Ucierane ciasto z migdałowo-twarogowym twistem. Pyszne. Na wierzch zdecydowałam się przygotować masę budyniową w dosyć ciekawej wersji, a mianowicie z dodatkiem rozpuszczonej w gorącym budyniu galaretki. Co prawda liczyłam na nieco intensywniejszy kolor, ale smakiem i konsystencją się nie zawiodłam. Ciasto jest bardzo smaczne. Nie przesłodzone. Najlepiej smakuje pokrojone na cienkie kawałki. Masę twarogowo-migdałową należy wykonać w pierwszej kolejności i odstawić ją na jakiś czas, by nabrała nieco bardziej... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...