Pokażę Ci mój przepis na najlepszy czekoladowy piernik długodojrzewający. Ciasto należy zarobić na około 5 tygodni przez świętami i upiec kilka dni przed. Powinno leżakować w lodówce przez 4-5 tygodni. Składniki: 120 g. masła 1/3 szkl. cukru 250 g. miodu 100 g. gorzkiej czekolady 100 ml. mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1/2 szkl. cukru trzcinowego dark muscovado 550 g. mąki pszennej (np. tortowa typ 450) 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 1/4 łyżeczki soli Do garnka wrzuć masło, wsyp 1/3 s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...