ciasto - 163312 przepisów (strona:3479/10888)

SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 212

Sernik z mlekiem w proszku to pyszny kremowy sernik z dodatkiem mleka w proszku. Robiąc ten sernik za pierwszym razem złamałam główną zasadę, która obowiązuje przy

Słodki Pomysł
Indonezja 2378

Kiedy mają przyjść do mnie goście, zawsze staram się upiec ciasto, które będzie smakowało wszystkim. To jest jeden z tych uniwersalnych przepisów. Zarówno koleżanki z pracy jak i babcie są zachwycone i proszą o przepis

Prosty przepis na
Naleśniki z łososiem wędzonym 123

Jeśli chcesz odrobinę zaszaleć z naleśnikami lub potrzebujesz dania na specjalną okazje, spróbuj swoich sił z naleśnikami z wędzonym łososiem. Ten przepis wymaga podstawowego ciasta i plastrów świeżego wędzonego łososia. Podawaj naleśniki z zieloną sałatą lub innym rodzajem zielonego warzywa, takim jak np. smażone szparagi. Aby naleśniki wyglądały wyjątkowo, ozdób je zielonymi ziołami, takimi jak posiekany koperek lub natka pietruszki(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto na naleśniki 480g mleka 250g mąki 10g cukru 3 jaja 30g masła 1 szczypta soli Naleśniki z łososiem Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni

Naleśniki
Zapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim 140

Zapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim to prosty i smaczny przepis na szybką kolację bądź przystawkę. Smakują wyśmienicie lekko skropione oliwą z oliwek lub podane z sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego 150 gram mozzarelli ( u mnie 1 i 1/2 kulki) dwie garści pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 opakowanie szynki ulubionej dojrzewającej ( u mnie prosciutto(...)świeże listki bazylii sos pomidorowy/ketchup do posmarowania ciasta francuskiego opcjonalnie oliwa z oliwek do skropienia gotowych zapiekanek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mozzarellę kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach, pomidorki przekrawamy na pół, rozdrabniamy plastry szynki na mniejsze kawałki, rozwinięty rulon ciasta francuskiego kroimy na prostokąty, smarujemy sosem pomidorowym/ketchupem, układamy mozzarellę, pomidorki, szynkę oraz liście bazylii, gotowe

Blog kulinarny S9.PL
FIT pączki pieczone z konfiturą 201

Mini pączusie w wersji pieczonej, dzięki czemu ograniczamy zużycie oleju i zmniejszamy wartość energetyczną wypieku. Same pączki są przepyszne! Ciasto pięknie wyrasta, jest bardzo słodkie (chociaż nie ma w nim cukru), a dodatek konfitury jeszcze bardziej osładza nam samego pączka.  Składniki (około 20 pączków): 30 g świeżych drożdży 125 ml mleka  1 łyżeczka cukru 150 g mąki pszennej(...)zaczęły pracować.  W międzyczasie do miski przesyp mąki, dodaj erytrytol, cukier z wanilią, sól, rozpuszczony olej kokosowy, jajko i 1 żółtko oraz później zaczyn. Całość dokładnie wyrób.  Ciasto wyjdzie klejące, dlatego na stolnicę wysyp dodatkową porcję mąki pszennej, wyłóż ciasto i dalej ugniataj, podsypując trochę mąki. Powinno być tylko delikatnie klejące i łatwo odchodzić od dłoni.  Uformuj

Zdrowie na języku :P
Drożdżowy chleb z garnka – orkiszowy z kuskusem 133

przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie studzimy. W 300 ml wody rozpuszczamy drożdże i mieszamy z przestudzonym kuskusem, mąką i solą. Całość krótko wyrabiamy, aż się wszystko połączy. Ciasto przykrywamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej około 30 minut. Następnie przykryte wstawiamy je do lodówki na około 6 – 12 godzin. Po upływie wymaganego czasu wyjmujemy  ciasto z lodówki(...)zostawiamy na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie formujemy okrągły bochenek i wkładamy go do koszyka rozrostowego, przykrywamy i odstawiamy na 45 – 60 minut. Kiedy ciasto odpoczywa w koszyku rozgrzewamy piekarnik i garnek do temperatury 250°C z opcją góra/dół. Wkładamy ciasto do rozgrzanego garnka, przykrywamy pokrywką i pieczemy. Po 15 minutach obniżamy temperaturę

Tajemnice Smaku
Chleb z garnka orkiszowy z kuskusem 94

przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie studzimy. W 300 ml wody rozpuszczamy drożdże i mieszamy z przestudzonym kuskusem, mąką i solą. Całość krótko wyrabiamy, aż się wszystko połączy. Ciasto przykrywamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej około 30 minut. Następnie przykryte wstawiamy je do lodówki na około 6 – 12 godzin. Po upływie wymaganego czasu wyjmujemy  ciasto z lodówki(...)zostawiamy na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie formujemy okrągły bochenek i wkładamy go do koszyka rozrostowego, przykrywamy i odstawiamy na 45 – 60 minut. Kiedy ciasto odpoczywa w koszyku rozgrzewamy piekarnik i garnek do temperatury 250°C z opcją góra/dół. Wkładamy ciasto do rozgrzanego garnka, przykrywamy pokrywką i pieczemy. Po 15 minutach obniżamy temperaturę

Tajemnice Smaku
Drożdżowe precle z nutą papryki 121

cytryny, paprykę i imbir. Mieszam, aż powstanie jednolita masa. Mąkę wsypuję do miski, dodaję przygotowany rozczyn z drożdży, mleko i masło z jajkiem i przyprawami. Całość wyrabiam na jednolite ciasto, które odstawiam następnie do wyrośnięcia na 15 minut. Wyrośnięte ciasto dzielę na niewielkie kawałki wielkości piłki golfowej i rozwałkowuję rękoma na wałeczki długości około 35 cm (ręce można oprószyć mąką

Słodki sentyment
BROWNIE Z BURAKIEM I BANANEM 163

Pyszne, czekoladowe ciasto przekładane słodkim budyniem waniliowym i owocowym żelem z lekko kwaskowatych czerwonych porzeczek. Dla tych, którzy mają wątpliwości, co do buraka w cieście - bez obaw, praktycznie jest nie wyczuwalny, za to nadaje ciastu odpowiednią konsystencję, wpływa nieco na kolor oraz smak (tutaj głównie chodzi o słodkość).  Składniki: 140 g gotowanych buraków 140 g dojrzałych bananów(...)przestygnięcia. Następnie przekrój na dwa blaty.  Przygotuj budyń wykorzystując mniejszą ilość wody niż zalecana na opakowaniu, aby jego konsystencja była gęściejsza (ja użyłam około 300 ml). Na spód ciasta rozsmaruj budyń, kolejno dodaj owoce w żelu. Przykryj drugim blatem i ozdób kremami.  * Olej kakaowy możesz zamienić na olej kokosowy. * Użyłam gotowych buraków gotowanych, które miały też trochę soku

Zdrowie na języku :P
Rogaliki drożdżowe na kefirze 150

około 10-15 minut. Masło rozpuścić i wystudzić. Po 15 minutach do zaczynu dodać wystudzone masło i jajko, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, do podwojenia objętości. Po tym czasie wyłożyć ciasto na blat podsypany mąką, podzielić(...)podzielić na 8 trójkątów. W szerszym miejscu rozwałkowanego trójkąta umieścić wybrane nadzienie. Rogaliki zawinąć od szerszego miejsca ku cienkiej końcówce. W ten sam sposób rozwałkować drugi kawałek ciasta i zawinąć wszystkie rogaliki. Wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia tak, aby cienka końcówka znalazła się pod spodem rogalika, inaczej podczas pieczenia podwinie się ona do góry

Smaki Armine
Słodkie co nieco na Walentynki - serce z ciasta francuskiego z kremem czekoladowo-pomarańczowym (Cuore di sfoglia con crema al c 157

Jeżeli szukacie przepisu na coś słodkiego na walentynkow ą kolację , polecam Wam prosty i niewymagający wielu przygotowań deser.  Serca z ciasta francuskiego przełożone aromatycznym kremem czekoladowo-pomarańczowym z dodatkiem likieru pomarańczowego. Taki deser powinien zachwycić Wasz ą  drug ą  po ł owk ę  ;) SKŁADNIKI  (2 porcje) 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g mascarpone(...)łyżkami likieru pomarańczowego oraz otartą skórką z pomarańczy. Krem przykrywamy i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 serca, wykładamy je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Serca pieczemy ok. 5-10 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Krem czekoladowy

La grande e la piccola cuoca
Bezglutenowy piernik marchewkowy – gryczane ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi 141

Lubicie piernik? To na pewno pokochacie to ciasto! To bezglutenowy piernik marchewkowy – ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi, które pachnie cynamonem i imbirem, idealnie komponuje się z kawą lub herbatą i poprawia nastrój w jesienne lub zimowe wieczory. Bezglutenowy piernik marchewkowy To ciasto marchewkowe z Read More Artykuł Bezglutenowy piernik marchewkowy – gryczane ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi pochodzi

Flymetothespoon
Serduszka pączki 173

Gdy Walentynki wypadają w Karnawale trzeba usmażyć serduszka pączki. Takie słodkości do kawy podbiją serce najwybredniejszego ukochanego. Chociaż, gdy ukochany jest bardzo wybredny, proponuję uciekać, gdzie

dolcevitainmykitchen
Ciasto 3 bit 144

Trochę inna a jakże pyszna i prostsza wersja znanego ciasta 3 bit. Słodka masa kajmakowa w połączeniu z delikatną masą z kaszy manny i kwaśną śmietaną sprawia że ciasto jest wyjątkowe w smaku. Musicie koniecznie wypróbować tego przepisu :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 gram herbatników 1 puszka masy kajmakowej 460 gram 1 litr mleka 12 łyżek kaszy manny 125 gram(...)masła 5 łyżek cukru 400 gram śmietany 12 lub 18 % 2 śnieżki kakao do posypania wierzchu ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, gdy mleko zacznie się gotować dodajemy kasze manny, całość zagotowujemy i gotujemy chwilkę mieszając aż kasza zgęstnieje, ugotowaną kaszę odstawiamy do całkowitego przestygnięcia, na spód blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Krówka 110

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe  Białka oddzielić(...)wodzie, osłodzić, wymieszać i ostudzić. Upieczony, wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. nasączyć ponczem, śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan-fix i cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz

przepisy- Milki