Składniki blaszka 25x36 300g mąki 200 g cukru 1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy piernikowej 2 łyżki miodu 250 ml mleka 4jajka 250 g powideł śliwkowych Wykonanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Maslo,kakao ,cukier przyprawe piernikową, miód rozpuscic w garnuszku na gladka masę. Odstawic z ognia Dodać mleko i wymieszać, następnie dodać rozbeltane jajka .Wszystko wymieszac na gladka masę . Do miski wsypać mąkę, sodę...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...