Krucha tarta serowa z kajmakiem

Krucha tarta serowa z kajmakiem

Krucha tarta serowa z kajmakiem

Taka tarta może uprzyjemnić Ci każdą chwilę. Wypróbuj ten przepis, a zobaczysz, że nie znajdziesz osoby, której by nie posmakowała! Polecam bardzo gorąco! Składniki i wykonanie ciasto 1 szklanka mąki pszennej tortowej 120g zimnego, dobrego masła 2 łyżki cukru pudru (lub 1 łyżka cukru pudru i 1 opakowanie cukru waniliowego) Z podanych składników zagniatamy gładkie, sprężyste ciasto, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na 30 min do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiamy dno formy to tarty, gęsto nakłuwamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, kajmak

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.