ciasto - 160969 przepisów (strona:1503/10732)

Bananowa krówka bez pieczenia – ciasto w 20 minut! 56

Doskonale wiem, że uwielbiacie szybkie ciasta z kilku składników. A jeszcze jak są to ciasta bez pieczenia, to już mam gwarancję, że na bank wśród Was zrobią furorę! Tak będzie i tym razem …. i tym razem znów jest to przepis przygotowany przez moją Mamę ( jak wiecie to ostatnio Ona króluje w kuchni! ). Bananowa krówka, tak jak pisałam powyżej(...)ciasto bez pieczenia, a do jego zrobienia potrzebujecie dosłownie kilku składników. W 20-30 minut jest gotowe ( a może nawet i mniej! )! Połączenie kruchych herbatników z karmelową masą i lekką, waniliową można powiedzieć pianką tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ps. Ciasto przypomina popularne Banoffee w połączeniu w 3 Bitem – gorąco polecam! Pokazane na moim Instagramie

Ostra na Słodko
Drożdżówki pszenno – żytnie z serem białym 54

Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 210 kcal Drożdżówki z mieszaniny mąki żytnie i pszennej, z farszem ze słodkiego twarożku. Drożdżówki inne niż zwykle. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 350 g mąki żytniej typ 2000 200 g mąki pszennej tortowej 250 ml ciepłego mleka 14 g drożdży instant 80 g cukru 2 jajka 60 g masła FARSZ TWAROGOWY(...)początku do naczynia wsypujemy produkty sypkie: mąka żytnia i pszenna, drożdże, cukier. Wszystko mieszamy. Następnie dodajemy ciepłe mleko (nie gorące), 2 jajka, 60g masła. Zagniatamy składniki na jednolite ciasto. Dzielimy na 8 równych części. Z każdej tworzymy kulkę i zgniatamy spodem szklanki tak aby powstał nam dołek w cieście. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum

ProstePesto.pl
Faworki drożdżowe (chrust) 50

moim domu zwane chrustem. Są miękkie i puszyste, a smakowo są połączeniem chrustu, pączków i oponek. Polecam ten nietypowy przepis, bo warto! Czas przygotowania: 50 min Czas rośnięcia ciasta: 60-90 min Czas smażenia: 20 min   Składniki: (na dwa talerze faworków) 250 g mąki (1 i 1/2 szklanki) 15 g drożdży świeżych (lub 5 g suszonych) 1 łyżka cukru(...)Uformuj kopczyk, zrób w środku dołek, do którego dodaj wyrośnięty zaczyn, roztrzepane żółtka i pozostałe mleko * Mleko dodaj stopniowo sprawdzając ile zabierze mąka, tak aby uzyskać miękkie i gładkie ciasto, które nie klei się do rąk. Uformuj z ciasta kulę, przykryj folią i ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 60-90 min (do podwojenia objętości Po tym czasie rozwałkuj

Słodki Blog
Kanapka jogurtowa – ciasto w 10 minut! 855

Doskonale wiem, że uwielbiacie szybkie ciasta z kilku składników. A jeszcze jak są to ciasta bez pieczenia, to już mam gwarancję, że na bank wśród Was zrobią furorę! Tak będzie i tym razem! Przygotowałam dla Was przepis ( a właściwie to mama przygotowała ) , do którego potrzebujecie dosłownie kilka składników …. a zrobienie zajmuje ok. 10 minut! Pokazane na moim Instagramie(...)czekolady wlewamy 60 ml śmietany, grzejemy, ale nie gotujemy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Do białej czekolady wlewamy 20 ml śmietany – postępujemy jak w przypadku mlecznej. Na ciasto wylewamy mleczną, a następnie białą czekoladę, dekorujemy. Odstawiamy do schłodzenia. Smacznego! Ps. zobaczcie też inne BŁYSKAWICZNE ciasta na blogu! The post Kanapka jogurtowa – ciasto w 10 minut! first appeared

Ostra na Słodko
Fit sernik z jabłkami i karmelem. 79

wsypujemy mąki, erytrytol, siemię lniane, olej kokosowy. Włączamy urządzenie i czekamy aż składniki dobrze połączą się z sobą. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto na spód. Dokładnie dociskamy. Tortownicę wkładamy do lodówki a my przechodzimy do wykonania masy serowej. Wszystkie składniki do wykonania masy serowej wkładamy do robota kuchenne. Włączamy go i czekamy(...)uzyskamy gładką, aksamitną masę serowa. Gotowa masę wylewamy na spód ciasta. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy sernik przez 40 – 45 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik w piekarniku na kolejne 10 minut. Wyciągamy ciasto i odstawiamy do ostygnięcia. Jabłka kroimy w kostkę. Do garnka nalewamy wodę i wsypujemy jabłka, dodajemy cynamon, kardamon, erytrytol i wlewamy limonkę

Zdrowy Styl Joanny
Pizzerinki na serku wiejskim 68

Pizzerinki na serku wiejskim to pyszne i szybkie pizzerinki z patelni, których bazą jest serek wiejski. Dodatek serka sprawia, że są bardziej fit niż tradycyjne ciasto drożdżowe i zawierają więcej białka. Idealne jako przekąska lub danie główne , świetnie nadadzą się również na imprezy . Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut, świetnie smakują również na zimno. Gorąco polecam Przepis na pizzerinki(...)serka dodajemy jajko , mąkę , zioła prowansalskie oraz sól i całość dobrze mieszamy. Grudki serka jak najbardziej mogą zostać. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy trzy jak najcieńsze warstwy ciasta . Jest ono nieco lepkie, najlepiej rozprowadza mi się je widelcem. Placki smażymy pod przykryciem na średnim ogniu około 4-5 minut , aż spód się lekko przyrumieni, a góra zetnie. Placki odwracamy

WegePrzepis
Pappardelle z grzybami 45

grzybami Makaron Po pierwsze mąkę wysyp na powierzchnię roboczą 😉 zrób stożek jak wulkan gorący 😉 i w środek wbij żółtka. Po drugie delikatnie wymieszaj żółtka z mąką i zacznij wyrabiać ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj żółtka lub delikatnie zwilż dłonie wodą. Ciasto wyrabiaj jakieś 10-15 minut, by gluten zawarty w cieście dobrze się rozbił 😉. Po trzecie kiedy ciasto(...)Pozostaw na jakieś 30 minut. Po czwarte podziel kulę na cztery części, trzy ponownie owiń folią, by nie wyschły. Teraz miejsce robocze podsyp mąką. Połóż jedna kulę i rozwałkuj ciasto na cienki placek, grubości jakieś 1-2 milimetry. Po piąte ciasto musi lekko przeschnąć przed dalszą obróbką 😉 czyli jest czas, by przygotować trzy pozostałe kule ciasta. Po szóste, ależ dużo

RafalCook

Proponowane wyszukiwania