Składniki: (szklanka 250 ml) Białka 6 sztuk Mąka pszenna tortowa szklanka +2 łyżki Kakao 2 łyżki Masło 100 g Cukier puder 100 g Proszek do pieczenia łyżeczka Sól szczypta + polewa: Czekolada mleczna 100 g, olej łyżka, mleko łyżka Przygotowanie: Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier puder i zmiksować z białkami. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo wsypywać przesianą mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczone masło i krótko zmiksować. Ci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)