Podniebienia
Domowe ciasto wiśniowa bajka 121

Domowe ciasto wiśniowa bajka to pyszny i łatwy do wykonania deser. Zachwyci z pewnością swoim smakiem domowników oraz gości. Polecam przygotować to ciasto, jeżeli potrzebujecie wypieku na komunie, wesele, chrzciny lub inną specjalną uroczystość. Sprawdź przepisy na pyszne ciasta https://smacznepotrawy.com/page/2/https://smacznepotrawy.com/tradycyjna-szarlotka-z-beza/https://smacznepotrawy.com/mazurek-krolewski-tradycyjny-przepis/https://smacznepotrawy.com/babeczki-majonezowe-na-wielkanoc/ SKŁADNIKI 3 jajka 3 płaskie  … The post Domowe ciasto wiśniowa bajka appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Pomarańczowe ciastka owsiane z żurawiną i białą czekoladą 133

odstawić. Zmiksowć masło z cukrem na białą masę, dodać skórkę z pomarańczy i mąkę, szybko zmiksować, dosypać płatki owsiane, migdałę i odsączoną żurawinę, wymieszać dokładnie łyżką aż powstanie zwarte ciasto. Na blacie wysypać mąkę, wyłożyć połowę ciasta, posypać wierzch mąką i rowzałkować na ok 0,5 cm. Ciasto się trudno wałkuje przez żurawinę, więc trzeba je jeszcze deliktnie uklepać, żeby(...)okrągła) wycinać ciastka i przenosić na papier do pieczenia. Ciastka są delikatne więc trzeba czasem pomóc z kształtem, trochę formując je w rękach. To samo zrobić z 2 częścią ciasta. Piec ok 20 minut w 180 stopniach, przestudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polać ciastka po wierzchu, ostudzić. Notes Przepis z książki „sweet” Yotama Ottolenghiego, po modyfikacjach

Cooking for Emily
Sernik dla leniwych z blendera 291

Sernik dla leniwych z blendera to ciasto, które przygotowuję bardzo często kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a nie mam czasu na wypieki. W odróżnieniu od pozostałych przepisów, w których wykorzystuje już przygotowany ser na sernik, tutaj użyjemy białego sera w kostce. Nie martwcie się, nie będziemy go 3-krotnie mielić. W tym przepisie nie wykorzystujemy również miksera, wszystko czego(...)łatwo dostępne w sklepie. Sprawdź, jak przygotować: Sernik z lemon curd Nasz sernik będzie przygotowany na herbatnikowym spodzie. Składniki na spód 150g herbatników 80g masła Składniki na ciasto 750g białego sera 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g cukru 6 jajek 150g masła Składniki do przygotowania tego sernika powinny być w temperaturze pokojowej. Wyjmujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pączki sernikowe 167

Donuts, gdzie na pączkach znają się całkiem nieźle. Niestety to smak sezonowy – a ja za nimi przepadam. Na szczęście podobne odtworzyłam w domu i ukoronowałam Tłusty Czwartek. Ciasto na pączki mam sprawdzone, więc nic w nim nie zmieniałam. Jeśli uwielbiacie sernik i marzycie o czymś prawdziwie rozpustym to musicie sobie takie zafundować. Zawsze gdy piekę pączki, przypominam sobie pewne(...)żółtka. Masło rozpuszczamy i do gorącego dodajemy zimne mleko – mieszania będzie lekko ciepła – taką wlewamy do misy z pozostałymi składnikami. Wraz z wyrośniętymi drożdżami zagniatamy na jednolite ciasto (można ręcznie – ok. 10 minut lub hakiem miksera przez ok. 5 minut). W trakcie wyrabiania dodajemy alkohol (nie pomijamy, pączki dzięki niemu nie chłoną tłuszczu). Zostawiamy w ciepłym miejscu

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania