ciasto - 162907 przepisów (strona:3468/10861)

Pączki sernikowe 116

Donuts, gdzie na pączkach znają się całkiem nieźle. Niestety to smak sezonowy – a ja za nimi przepadam. Na szczęście podobne odtworzyłam w domu i ukoronowałam Tłusty Czwartek. Ciasto na pączki mam sprawdzone, więc nic w nim nie zmieniałam. Jeśli uwielbiacie sernik i marzycie o czymś prawdziwie rozpustym to musicie sobie takie zafundować. Zawsze gdy piekę pączki, przypominam sobie pewne(...)żółtka. Masło rozpuszczamy i do gorącego dodajemy zimne mleko – mieszania będzie lekko ciepła – taką wlewamy do misy z pozostałymi składnikami. Wraz z wyrośniętymi drożdżami zagniatamy na jednolite ciasto (można ręcznie – ok. 10 minut lub hakiem miksera przez ok. 5 minut). W trakcie wyrabiania dodajemy alkohol (nie pomijamy, pączki dzięki niemu nie chłoną tłuszczu). Zostawiamy w ciepłym miejscu

Poezja smaku
Sernik waniliowy na herbatnikach 88

miksera, wystarczy tylko łyżka lub miotełka. Sernik bardzo ładnie się prezentuje, a wysiłek, jaki trzeba włożyć w jego wykonanie jest naprawdę niewielki. Zatem z pewnością świetnie sprawdzi jako szybkie ciasto dla gości. Sernik waniliowy z wiaderka, to przepis po który warto sięgnąć nie tylko ze względu na łatwość przygotowania. Ale również dlatego, że dobrze wytrzymuje warunki przechowywania nawet poza lodówką(...)Będzie więc świetną propozycją na letnie przyjęcie lub wówczas, gdy chcemy zabrać ciasto w drogę. Oczywiście warto pamiętać o tym, aby dekorację z mocno schłodzonej śmietany przygotować bezpośrednio przed podaniem. W innym wypadku z pewnością się nieco „rozjedzie”. Ale o tym w dalszej części wpisu. Zapraszamy na przepis! Forma 20 x 20 cm Szklanka ma 250 ml Sernik

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto jabłkowe z orzechami 85

Szarlotki, jabłeczniki, któż ich nie lubi? chyba nie ma nikogo. Chwilę zakręciłam ciasto, posiekałam jabłka i ciasto gotowe do piekarnika. Potem ok. godziny pieczenia i zajadamy pyszny jabłecznik. Zapraszam do stołu. Ciasto z jabłkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik nowojorski – przepis na puszyste i aksamitne ciasto 260

bardziej delikatnego, aksamitnego i kremowego ciasta niż sernik nowojorski. Przepis można dowolnie modyfikować o polewy czekoladowe czy krówkowe, jednak ja zdecydowałam się na tradycyjną formę, czyli spód z herbatników i wykończenie ze śmietany i cukru pudru. Sprawdź, jak przygotować sernik nowojorski. Sekret tkwi w pieczeniu, czyli jak przygotować sernik nowojorski? Największy problem podczas pieczenia sernika dotyczy szybkiego wyrośnięcia i równie(...)piekarniku będzie generować się para, a temperatura pieczenia jest niska, sernik urośnie idealnie równy. Trzeba też pamiętać o tym, żeby składniki miały temperaturę pokojową . >> Zobacz też: Przepisy na ciasta Przepis na sernik nowojorski Składniki: Na spód: 200 g herbatników, 80 g masła. Na masę serową: 1 kg twarogu do sernika (możesz go przygotować samodzielnie, czyli zmielić dwu- lub trzykrotnie albo

Rozdomowiona
Błyskawiczny chleb pszenno – razowy 132

upiec tylko jeden bochenek chleba podzielcie składniki przez 2. Błyskawiczny chleb pszenno – razowy [PRZEPIS] Do miski przesiewamy oba rodzaje mąki wraz z drożdżami. Następnie dodajemy sól oraz masło. Ciasto lekko wyrabiamy i dodajemy później do niego wodę wymieszaną z ziemniakami i octem. Ciasto wyrabiamy i odstawiamy na około 15 minut. Po tym czasie znów wyrabiamy ciasto i przekładamy(...)koszyczków do wyrastania chleba, albo miski, aby nabrało kształtu i odstawiamy na około 40 minut. W tym czasie powinno zwiększyć swoją objętość. Ciasto przekładamy na blachę do pieczenia wysypaną mąką, albo na kamień do pieczenia i pieczemy w 220 st. C przez 40-45 minut. Chleb powinien wyjść brązowy (rumiany). Bardzo ważne jest aby piec chleb w parze. Jeśli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne pączki serowe. 116

zdjęć stronę przepisy.pl Post sponsorowany. Strona Przepisy.pl ma sporą kolekcję fajnych i ciekawych inspiracji kulinarnych na wiele okazji. Znajdziesz tam przepisy na różnego rodzaju dania i przekąski, kuchnie świata, ciasta i desery, diety oraz wegańskie przepisy. Jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie. Przepis poniżej został zaczerpnięty ze strony przepisy.pl ( kliknij tutaj ) Składniki jakie będą potrzebne(...)rondlu rozpuść masło. Całe 2 jajka i 1 żółtko utrzyj mikserem z resztą cukru na jasną, puszystą masę. Następnie dodaj stopniowo twaróg, roztopione masło, przesianą mąkę i zaczyn. Zmiksuj ciasto mikserem, aż będzie gładkie i dobrze wyrobione. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (ok. 1 godziny). Z wyrośniętego ciasta uformuj małe

Zdrowy Styl Joanny
Brownie z kremem mascarpone i wiśniami 111

okazji na deser nie może być nic innego niż czekolada. I to w jak najlepszym wydaniu. A to połączenie to prawdziwa petarda! Wilgotne i mocno czekoladowe ciasto przykryte pierzynką z mascarpone i na koniec wisienka. Dosłownie! Dla przełamania smaku wierzch ciasta pokryty jest frużeliną wiśniową, która komponuje się tu idealnie. Oj… Takie zakończenie walentynkowej kolacji to z pewnością może(...)mąkę z proszkiem i wszystko razem łączymy.  Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy wierzch i wkładamy na około 30 minut do piekarnika.  Po upieczeniu ciasto całkowicie studzimy. W czasie studzenia ciasta przygotowujemy frużelinę. Do niewielkiego garnka wsypujemy wiśnie (zmrożone), dodajemy cukier i zaczynamy wszystko razem podgrzewać na małym ogniu, aż wiśnie zaczną puszczać soki

Analiza Smaku