Zapraszam Was dziś na bardzo jesienną i bardzo niecodzienną pizzę, którą przygotowałam również niecodzienny dla siebie sposób. Oto pizza, która łączy w sobie ciepło i przytulność jesiennej kuchni. Nie znajdziecie tu pomidorowego sosu, za to rozsmakujecie się w aromatycznej oliwie z rozgrzewającymi przyprawami. Nie ma tu mozzarelli ale między kawałkami pieczonej dyni czeka kremowa i charakterna gorgonzola. Do tego wędzony boczek z dymnym posmakiem, słodko-kwaśne jabłka i przytulne piórka cebuli. Feeria barw i je... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)