To moje trzecie czy czwarte podejście do chaczapuri (pierwsze jakie przygotowałam to chaczapuri adżarskie z serem i jajkiem ). Tym razem postanowiłam przetestować ziemniaczano-serowy farsz. Wyszło smacznie, ale jednak moje serce skradły przede wszystkim wariacje z mięsem czy serem Myślę, że wpływ na taką opinię mogło mieć to, że jak dla mnie farszu było nieco za dużo. Ciasto drożdżowe: 2-2,5 szklanki mąki 20 g świeżych drożdży lub 1,5 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...