Składniki: (szklanka 250 ml) (tortownica 24 cm) Ciasto: Mąka pszenna 3 szklanki Jajka 4 Olej 3/4 szklanki Jogurt naturalny 3/4 szklanki Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki Dodatkowo : Jabłka 3-4 średniej wielkości Kruszonka: Mąka 100 g Masło 50 g Cukier 50 g Przygotowanie: Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, jogurt, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca przez chwilę. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)