Pyszna babka drożdzowa, idealna do masła, dżemu lub czekolady. Polecam przepis. ROZCZYN : 25 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1/4 szklanka mleka SKŁADNIKI : 2 jajka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 4 łyżki oleju 4 łyżki rodzynek, namoczonych w gorącej wodzie 200 ml ciepłego mleka 550 g mąki pszennej tortowej PRZYGOTOWANIE : Składniki rozczynu mieszamy i odkładamy aż zacznie robić ( rosnąć ) Do miski lub misy robota przekładamy wszystkie sk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...