ciasto - 161836 przepisów (strona:1507/10790)

Sernik snickers 64

Sernik snickers, czyli z dodatkiem masy kajmakowej, orzechów i czekolady. Przyznam szczerze, że to ciasto od którego naprawdę ciężko się oderwać! Na pewno przypadnie do gustu fanom batonów snickers, ale nie tylko Do przygotowania sernika snickers wykorzystałam twarożek kanapkowo-sernikowy Mój ulubiony od SDM Wieluń . Uwielbiam jego mocno śmietankowy smak i to że jest bardzo gęsty, ale co najważniejsze(...)temperaturze 150 stopni (u mnie górna i dolna grzałka bez termoobiegu). Upieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie smarujemy wierzch ciasta pozostałą masą kajmakową . Orzeszki ziemne siekamy na małe kawałki i posypujemy nim wierzch sernika. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i zalewamy ją podgrzaną śmietanką (można w mikrofali), po czym dobrze

WegePrzepis
Rodzinna pizza gyros 59

Puszyste ciasto, mnóstwo pysznych dodatków i ciągnący ser.... Uwielbiamy taką pizzę :) Ciasta wystarczy na jedną dużą pizzę lub dwie mniejsze. Najlepszym dodatkiem do takiej pizzy będzie sos czosnkowy lub keczup.  Ciasto na pizzę: 3 szkl mąki pszennej op. drożdąy instant 1 szkl ciepłego mleka jajko łyżka oliwy łyżeczka cukru łyżeczka soli Dodatki: 2 małe filety z kurczaka 3 łyżki(...)salami 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki kiszone 20 dag sera żółtego 1 łyżeczka oregano lub przyprawy do pizzy 2 łyżki sosu lub koncentratu pomidorowego Ciasto: do dużej miski przesiać mąkę, dodać drożdże, sól, cukier i wymieszać. Wlać ciepłe mleko, oliwę i wbić jajko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe

Smakołyki Asi
Rolada drożdżowa z makiem 44

Masa makowa: Mak 400 g rodzynki 100g miód płynny 1/2 szklanki cukier 100 g orzechy włoskie 60 g skórka pomarańczowa 4 łyżki białko 4 szt Ciasto: Drożdże 50 g mąka pszenna 2,5 szkl cukier 1/2 szklanki mało 30 g mleko 200 ml sól 1/3 łyżeczki żółtka 4 szt   cukier puder(...)zmielonego maku rodzynki cukier, skórkę pomarańczową, miód oraz orzechy, Teraz wszystko razem nalezy dobrze wymieszać. Następne dodajemy 4 ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy masę makową. Ciasto: Drożdże kruszymy do miski, posypujemy je cukrem i zostawiamy na około 3 minut. Następnie rozcieramy je łyżką i zalewamy ciepłym mlekiem mieszając. Teraz dodajemy sól, żółtka, mało rozpuszczone oraz mąkę przesianą

Camilla w kuchni
Zawijaki makowe w 5 minut 2751

okresie makowe wypieki smakują najlepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie postawiłam na coś niezwykle szybkiego i przygotowałam zawijaki makowe, które można przygotować w 5 minut! Wystarczy zakupić ciasto francuskie i rozsmarować na nim gotową masę makową. Następnie pokroić na roladki i upiec. Czas pieczenia również nie jest zbyt długi, bo wynosi 12-15 minut. Sumując w 20 minut mamy(...)Sprawdzą się, szczególnie kiedy nie mamy czasu, a chcemy przyszykować coś smacznego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. ZAWIJAKI MAKOWE W 5 MINUT – PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g masy makowej 1 żółtko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wykładamy masę makową i dokładnie rozsmarowujemy po całej powierzchni ciasta. Ciasto z masą makową

Przepiski.pl
Rurki z kremem mascarpone 1692

Przepis na kruche rurki nadziane delikatnym kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem kremówki. Idealna słodka przekąska na każdą porę dnia. Składniki (na 50 sztuk) Ciasto 0.5 kg mąki tortowej 250 g margaryny 1 szklanka śmietany 18% 2 opakowania cukru wanilinowego Krem do rurek 1 śmietana łaciata 30% (500 ml) 1 serek mascarpone (250 g) 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie(...)Ciasto: składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować, pociąć na paski ok 1.5 cm i nawijać na metalowe foremki rurek, nawijać od szerszej strony i zachodząc ciastem na ciasto, kończyć na węższej końcówce. Dobrze skleić, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 15 min (do zrumienienia) w temp. ok 220 stopni

Wasze Przepisy
Cumberland Pie 58

Cumberland Pie, ciasto, które nie jest ciastem, taki oto paradoks. A czemuż tak jest ❓, ponieważ Brytyjczycy słowo – Pie – czyli – ciasto – używają nie tylko, do wyrobów cukierniczych. Cumberland Pie swoim wyglądem przypomina Cottage Pie lub Shepherd’s Pie, ale jest kilka różnic w tych trzech zapiekankach: Cottage Pie , używa mięsa mielonego i purée ziemniaczane. Shepherd(...)wskazuje jagnięciną. Cumberland Pie to kawałki wołowiny – u mnie, karkówka – i plastry ziemniaków, zapieczone pod mieszanką sera i bułki tartej, by fajnie chrupało. Każde z tych – ciast – swoje początki ma w średniowieczu, kiedy to faktycznie używano ciasta, zamiast ziemniaków i tak do końca nie wiadomo, kiedy zastąpiono ciasto ziemniakami. Cumberland Pie pierwotnie, było robione z różnych

RafalCook
ciasto kakaowo-korzenne z owocami i galaretką... 40

korzenną i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składnik na dość gęste, gładkie ciasto. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, w formie ciasto rozsmarować, wygładzić wierzch. Umyte jabłka, śliwki, gruszki pokroić w kostkę i rozsypać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 200C(...)grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie ciasto dobrze wystudzić. W 950 ml gorącej wody wymieszać galaretki, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin - pyszne ciasto ucierane o smaku korzenno-kakaowym, mocno owocowe i z galaretką to doskonałe ciasto na każdą okazję.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone pierogi (ciasto drożdżowe z dodatkiem zakwasu) 73

ciasto: 580 g mąka pszenna jasna 6 g słód jasny aktywny (diastyczny), jeżeli nie mamy - pominąć lub zastąpić cukrem lub miodem 270 g woda 15 g drożdże świeże 40 g zakwas żytni (jeśli nie mamy pominąć) 18 g cukier 2 małe jajka (w sumie ok. 94 g) 12 g sól 25 g olej lub 30 g masło W misie miksera(...)umieszczamy wszystkie podane składniki, poza solą i tłuszczem. Wyrabiamy na pierwszej prędkości, do czasu, aż ciasto zacznie odklejać się od misy i stanie się gładkie i jednorodne. Wtedy dodajemy sól i wyrabiamy chwilę na wyższej prędkości, następnie dodajemy masło lub olej i wyrabiamy do całkowitego wchłonięcia przez ciasto. Przykryte ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na około  półtorej godziny

Przepisy na domowy ser i chleb
Bardzo czekoladowe brownie 987

Brownie to przepyszny, czekoladowy deser, znany chyba na całym świecie. Charakteryzuje go ciężka, wilgotna konsystencja i bardzo aksamitny smak. Ciasto brownie to idealna propozycja dla miłośników czekolady i nie tylko. Składa się z prostych składników, jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się jako szybki dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. BROWNIE PRZEPIS Poziom trudności: łatwy | Czas pieczenia(...)minut | Liczba porcji: tortownica 18 cm Składniki Ciasto 130 g mąki pszennej 130 g gorzkiej czekolady 130 ml mleka 3 jajka 2 łyżki rumu 80 g cukru 70 g masła 1 czubata łyżka kakao Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki 30% 70 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady Przygotowanie Ciasto: Do metalowej miski wrzucić masło, czekoladę połamaną na mniejsze

Alle Dobre!
Jak zrobić deser z dodatkiem kawy? 47

można parzyć na wiele ciekawych sposobów, ale która przydaje się w kuchni również w innych aspektach. Pobudzająca esencja sprawdza się bowiem doskonale jako dodatek do różnego rodzaju deserów i ciast. Poznaj najsmaczniejsze propozycje i spraw, że w całym mieszkaniu będzie pachnieć aromatyczną kawą w postaci świeżych wypieków!  Jaką kawę wybrać do deserów?  Kawa jest mało wymagającym składnikiem(...)jest zmielona tuż przed użyciem. Dzięki temu możliwe jest wydobycie z niej maksimum smaku. Zasadę tę należy stosować nie tylko podczas parzenia napoju pobudzającego, ale również w momencie przygotowywania ciast i deserów. Pyszne propozycje na deser z dodatkiem kawy Kawa posiada cenne właściwości, które po zaparzeniu w odpowiedniej temperaturze wody, mogą znacznie poprawić funkcjonowanie całego organizmu. Esencja jest odpowiedzialna między

Słodkie okruszki
DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z MIĘSEM + FILMIK 45

mięsem są bardzo smaczne zwłaszcza podane do czerwonego barszczu. Smażę je na oleju jednak można je również upiec w piekarniku. Nadmiar nadaje się do zamrożenia, polecam przepis.  CIASTO :  800 g mąki pszennej 60 g świeżych drożdży  1 jajko 250 ml ciepłego mleka 3/2 % 1 płaska łyżka cukru  1/2 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju(...)maszynce do mięsa oraz całą ugotowaną jarzynę. Chleb namoczyć w powstałym bulionie, dodać do farszu łącznie z podpieczoną cebulą i przyprawami.   Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Składniki na ciasto i rozmieszane drożdże w mleku, wyrobi ć  na jednolite zwarte ciasto. Gdyby było zbyt rzadkie dosypujemy mąki lub dolewamy ciepłej wody gdy ciasto jest za twarde. Pozostawiamy je przykryte

Kulinarne Fantazje Marioli
Ptasie mleczko w galaretce 81

Przepis na ciasto ptasie mleczko w galaretce. Na kakaowym biszkopcie przełożonym masą budyniową, w środku przyozdobioną zanurzonym w galaretce ptasim mleczku. Całość udekorowana polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Ciasto jest pycha w maku. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PTASIE MLECZKO W GALARETCE SKŁADNIKI: na foremkę 25x35 cm. Biszkopt : jajka (8 szt.) mąka pszenna (150 g ) mąka ziemniaczana (40 g ) kakao(...)gorąca (500 ml.) woda zimna (500 ml.) ptasie mleczko (1 op.) wiórki kokosowe Potrzebne gadżety: foremka 25x35 cm. mikser szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Jak zrobić  ciasto ptasie mleczko w galaretce  pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Nigdy nie przegap przepisu! 1. BISZKOPT . Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie wsypujemy stopniowo cukier

RITA food channel
Proste przepisy na kruche ciasteczka, które zrobią furorę tej jesieni 70

jajko, cukier i czasem szczypta soli. Przyda się oczywiście również papier do pieczenia oraz foremki do ciastek , dzięki którym wykroisz odpowiednie wzory. Poniżej przedstawiamy prosty przepis na przygotowanie takiego ciasta: Potrzebne składniki 2 szklanki mąki pszennej, 125 g zimnego masła, które powinniśmy przed wyrobieniem ciasta posiekać nożem, 1 jajko, ⅓ lub ½ szklanki cukru, najlepiej trzcinowego, aromat waniliowy lub 2 łyżeczki cukru(...)waniliowego z prawdziwą wanilią, cukier puder do oprószenia ciasteczek. Jak przygotować ciasto? Ciasto wyrabiamy dosyć szybko, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Po jego wyrobieniu należy zawinąć je w folię spożywczą i schłodzić przynajmniej przez 30 minut w lodówce. Możesz też włożyć je na kilka minut do zamrażarki. Po wyjęciu ciasta z lodówki dzielimy je na mniejsze porcje i rozwałkowujemy

Ugotowane pozamiatane
Szarlotka z kajmakiem w jesiennej krateczce – elegancka, szybka i prosta w wykonaniu 62

ubrało sukienkę, obsypało się czerwono-złotymi liśćmi i wskoczyło pod kocyk. Krateczka na szarlotce kojarzy się z kubkiem herbaty z miodem i z plastrem cytryny. Szarlotka jest jednocześnie ciastem, który lubią chyba wszyscy, a zwłaszcza dzieci.   Szarlotka z kajmakiem z kratką Błyskawiczna do zrobienia, elegancka i pyszna! Składniki: ½ kostki masła 1 kg jabłek 200 g kajmaku 2 ½ szklanki mąki(...)łyżki cukru 1 łyżka śmietany 2 jajka cynamon Przygotowanie szarlotki z kajmakiem: Pokrojone w kostkę masło zagniatamy z mąką i 1 jajkiem i łyżką śmietany na lekko klejące ciasto, które wkładamy w folii lub silikonowej desce do lodówki na 20 minut. Jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Foremkę smarujemy masłem. Nastawiamy piekarnik na 180 stC Wyjmujemy ciasto z lodówki

W Kawiarence
Dynia w cieście naleśnikowym 60

odczuwasz silną ochotę na naleśniki? Nic dziwnego, ponieważ dzięki swojej puszystej miękkości te okrągłe piękności są wyjątkowym jedzeniem śniadaniowym: są łatwe w wykonaniu, smaczne i elastyczne. Dynia w cieście naleśnikowym to pomysł na szybkie śniadanie, albo smaczną kolację. Możesz zmieniać przepisy zgodnie ze swoimi upodobaniami: jednego dnia jagody, chipsy czekoladowe następnego, a potem banany. Ciekawą alternatywą dla zwykłego śniadania jest(...)pomarańczowy kolor i wygląda po prostu oszałamiająco w zupach, curry i gulaszach. Ale jest również używana w słodyczach, takich jak chleb dyniowy, sernik dyniowy i naleśniki dyniowe. Dynia w cieście naleśnikowym ma wyrazisty smak, możesz spożywać ją z dowolnymi dodatkami, a jej delikatność pokocha każdy domownik. Poniżej znajdziesz prosty przepis na to danie. Na moim blogu z przepisami znajdziecie również

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!