ciasto - 162907 przepisów (strona:3460/10861)

Kostka Cassis 83

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepyszne ciasto warstwowe. Delikatnie słodko kwaśne. Pyszny czekoladowy biszkopt. Na nim dżem porzeczkowy, przykryty puszystym kremem, który wspaniale komponuje z całością. No i ta cudowna czekoladowa beza. Szczerze powiem, że każdy kto posmakuje, chce więcej. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto Cassis: Na biszkopt czekoladowy: 1/3 szklanki kakao (30g) 50 g startej czekolady gorzkiej(...)śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 500 g serka mascarpone, schłodzonego 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 450 g dżemu z czarnej porzeczki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na Ciasto Cassis: Przygotowujemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier. Gdy cukier całkowicie się rozpuści dodajemy po jednym żółtku dalej miksując

Olcia gotuje!
Sernik baskijski 86

sernik jest niedoskonały w wyglądzie, ale tak doskonały w smaku! Bardzo kremowy środek, ciemna karmelowa w smaku skórka sernika i bardzo rustykalny wygląd to najlepiej opisujące to ciasto określenia. Przypomina mi nieco w smaku taki najbardziej tradycyjny polski sernik, bo ten też czasem opada, jak nieco zbyt długo się go ubija. Ale ten sernik jest lżejszy, bardziej kremowy, idealny! @import(...)success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem sernik z brzoskwiniami blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik

nietylkopasta.pl
Kartacze z mięsem drobiowym i papryką 141

wiele pisać, lepiej po prostu ugotować i ze smakiem pałaszować Dzisiaj wersja z mięskiem drobiowym bo młodszy syn nie przepada ostatnio za wieprzowinką.. Składniki na ciasto: 1 kg surowych ziemniaków 0,5 kg gotowanych ziemniaków 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny farsz : 2 filety z piersi kurczaka, pojedyńcze lub jeden podwój 1 średniej wielkości cebula(...)dokładnie utłucz tłuczkiem Wróć do surowych ziemniaków i odciśnij z niech nadmiar soku , który puściły, dodaj gotowane ziemniaki i wsyp 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej. Wyrób na gładkie ciasto. Gdyby było zbyt lepkie, możesz zwiększyć ilość mąki ale nie za dużo gdyż wyjdą twarde . Odstaw ciasto żeby odpoczęło i w tym czasie przygotuj farsz. Filety z piersi kurczaka , cebulę, paprykę

Ogrodnik w podróży
Tarta z pieczarkami i porem. 91

Tarta z pieczarkami i porem. Ta pyszna tarta pieczarkami , jajkami, serem i porem to znakomita opcja na obiad. Miękka, maślana skórka z ciasta francuskiego sprawia, że tarta z pieczarkami i porem jest znakomitym pomysłem na obiad. Nadzienie tarty jest ekstra serowe i bardzo pyszne. Jeśli szukasz znakomitego pomysłu na szybki obiad to tarta z pieczarkami i porem będzie idealnym rozwiązaniem(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: selen miedź, jod, żelazo, magnez, sód, cynk, potas. Zawierają także błonnik i białko. Składniki jakie będą potrzebne: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 200 g pieczarek – biała część pora – sól, pieprz – ½ łyżeczka gałki muszkatołowej – ½ łyżeczki kurkumy – 3 jajka – 125 ml mleka – 125 ml śmietany – pęczek szczypiorku

Zdrowy Styl Joanny
Miodowy sernik na orzechowym spodzie ze świeżymi figami 78

Przed Wami bardzo owocowy deser z lekką nutą miodu i chrupiącymi orzechami, czyli moja wariacja na temat sernika na czekoladowym spodzie. W tym cieście nie użyłam cukru a ciasteczka zastąpiłam mielonymi orzechami włoskimi. Całość uzupełniają świeże figi, które w połączeniu z miodem i orzechami są po prostu obłędne! Możecie je zastąpić innymi miękkimi, świeżymi owocami np. dojrzałą gruszką. *Więcej przepisów(...)połączenia składników. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 120 stopni Celsjusza. Masę przelej na podpieczony spód i wstaw do piekarnika na na około 1 godzinę w temperaturze 120 stopni. Ciasto będzie gotowe, gdy wierzch sernika lekko się zarumieni. Składniki 500 g zmielonego twarogu 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 ml miodu – około 3 łyżki Wykonanie Gdy ciasto przestygnie ułóż

Eat me! Fit me!
pyszne, łatwe ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami... 83

mikserem utrzeć do spienienia na najwyższych obrotach z 3 minuty, masa ma być grudkowata. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na gładkie, dość gęste ciasto. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch i poukładać gęsto połówki śliwek skórką do dołu. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra(...)ół około 50-55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo łatwe, szybkie, tanie , zawsze się udające ciasto ucierane idealna baza do wielu owoców świeżych i mrożonych ale po odmrożeniu........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 95

Jesień to czas, kiedy królują u nas ciasta z jabłkami oraz śliwkami. Poniżej mam dla Was przepis na pyszne, mięciutkie ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, oblane lukrem – nooo przepychota! Wypróbujcie koniecznie. Składniki na ciasto drożd The post Ciasto drożdżowe ze śliwkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karmelowy Jabłecznik Z Polewą Krówkową 87

Kolejne ciasto typowo jesienne ze słodkim akcentem u góry ;) Składniki na blaszkę 20 x 20 cm: 110 g cukru  1 czubata łyżka budyniu o smaku toffi 115 g masła 2 jajka kl L 140 g mąki orkiszowej typ 550 lub pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka małe Polewa krówkowa: 6 sztuk cukierków typu krówka 2 łyżki(...)pieczenia oraz 1 łyżkę budyniu w proszku, wszystko krótko miksujemy do połączenia się. 2. Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kostkę (moje jabłka były bardzo kruche także prawie znikły w cieście, ale bała się dać więcej aby nie było zakalca:) Ciasto wykładamy do blaszki i pieczemy w 180 stop przez około35-40 minut. 3. Do rondelka dajemy mleko i masło, podgrzewamy

Gotowanie...to proste !
Drożdżowe reniferki 70

Składniki na ciasto ok. 70szt.: Przepis na ciasto drożdżowe znajdziecie tutaj -> Drożdżowe serduszka Składniki na dekorację: 1 opakowane małych precelków 1 opakowanie białych groszków czerwone m&m’sy na noski troszkę gorzkiej czekolady lukier królewski Wykonanie: Do miski wlać letnie mleko. Dodać pokruszone drożdże, jedną łyżeczkę cukru i tyle mąki, żeby rozczyn miał gęstość kwaśnej śmietany(...)100g). Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Dodać resztę mąki, cukru, sól,1 jajko i 1 białko oraz rozpuszczone i ostudzone masło.Wyrobić ciasto (można hakami miksera). Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować na ok. 1/2cm. Foremką w kształcie serduszka (moja ma 6cm) wycinać serca. Każde posmarować pozostałym żółtkiem

Olcia gotuje!
Ciasto z karmelem i śmietaną 71

Pyszne ciasto z karmelem, godne polecenia! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Biszkopt: 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 6 jajek 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 g śmietany 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru Karmel: 1 puszka gotowej masy krówkowej Ponadto: 100 gram orzechów włoskich (jako że nie miałam orzechów(...)zamieściłam zdjęcia bez nich) tłuszcz do wysmarowania blaszki   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z  proszkiem.Do ubitych białek dodać żółtka,dalej ubijać.Wsypać mąkę,delikatnie wymieszać.Ciasto  wlać do wyłożonej papierem blaszki o wymiarach 25x 40 cm.Piec w temp.180C przez 20 minut. Śmietanę schłodzić ,ubić z cukrem i cukrem

Olcia gotuje!
Racuchy drożdżowe – super przepis 67

objętość. Do pozostałej mąki dodać odrobinę soli i wymieszać. W misce na środku zrobić wgłębienie. Wbić jajko, wlać resztę mleka oraz dodać wyrośnięte drożdże. Całość dobrze wymieszać. Następnie wyrabiać ciasto za pomocą miksera i haków do wyrabiania ciasta. Można wyrabiać ręcznie, ale to będzie trwało dłużej. Ponownie przykryć ścierką i odstawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia. Na dość głębokiej(...)patelni rozgrzać olej. Ciasto nabierać za pomocą łyżki, za każdy razem przed nabieraniem mocząc łyżkę w zimnej wodzie .(np.w kubku, dzięki temu ciasto nie będzie się kleiło do łyżki). Formować placki i smażyć je około 2-3 minuty z każdej strony na mniejszym płomieniu do zrumienienia. Należy je nakładać w odstępach, ponieważ na patelni będą jeszcze rosły. Po usmażeniu odsączyć

Olcia gotuje!
BUŁKI Z PATELNI Z PIECZARKAMI 81

ciepło jak i na zimno, jednak polecam jeść je z jakimś fajnym sosem lub np z ketchupem, bo są lekko "zapychające" 😁 Następnym razem postaram się też cieniej rozwałkować ciasto, a do środka nałożyć odrobinę więcej farszu. Składniki na ciasto: 50 g masła 500 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 130 ml mleka 150 g jogurtu naturalnego(...)łyżeczkę mąki. Odstawiamy na bok. W tym czasie przesiewamy mąkę, dodajemy do niej rozpuszczone, lekko ciepłe masło, sól. jogurt lub śmietanę oraz rozczyn z drożdży. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8-10 części. Z każdej części formujemy dłońmi okrągły placuszek. Na środek nakładamy 1-2 łyżeczki farszu

Walijskie Pichcenie
Gruszki nadziewane czekoladą i cynamonem w cieście francuskim 76

Czasami wszystko idzie nie tak. Moje gruszki w cieście francuskim już po kilku minutach w piekarniku się przewróciły. Ba! Mało tego - nawet się przewróciły tak, że widać było ich środek nadziany czekoladą. Kompletnie niefotogenicznie. Nie szykowałam więc żadnego planu zdjęciowego. Teraz żałuję, bo dawno nie jadłam czegoś tak pysznego. Od razu po degustacji złapałam za aparat i zrobiłam zdjęcie zanim(...)zdążył zjeść swoją porcję, a mąż swoją. Podrzucam więc przepis, dla tych, którzy nie przekreślają potrawy ze względu na słabe zdjęcie ;-) Tego smaku nie da się opisać. Kruche ciasto francuskie, słodka gruszka i czekolada z cynamonem, to pyszne połączenie, któremu trudno się oprzeć. Deser jedzony na ciepło, to już zupełna bajka! ;-)  SKŁADNIKI 3 gruszki Konferencja 1 opakowanie ciasta francuskiego

Passions hobbies life
DROŻDŻOWE ŚWIDERKI Z SEREM. Z CYTRYNOWYM LUKREM 82

cukrem waniliowym (mikserem, trzepaczką, widelcem). Kiedy rozczyn wyrośnie, wlać go do miski z przesianą mąką, następnie dodać roztrzepane żółtka, roztopione lekko przestudzone masło, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto. (Ja robię to przy użyciu haków miksera). Przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h.  Wyrośnięte ciasto przekładamy na wysypaną mąka stolnicę. Rozwałkowujemy(...)prostokąt o grubości około 0.5 cm. Przygotowaną masę serową wykładamy na połowę naszego ciasta i przykrywany drugą połową. Delikatnie przyciskamy dookoła brzegi. Ciasto z masą serową tniemy ostrym nożem lub radełkiem na długie paski. Każdy pasek przekręcamy z obu stron tworząc spiralę. Tak przygotowane drożdżowe świderki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na około

Walijskie Pichcenie