Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejną babkę wielkanocną-po prostu najlepszą. Jest wilgotna, delikatna, przepyszna, długo zachowuje świeżość. Jeśli nie macie ulubionego przepisu na babkę to ten na pewno nim zostanie. Babka swój smak i delikatność zawdzięcza dodatkowi powideł śliwkowych. Polecam gorąco nie zawiedziecie się-jest idealna :) Zapraszam na film z jej przygotowaniem SKŁADNIKI *proporcje na dużą babkę, moja forma ma 23cm u góry BABKA 2 szklanki maki tortowej (szklanka 250ml) ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Gotowanie to moje hobby, uwielbiam też zwiedzać zamki i pałace. Kocham zwierzęta, rękodzieło i muzykę.