2 duże jabłka pół puszki maku 2 białka 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania kakao ok 3 łyżeczki Jabłka obieramy i kroimy cienko na plasterki (można na szatkownicy) Mak mieszamy z białkami łyżką, bez konieczności ubijania piany Dużą blaszkę wykładamy papierem i rozkładamy równomiernie mak i następnie jabłka. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier i żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z pros... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...