ciasto - 162322 przepisów (strona:3480/10822)

TARTA Z PIETRUSZKOWYM PESTO I PIECZONYMI, MŁODYMI WARZYWAMI 99

/classico.html Oliwa z Oliwek Gallo Classico to wysokiej jakości oliwa z pierwszego tłoczenia. Dzięki równowadze nut owocowych, gorzkich i pikantnych z odrobiną słodyczy nada wyrazistej harmonii różnorodnym potrawom. SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 180 g * Oliwa z Oliwek Gallo Classico – 70 g * śmietana kwaśna, gęsta 18% – 80 g * sól – 1 płaska łyżeczka PESTO: * Oliwa z Oliwek Gallo(...)groszek cukrowy – 1 garść * feta – ok. 150 g * * Oliwa z Oliwek Gallo Classico – 100 ml * czerwony pieprz, sól , harissa, cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy ( można to robić w malakserze ). Wylepiamy formę, chłodzimy. PESTO: Do blendera wlewamy oliwę i dodajemy migdały. Dodajemy natkę pietruszki, czosnek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu

Ostra na Słodko
Drożdżówki z jagodami 161

smaki dzieciństwa?  Spróbujcie :) Składniki (9 sztuk):   2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 60g roztopionego masła szczypta soli   1całe jajko + 1 żółtko (białkiem należy posmarować wyrośnięte już ciasto) 30 g świeżych drożdży   3/4 szklanki ciepłego mleka   4 łyżki cukru Kruszonka: 30g roztopionego masła 1/3 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy (16g)   2 łyżki cukru Dodatkowo szklanka(...)masło dodajemy na końcu). Kiedy Rozczyn będzie gotowy, dodajemy go do mąki i wyrabiamy robotem przez minimum 5 minut lub ręcznie przez około 15 minut tak aby napowietrzyć dobrze ciasto, które powinno być pulchne i miękkie, oraz powinno odstawać od dłoni. Dno miski wysypujemy odrobiną mąki i pozostawiany w niej ciasto do wyrośnięcia (około 30-40 minut w ciepłym miejscu

ChilliJemy
Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto miętowym 119

Ślimaki z ciasta francuskiego z pesto miętowym 💚 mega orzeźwiające 🌱 po upieczeniu pesto brązowieje i wygląda bardziej jak pesto z suszonych pomidorów (bo i takim możecie posmarować ślimaki) ale to chyba nikomu nie będzie przeszkadzało. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 doniczka mięty (4 duże garście) 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 20 g parmezanu 3 łyżki nasion słonecznika Sól, pieprz(...)roztrzepane jajko Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Słonecznik podprażamy na suchej patelni aż lekko zbrązowieje. Miętę, oliwę, czosnek, starty parmezan, słonecznik i przyprawy blendujemy. Smarujemy ciasto francuskie po całości. Zawijamy w rulon i kroimy plastry. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut. Sprawdź również przepis na  ROŻKI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA A'LA SPANAKOPITA  oraz

Czarnawisienka
MUS Z CZERWONEJ PORZECZKI 123

Mus z czerwonej porzeczki to delikatny krem z porzeczek. Mus porzeczkowy, o lekko kwaskowym smaku, to krem porzeczkowy nadający się do wakacyjnych wypieków i deserów. Muz

Słodki Pomysł
Ciasto Rafaello na krakersach (bez pieczenia) 84

wiem jak to się stało – nie pojawił się jeszcze na blogu. Zatem nadrabiam to niedopatrzenie i dzielę się z Wami tą prostą recepturą na pyszne słodko-słone ciasto Rafaello bez pieczenia. Smacznego! Wielbicielom kokosu polecam czekoladowo-kokosowe ciasto , kokosowo-owsiane ciasteczka . Amatorom ciast bez pieczenia polecam tartę Snickers , tartę z czekoladowym kremem z awokado , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki (tortownica(...)będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Ciasto Rafaello na krakersach (bez pieczenia) pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Truskawkowiec bez pieczenia 115

Truskawkowiec to bardzo proste i smaczne ciasto bez pieczenia. Składa się ono z puszystego kremu na bazie słodkiej śmietanki i serka ricotta oraz truskawek zalanych galaretką o tym samym smaku. Truskawkowiec bez pieczenia jest idealnym deserem do popołudniowej kawy w letnie dni. Sprawdzi się również na różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też(...)przyrządzić taki deser na upieczonym biszkopcie. Moi domownicy bardzo lubią takie owocowe ciasta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę (lub naczynie żaroodporne) o wymiarach 24×30 cm. Składniki na Truskawkowiec bez pieczenia: 140 g herbatników około 600 g świeżych truskawek 500 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka ricotta (może być mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie

Danka Pichci
Śmietankowo - Kawowa Kostka Jak Ptasie Mleczko 145

Ciasto możecie zrobić też na herbatnikach lub biszkoptach, będzie niższe, ale równie smaczne ;) Jest lekkie i puszyste jak pianka, na prawdę ciężko poprzestać na jednym kawałku :) Ps. jeśli nie przepadacie za smakiem kawy możecie zrobić warstwę kakaową, dodając kakao;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm biszkopt: 2 jajka kl M 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)temp. pokojowej 200 ml schłodzonej śmietanki 30 % 50 ml wrzątku 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 czubate łyżeczki żelatyny 100 g cukru pudru kilka kropel esencji śmietankowej na wierzch ciasta: polewa czekoladowa lub starta czekolada lub kakao Biszkopt 1. Jajka miksujemy  wraz z cukrem do białości i zwiększenia objętości, następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i esencją

Gotowanie...to proste !
Delikatny biszkopt z masą budyniowo-śmietanową, owocami i galaretką 115

dodaj olej, zmiksuj przez chwilę. Odstaw mikser. Do miski z masą jajeczną przesiej sypkie składniki i wymieszaj wszystko szpatułką na jednolitą masę (dosyć delikatnie, żeby nie zniszczyć piany). Gotowe ciasto przełóż do blaszki, której dno jest wyłożone papierem do pieczenia (boki pozostaw puste, nie smaruj ich tłuszczem). Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 160° przez ok. 15 min, do suchego(...)łyżce dodawać zimny budyń, zmiksuj całość na jednolitą masę. Biszkopt oddziel od blaszki i odklej papier do pieczenia, następnie ponownie umieść w blaszce (dzięki oddzieleniu boków i spodu biszkoptu, ciasto będzie się potem lepiej kroić). Masę wyłóż na biszkopt i wyrównaj. Na masie poukładaj owoce i zalej tężejącą galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę. [Głosów

Słodki Blog
JAK URATOWAĆ ZWARZONY KREM MAŚLANY 158

Jak uratować zwarzony krem maślany? Latem, gdy na dworze panują upały, mimo posiadania sprawdzonego przepisu, krem maślany łatwo może się zwarzyć. Masło ociepla się latem szybciej

Słodki Pomysł
Sernik na zimno z mascarpone 103

Sernik na zimno z mascarpone Kremowy i pyszny sernik z truskawkami i galaretką. Sernik na zimno z mascarpone jest tak samo łatwy do zrobienia, jak sernik

Cztery Fajery
Proste ciasto z truskawkami 134

wymaga skomplikowanych składników, jest łatwe i wilgotne. Proste ciasto z truskawkami na dużą blachę. Takie, które raczej robi się na co dzień niż od święta. To wypiek, którego połowa zniknie jak jeszcze będzie ciepłe. Zgapiony od Doroty z Moich Wypieków , a z niewielkimi zmianami goszczący u mnie. Równie dobrze smakuje z samymi truskawkami, jak i z domieszką rabarbaru czy malin(...)Teraz, gdy truskawki są najtańsze, mogłabym go piec na okrągło. Proste ciasto z truskawkami: 4 duże jajka w temp. pokojowej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków (u mnie trzcinowy) 1 szklanka oleju rzepakowego 1 szklanka lekko podgrzanego (letniego) mleka (krowiego lub napoju roślinnego) 3 szklanki pszennej mąki tortowej (ok. 450 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 500 g świeżych

Poezja smaku
Czekoladowe z kremem i truskawkami 107

przerywając miksowania. Powoli wlewamy ostygniętą mieszankę i na niskich obrotach miksera mieszamy do połączenia. Nastęnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C  przez 40-45 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia.  300 ml mleka(...)dodajemy ostygnięty budyń. Krem wykładamy na biszkopt umieszczony w rancie. Na wierzchu układamy truskawki.  Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na ciastoCiasto wkładamy do lodówki.  Wierzch dodatkowo, gdy galaretka całkiem się zastygnie to możemy udekorować bitą śmietaną.   Przepis na biszkopt zaczerpnęłam ze strony:  https://www.mojewypieki.com

kulinarne odsłony pati
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 138

Kruche ciasto, delikatny krem budyniowy z dodatkiem wanilli i kwaśne przełamanie truskawek… Myślę, że to idealne połączenie na tę porę roku. Trzeba korzystać z truskawek, póki jest sezon! 🙂 Składniki na ciasto kruche: 170g masła 1 duże jajko 100g cukru pudru 340g mąki pszennej typ 450 25g mąki ziemniaczanej szczypta soli …możemy sobie także uprościć życie używając gotowej mieszanki(...)ciasto kruche od Polskich Młynów. Tarta z kremem budyniowym i truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 138

Kruche ciasto, delikatny krem budyniowy z dodatkiem wanilli i kwaśne przełamanie truskawek… Myślę, że to idealne połączenie na tę porę roku. Trzeba korzystać z truskawek, póki jest sezon! 🙂 Składniki na ciasto kruche: 170g masła 1 duże jajko 100g cukru pudru 340g mąki pszennej typ 450 25g mąki ziemniaczanej szczypta soli …możemy sobie także uprościć życie używając gotowej mieszanki(...)ciasto kruche od Polskich Młynów. Tarta z kremem budyniowym i truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Tarta z łososiem i cukinią – genialna 105

grzybami suszonymi Tarta z galaretkami Tarta z pokrzywą Tarta z pomidorami Tarta z krewetkami Tarta z sałatka jarzynową Tarta z kurkami PRZEPIS TARTA Z ŁOSOSIEM I CUKINIĄ Składniki: ciasto: 200g maki pszennej jasnej 50g mąki pszennej razowej 120g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 5 łyżek zimnej wody nadzienie: 1 por 2 łyżki masła 1 mała(...)łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki pieprzu wędzonego drewnem bukowym – dostępny tutaj sól 1 łyżeczka ziół prowansalskich Jak zrobić tartę z łososiem i cukinią: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Maki wsypujemy do miski, dodajemy sól i proszek do pieczenia, zimne masło pokrojone w kosteczkę i wodę. Wszystko zagniatamy ręcznie lub za pomocą miksera na jednolite ciasto. Następnie wylepiamy formę

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania