Składniki blaszka 25x36 300g mąki 200 g cukru 1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy piernikowej 2 łyżki miodu 250 ml mleka 4jajka 250 g powideł śliwkowych Wykonanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Maslo,kakao ,cukier przyprawe piernikową, miód rozpuscic w garnuszku na gladka masę. Odstawic z ognia Dodać mleko i wymieszać, następnie dodać rozbeltane jajka .Wszystko wymieszac na gladka masę . Do miski wsypać mąkę, sodę...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..