ciasto - 163312 przepisów (strona:3464/10888)

Paszteciki ze szpinakiem 124

wykonaniu, potrzeba dosłownie kilku składników. Smakują nawet tym, którzy na co dzień nie przepadają za szpinakiem. Spróbujcie koniecznie, zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paszteciki ze szpinakiem Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 opakowania szpinaku mrożonego lub 1 opakowanie świeżego szpinaku 250 g 180 g sera feta 2-3 ząbki czosnku 2 jajka pieprz duża szczypta gałki muszkatołowej(...)nadmiaru wody i postępujemy dalej tak samo jak przy szpinaku świeżym. Studzimy. Do masy szpinakowej dodajemy fetę i wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej widelcem), dodajemy jajko, pieprz i mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kawałki o szerokości około 4-5 cm i długości około 8-10cm. Nakładamy łyżkę farszu i dokładnie sklejamy brzegi widelcem. Paszteciki układamy na blachę wyłożoną

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z mascarpone i polewą czekoladową 112

Sernik to jedno z ciast za którymi wprost przepadam. Serniki można zrobić na każdą okazję i znikają równie szybko jak się pojawią. Dzisiaj zapraszam Was na delikatny, puszysty sernik polany czekoladą. A Wy lubicie serniki? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Składniki 1 kg sera (może być z wiaderka lub półtłusty 3 – krotnie zmielony(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 C i pieczemy godzinę. Pod koniec pieczenia (20 minut przed końcem) ciasto polewamy śmietanką lekko ubitą z cukrem (200 ml śmietanki i 3 łyżki cukru), wstawiamy do piekarnika i pieczemy pozostałe 20 minut). Jeśli chcecie obniżyć kaloryczność sernika ten etap można pominąć). Sernik studzimy

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik dyniowy na mocno czekoladowym spodzie 107

wielu domach w weekend przygotowuje się ciasta, ja chciałabym Was dzisiaj zachęcić do upieczenia sernika dyniowego na mocno czekoladowym spodzie. Sernik ma dość zbitą konsystencję, dlatego przed podaniem warto wyjąć go chwilę wcześniej z chłodnego miejsca, wtedy smakuje dużo lepiej. Smacznego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik dyniowy na mocno czekoladowym spodzie Składniki Składniki na spód: 200 g masła(...)masę, cienkim strumieniem wlewamy przestudzoną czekoladę z masłem, cały czas miksując. Dodajemy mąkę przesianą przez sitko i szczyptę soli, miksujemy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i miksujemy tylko chwilę. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 26X30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy 25 minut. Dynię myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy nasiona

To co lubię - gotuję i polecam
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 102

Zapraszam dziś na ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz  na upalne dni. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki  Adler Europe,  Stovit ,  Group ePrezenty oraz  Helio. Składniki : Galaretka z owocami: 250 g owoców (borówki, granat, truskawki(...)jagód, pokrojone borówki i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Galaretki przyrządzamy według instrukcj i na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Masa mango: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę

Podróż w kulinaria
Trociniak 162

jest kolejny stary przepis z zeszytu mojej mamy. Znalazłam go przypadkiem, przy okazji szukania czegoś innego. Upiekłam to ciasto ostatnio i już wiem, że znowu powróci na nasz stół bo jest po prostu pyszne

Prosty przepis na
Tort ze słodyczami 126

żelek, np. w kształcie mini butelek czekoladowe jajko od kinder niespodzianki  dodatkowo kilka łyżek konfitury truskawkowej bez cukru ( tutaj PRZEPIS ) sok z 1/2 cytryny + 1/2 szklanki przegotowanej wody * ciasto upiekłam w tortownicy o szerokości 18 cm, ponieważ zależało mi na wysokim biszkopcie Na samym początku przygotować krem ganache . Na małym ogniu podgrzać śmietanę. Gdy będzie bardzo gorąca (uwaga(...)cukrem to dodać żółtka. Całość delikatnie połączyć. Na sam koniec wsypać przesianą mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną). Ponownie, całość ze sobą delikatnie wymieszać. Spód formy od pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec w 165°C przez około 25-30 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć od razu z piekarnika i blaszkę z ciastem opuścić z około 30 cm wysokości. Pozostawić

Ugotować
Ciasto Kolorowy biszkopt 110

Kolorowy biszkopt to jedno popisowych ciast z przepisu mojej mamy. Bardzo prosty w przygotowaniu. Z podstawowych i łatwo dostępnych składników. Możemy użyć galaretek o dowolnym smaku. Dzięki dodatkowi żelatyny ciasto jest bardziej stałe. Świetnie sprawdzi się za tym zarówno w cieplejsze jak i chłodniejsze dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jaj 15 łyżek z lekkim czubkiem mąki pszennej(...)mieszamy aż powstanie jednolita masa. Na koniec dodajemy pokrojony biszkopt i dokładnie mieszamy. Masę śmietanową wykładamy i rozprowadzamy po biszkopcie. Po wierzchu dekorujemy przy pomocy łyżki pozostałą galaretką. gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki do stężenia i schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ciasto Kolorowy biszkopt first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
WILGOTNY BISZKOPT Z OLEJEM 192

Wilgotny biszkopt z olejem to mój ulubiony jasny biszkopt do tortu. Zawsze uważałam, że nie ma lepszego biszkoptu od klasycznego, jasnego… myliłam się! Gdy robiłam

Słodki Pomysł
Bardzo kruche rogaliki z marmoladą ( na smalcu ). 145

marmolada twarda do nadziewania cukier puder do dekoracji Sposób wykonania :   M ąkę przesiewamy na stolnicę , dodajemy sól oraz miękki smalec. Smalec mieszamy z mąką , następnie dodajemy śmietanę , zagniatamy ciasto na jednolitą masę . Jeśli ciasto jest za rzadkie, wkładamy go do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm, kroimy na paski o szerokości 10 cm. Paski tniemy na trójkąty(...)każdy trójkąt nakładamy marmoladę i zwijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy je układać dość blisko siebie, bo ciasto nie wyrasta zbyt dużo. Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 25 minut. Upieczone rogaliki studzimy i dekorujemy cukrem pudrem. Rogaliki są bardzo kruche, nie za słodkie w sam raz do kawki

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto kawowe bez pieczenia 117

Ciasto kawowe bez pieczenia jest rewelacyjne, proste w wykonaniu i pyszne. W smaku nie jest aż tak bardzo słodkie i ma posmak kawowy. Ciasto kawowe bez pieczenia pochodzi od sympatycznej Moniki. Dziękuję bardzo za przesłanie przepisu. SKŁADNIKI Hernatniki na 3 warstwy. 250 ml smietany kremówki  … The post Ciasto kawowe bez pieczenia appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Szybkie ciasto jogurtowe z borówkami 114

Ciasta jogurtowe należą do jednych z moich ulubionych, są bardzo proste do zrobienia, nie trzeba do ich wykonania miksera, zawsze dobrze smakują, a do tego nie zawierają dużo kalorii. Dziś mój sprawdzony przepis na takie właśnie lekkie i puszyste ciasto, które można wykonać z dowolnymi owocami. U mnie padło na wszechobecne borówki :) Składniki  (forma(...)wymieszać. Do drugiej miski przełożyć jogurt, dodać jajka oraz olej i dokładnie wymieszać. Przesypać suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszać na jednolitą masę (nie mieszać za długo). Ciasto wyłożyć do małej formy lub tortownicy, na wierzch położyć borówki. Piec przez około 40 minut, do suchego patyczka

Healthy food explorer
Jagodowa kostka 157

Orzeźwiające ciasto o pięknych, pastelowych kolorach. Doskonały letni deser do kawy z przyjaciółmi. Moi znajomi byli zachwyceni smakiem tego ciasta, każdy prosił o dokładkę. Możecie użyć świeżych lub mrożonych jagód.     Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa jagodowa(...)miksując dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając na najmniejszych obrotach połączyć z masą jajeczną. Dno formy (20x20cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać biszkopt. Ciasto piec ok 30 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 2 blaty.    Masa jagodowa: Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody, ostudzić

Smakołyki Asi
Najlepszy jabłecznik 129

Dzień dobry. Dzisiaj przychodzę do Was z jabłecznikiem. To chyba najlepszy jabłecznik z kruchego ciasta jaki jadłam. Teraz, w sezonie na śliwki, możemy podmienić jabłka na śliwki. Też wychodzi pyszna. Potrzebujemy: 4 szklanki mąki (u mnie szklanka=250ml) =70 dag 2 jajka 2 żółtka 3/4 kostki margaryny (dałam Kasię) 1 szklanka cukru=20 dag 1 cukier waniliowy skórka otarta(...)Sposób przygotowania przepisu: Jabłecznik Jasi  Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i skórką cytrynową. Posiekałam z zimną margaryną. Dodałam jajka, żółtka, cukier i śmietanę i zagniotłam ciasto. Schłodziłam je przez 30 minut w lodówce. W tym czasie przygotowałam jabłka. Obrałam je i starłam  na jarzynowej tarce. Dodałam cukry i zostawiłam na chwilę, aby puściły

Co w garnkach piszczy
Błyskawiczna babka z malinami. 130

cukrem aż do uzyskania jasnej, puszystej masy. Do masy dodałam olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksowałam krótko tylko do połączenia składników. Połowę malin wsypałam do ciasta i delikatnie wymieszałam. Ciasto przełożyłam do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzchu dość gęsto poukładałam drugą część malin, lekko je docisnęłam. Ciasto włożyłam do średnio nagrzanego piekarnika(...)piekłam w temperaturze 170 stopni ( grzałka góra/dół ) 45-50 minut. Smacznego :) źródło przepisu Idealne Ciasta

Kuchnia z widokiem na ogród
Izera - ciasto bez pieczenia 1634

jest ciasto na szybko. Robi się je naprawdę błyskawicznie - równie szybko znika ze stołu. Jest idealne dla niezapowiedzianych gości

Prosty przepis na