Chałka z kardamonem

Chałka z kardamonem

Przepis na : śniadanie

  Składniki: 670 g mąki pszennej (+  mąka do oprószenia blatu) 250 ml mleka 3,2% 30 g świeżych drożdży 100 g miękkiego masła 8 łyżek cukru 3 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżka mielonego kardamonu płatki migdałów do posypania chałki Sposób wykonania: Podgrzane mleko mieszamy z 2 łyżkami cukru, pokruszonymi drożdżami oraz ok. 4 łyżkami mąki.  Zaczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypujemy pozostałą mąkę, cukier, kardamon oraz sól. Dodajemy masło, 2 jajka or...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.