ciasto - 164325 przepisów (strona:3472/10955)

Torcik leśny mech z porzeczką i jagodami 135

przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Mieszać ręcznie, nie miksować. Na koniec dodawać porcjami szpinak, delikatnie mieszać łopatką. Dno tortownicy ( u mnie 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, wierzch wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec około 50 minut lub do suchego patyczka. Wyjąć wystudzić i przekroić na 2 blaty. Wierzch górnego blatu lekko ściąć(...)cukrem. Na koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać na gładki krem. Dno tortownicy wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Włożyć dolny blat, posmarować kremem, około 3/4 kremu wyłożyć na ciasto, resztę zostawić. Krem posypać porzeczkami i jagodami. Ułożyć drugi blat ciasta, lekko docisnąć. Wierzch posmarować resztą kremu. Obsypać okruchami ciasta i posypać owocami. Wstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin

gotuj ze mną
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z wiśniami 136

Wilgotne bezglutenowe ciasto czekoladowe z wiśniami to świetny pomysł na deser latem, gdy nie masz czasu. Ciasto robi się naprawdę szybko, a przepis jest bardzo prosty. Naprawdę, ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Nie trzeba znać się na pieczeniu. Wszystko zajmuje niecałą godzinę, najwięcej czasu schodzi przy usuwaniu pestek z wiśni, zwłaszcza jak się je […] The post Bezglutenowe ciasto

Eksperymentalnie.com
Sernik na zimno z serkiem mascarpone i wiśniami 146

Bardzo szybki i prosty sernik na zimno z serkiem mascarpone na biszkoptach, zatopiony w galaretce z wiśniami. Pyszne ciasto bez pieczenia, które uda się każdemu. Sernik możesz oczywiście wykonać z ulubionymi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, jagodami, brzoskwiniami, ananasem … Zobaczcie sami! Składniki na sernik z mascarpone i wiśniami. Podane składniki na tortownicę o średnicy około 24 -26 cm. Sernik w 100g(...)litrowy kubek z miarką) wsypuję opakowanie czerwonej galaretki i zalewam wrzątkiem. Proporcje wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu, z tym że dodaję około pół szklanki mniej. Warstwa galaretki na cieście musi być sztywna i umożliwiająca krojenie. Całość mieszam łyżką i odstawiam do ostygnięcia. Rozpuszcza galaretkę W tym czasie przygotowuję owoce wiśni. Najlepiej jak będą duże, wówczas łatwiej drylować i ładniej

Ania gotuje
Krówka truskawkowo jagodowa bez pieczenia 160

blogu już jest krówka kokosowa , którą wymyśliłam jakiś czas temu i wszystkim bardzo posmakowała. Teraz przyszedł czas na krówkę truskawkowo jagodową, którą stworzyłam niedawno. Ciasto na zimno, bez pieczenia, na herbatnikach. Błyskawiczne i bardzo proste w wykonaniu. Doskonała propozycja na lato i wakacje. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x36 ) Masa - 500ml śmietanki 36% - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny(...)układam warstwę herbatników, na herbatnikach równomiernie rozprowadzam masę śmietanowo-owocową, wierzch wyrównuję. Układam drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładam masę krówkową, wierzch wyrównuję, rozkładam owoce i posypuję kokosem. Gotowe ciasto przekładam do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)     Po więcej przepisów na łatwe i smaczne ciasta zapraszam do mojej zakładki Ciasta i Ciasteczka klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Rogaliki drożdżowe z białym serem 235

Przychodzę dziś pokusić Was pysznymi drożdżowymi rogalikami nadzianymi twarogiem. Rogalików wyszło mi 16 sztuk i dodatkowo zrobiłam też 4 okrągłe bułeczki. Rogaliki są pyszne i delikatne. Ciasto początkowo jest dosyć luźne, nie dodawajcie jednak mąki, tylko cierpliwie wyrabiajcie. Warto nie zapomnieć o posmarowaniu rogalików rozmąconym jajkiem. Ja dwóch rogalików nie posmarowałam i nie miały tej pięknej, błyszczącej skórki. 2 szkl(...)rozpuszczamy masło. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, suszone drożdże oraz jajko. Mieszając składniki łyżką, stopniowo wlewamy ciepłe mleko z masłem. Po przemieszaniu, wyrabiamy ciasto rękoma. Gotowe, gładkie i elastyczne ciasto, przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (na godzinę). Twaróg przepuszczamy przez praskę (wystarczy raz). Łączymy z żółtkiem oraz

Smaki Na Talerzu
Domowy chleb ze słonecznikiem 121

Drożdże rozkruszyć. Dodać do ciepłej wody, rozmieszać. Wsypać mąkę, wymieszać. Rozczyn należy odstawić najlepiej na całą noc – ok. 10 godzin. Do rozczynu dodać pozostałe składniki na chleb . Wyrobić ciasto rękami. Keksówki wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić masłem lub olejem. Ciasto przełożyć do keksówek. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1h. Chlebki piec przez godzinę w 200 stopniach

Alle Dobre!
Odwrócone ciasto z wiśniami 108

Odwrócone ciasto z wiśniami jest pyszne, jest puszyste, jest kwaskowe, tą specyficzną kwaskowatościa wiśni. My uwielbiamy takie ciasta. Robi się je szybko, łatwo i każdy da radę je upiec. Najlepsze są wiśnie świeże ale mrożone też będą znakomite. Polecam do kawy, herbaty i czystka, z kubkiem czekolady też będzie znakomite. Ciasto z wiśniami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Florentyna 142

ciasto jest moim hitem ostatnich tygodni. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy nie sądziłam, że aż tak posmakuje mi i rodzinie. Okazało się strzałem w 10. Lekko kwaśne porzeczki ze słodką bezą dają tak przepyszny efekt, że na samą myśl mam ochotę piec je znowu. Na rodzinnym grillu wszyscy prosili o przepis a ciasto zniknęło ze stołu w moment

Prosty przepis na
Tarta z jagodami 123

Ciasto z własnoręcznie zbieranych jagód smakuje nejlepiej! :) Co najbardziej lubisz robić z jagód? Daj znać w komentarzu, inspirujmy się nawzajem! Pomysł na tą tartę, jak na większość moich przepisów, powstał spontanicznie i jak zwykle był to eksperyment ;) Spód wyszedł przepyszny, a połaczenie jagód z budyniem o smaku cytryny jest genialne! Wypróbuj inne moje tarty: 1.  TARTA CYTRYNOWO-TYMIANKOWA(...)zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP !   Składniki (forma o średnicy 23-24 cm.): Ciasto: 200 g. mąki pszennej + 2 łyżki do podsypania 100 g. masła 1 jajko 60 g. cukru pudru Nadzienie: 450 ml. mleka 60 g. budyniu o smaku cytrynowym (w proszku

Delicious Place
Szybkie Krucho Drożdżowe Jagodzianki 157

rolę będą odgrywały jagody. Tym razem sposób na szybkie bułeczki które nie potrzebują wyrastania, a przygotujemy je w zaledwie poł godziny nie licząc czasu pieczenia. Składniki na 9 bułeczek Ciasto 300 g mąki 5 łyżek cukru pudru 100 g zimnego masła 35 g drożdży 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko kl L lub XL ( odłóżmy odrobinę do posmarowania bułek(...)dziobie" łyżką w misce aby stworzyła się kruszonka. 2. Drożdże rozcieram ze śmietaną i dodaje do maki z masłem ( które są już kruszonką ;). Dodaje jajko oraz zapach waniliowy. Zagniatam ciasto. 3. Do jagód dodaje cukier i mąkę ziemniaczaną, mieszam i odstawiam (mrożonych jagód nie rozmrażamy, postępujemy tak samo z zamrożonymi jaki ze świeżymi) 4. Ciasto dziele na kulki o wadze

Gotowanie...to proste !
Proste ciasto z czerwonymi porzeczkami 130

formę do babek (podobne dostaniecie tutaj ) testy przebiegły po mojej myśli. Efekt wizualny zdecydowanie mnie zadowolił i jeszcze do tego mam dla Was kolejny prosty przepis.  To takie ciasto idealne na co dzień, wymaga dosłownie kilku składników, które zawsze są w kuchni i sezonowych owoców, a potem to już dosłownie kilka chwil ubijania i gotowe. Mięciutkie, puszyste(...)tego słodkie, ale nie przesłodzone w sam raz do popołudniowej herbatki.  Ja tym razem dodałam do niego czerwone porzeczki, ich dość ostry i lekko kwaskowaty smak nadał charakteru ciastu. Składniki (na tortownicę o średnicy 22 cm): 4 jaja 1/2 szklanki cukru (ja zastąpiłam go ksylitolem) 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej  1 łyżeczka proszku

Cynamonowe szczęście
Ciasto Misiałek 169

Ciasto Misiałek Ciasto bardzo proste, szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Ciasto składa się z dwóch warstw masy, pierwsza to masa budyniowa z dodatkiem pysznych cukierków Michałek, druga masa to kakaowa na bazie śmietany a to wszystko posypane pokruszonymi cukierkami. Forma 24 cm x 24cm 30 minut czas przygotowania 20 porcji Składniki na masę budyniową(...)Masę kakaową wykładamy na dżem i posypujemy startymi na tarce o dużych oczkach cukierkami Michałek. 7.    Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 8.    Ciasto gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sernik z brzoskwiniami na zimno 247

wodzie. Kiedy ostygnie, włóż do niej pokrojone owoce i odstaw. Kiedy zacznie tężeć, wyłóż na masę serową. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Jeśli szukasz innych pomysłów na ciasta na zimno, koniecznie zobacz przepis na ciasto góra lodowa bez pieczenia , a także na pyszne ciasto straciatella bez pieczenia . Poznaj również przepis na piękne ciasto malaga . Życzymy smacznego! Artykuł Sernik

Kuchnia Na Wypasie
Budyniowe tiramisu 171

resztę budyniu. Wierzch posypałam resztą kakao. Moje tiramisu pozostawiłam do wystygnięcia na blacie kuchennym, po czym wstawiłam do lodówki do schłodzenia na co najmniej kilka godzin. Po tym czasie ciasto można wyjąć i pokroić na kawałki. Jeśli ktoś lubi słodsze desery, to wierzch ciasta można posypać startą na tarce czekoladą, zamiast kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich(...)Waniliowe Improwizacje: Serowe tiramisu ), kawowe cappuccino bez pieczenia (link:  Waniliowe Improwizacje: Kawowe cappuccino bez pieczenia ), cappuccino cytrynowe na zimno (link:  Waniliowe Improwizacje: Cappuccino cytrynowe na zimno ), ciasto a'la tiramisu z malinami (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto a'la Tiramisu z malinami ), tort orzechowo - kawowy (link:  Waniliowe Improwizacje: Tort orzechowo - kawowy ), deser kawowo - grysikowy (link:  Waniliowe

Waniliowe Improwizacje
Ciasto budyniowe z truskawkami 181

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami truskawek oraz galaretką truskawkową. Pyszne i proste ciasto, które można również wykonać w wersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty. Delikatny i puszysty biszkopt świetnie komponuje się z kremową masą(...)przenosimy do tortownicy (średnica 24 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25-35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po ostudzeniu ścinamy wierzch biszkopta. Masa budyniowa: Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, dodajemy cukier i zagotowujemy. W wysokim

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania