SKŁADNIKI Ciasto mąka pszenna 255 g proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka zimne masło lub margaryna 185 g cukier 110 g cukier waniliowy 1/2 łyżeczki 3 żółtka beza + porzeczki 3 białka szczypta soli cukier 220 g porzeczki bez gałązek 330 g ew. płatki migdałowe Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Wszystkie składniki ciasta zmiksować w robocie kuchennym na gładką masę. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ( min. 40 minut ). Potem ciastem wylepić spód tortownicy i piec 20 minut w 200 C . Bia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...