ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:37/184)

Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 192

ciasto wyśmienicie smakuje z różnymi owocami .  Piekłam je już z: czerwonymi porzeczkami  truskawkami   malinami morelami   Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą, każdą

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1020

lodówce  ) gęsty jogurt naturalny , i sądzę ,że to właśnie świetnie wpłynęło na kruchość ciasta . Zamiast truskawek można oczywiście zastosować inne owoce  - maliny , jagody , wiśnie , porzeczki  ... wiele możliwości . Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczka proszku do pieczenia 6 żółtka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego Pianka : 6 białek 3/4 szklanki cukru

Malinowa Kawiarenka
Słodko-kwaśna pokusa (deser) 115

Słodko-kwaśna pokusa (deser) Czy Was też czasem nachodzi ochota na coś słodkiego? Ja tak mam dość często Gdy nie mam czasu na pieczenie ciasta (lub najzwyczajniej w świecie nie mam na nie akurat ochoty) stawiam na desery w szklance. Proste, szybkie, a jakie smaczne. Jeśli do tego ładnie ułożymy warstwy takie z pozoru zwykły deser może się naprawdę dobrze(...)śmietanki. Na dno małych pucharków/szklanek łamiemy po jednym ciastku francuskim, skrapiamy je syropem lub sokiem z limonki, na to wykładamy nasz kajmakowy krem, następnie dżem z czarnej porzeczki. Wbijamy jedno ciasto francuskie i nakładamy porcje bitej śmietany. Deserki dowolnie zdobimy i podajemy. Deser można przechowywać w lodówce, ale w tym wypadku polecam bitą śmietanę dodawać dopiero tuż przed podaniem

Słodkie okruszki
motylem jestem-- ciasto tortowe 180

Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder ,a następnie do ubitej dodajemy ekstrakt wanilii.Pod koniec niewielkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną żelatynę.:) składanie od dołu: blat biszkoptu dżem z czarnej porzeczki krem blat ciasta bita śmietana, blat ciasta cołość wykończona bita śmietan , posypka ze zmielonych orzechów laskowych i migdałów oraz kulkami baileys cream

w mojej kuchni
Ciasto porzeczkowe z cieciorką 145

moje ciasto najpierw pięknie wyrosło, a potem niestety opadło. W przepisie podałam już prawidłowe składniki. Nie ma również w składzie ciasta kakao, kolor uzyskałam za pomocą dżemu z czarnej porzeczki. Sama się zdziwiłam, że wyszło takie ciemne. Składniki: • 1 puszka cieciorki • 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki • 3 łyżki gęstego jogurtu(...)temp. 180 st.C przez 45 minut. • Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w podgrzanej śmietance, cały czas mieszając. • Wystudzone ciasto polać polewą i udekorować porzeczkami lub innymi owocami

To co kocham
Ciasto Rumowe Cassis 106

cudowne chwile , i , jeśli chcecie,  zostańcie ze znowcosupieklam na kolejny rok- ja tutaj na Was zawsze czekam J A dziś noworocznie: deserowe wilgotne i pełne smaku ciasto porzeczkowo- waniliowe w rumowym biszkopcie. Mam nadzieję, że jeszcze nie macie dość słodkości, bo to ciacho jest wyjątkowo słodkie J Składniki na biszkopt rumowy: szklanka cukru 6 jaj szklanka mąki pszennej(...)Masło miksujemy na puch. Powoli dolewamy ostudzone mleko z cukrem i miksujemy. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dalej  miksujemy przełożenie dodatkowe: mały słoik dżemu z czarnej porzeczki WYKONANIE: blat ciasta + nasączenie ½ dżemu porzeczkowego 1/ 2 masy blat ciasta+ nasączenie+ dżem ½ masy okruszki z ciasta   Schładzamy w lodówce ok 3-4 godziny. Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto mleczna kanapka z jagodami 352

krem idealnie łączy się z kakaowym biszkoptem, a jagody z polewą czekoladową powodują, że powstaje idealne połączenie słodkiego kremu z lekko kwaśnymi owocami. Do zrobienia tego ciasta zamiast jagód można użyć również czerwonej porzeczki lub jeżyn. Jeżeli Wasze dzieci uwielbiają ciasto mleczna kanapka, to dodanie na jego wierzch owoców jest dobrym sposobem by oprócz samego ciasta dzieci zajadały się również(...)należy nią polać owoce. Ciasto schłodzić w lodówce. Dodatkowo można posypać wierzch ciasta małą ilością jagód do ozdoby (chociaż samo ciasto już ładnie wygląda i nie wymaga tego). Jeszcze raz podkreślam, że jagody można zastąpić innymi owocami, tj. czerwona porzeczka lub jeżyny

Passions hobbies life
Pleśniak jabłkowo śliwkowy 207

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany szczypta soli cynamon 200g śliwek 300g jabłek dżem z czarnej porzeczki Przygotowanie: Masło przesiekać z mąką i proszkiem do pieczenia i solą. Wsypać szklankę cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli, żółtko i śmietanę. Wyrobić ręką jednolite ciasto, tak długo aż składniki się połączą, a ciasto będzie odchodziło od ręki. Gotowe ciasto owinąć w folię(...)Wsypać pół szklanki cukru i ubijać, aż do jego rozpuszczenia. Ze schłodzonego ciasta odkroić około 1/5. Na wysmarowanej tłuszczem i podsypanej mąką blaszce (26x26cm) wyłożyć większą część ciasta. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wysypać owoce. Owoce przykryć ubitą pianę. Z pozostałej części ciasta zrobić kruszonkę (ucierając ciasto na tarce lub rwać kawałeczki ręcznie) i posypać nią pianę. Ciasto

Jacob Tastes
Torcik wuzetka z borówką amerykańską 457

Wspaniałe puszyste ciasto kakaowe które wszyscy znamy, tym razem w wersji z owocami i galaretką z dodatkiem ponczu z czarnej porzeczki i delikatnego kremu śmietanowego tworzy pyszną całość rozpływającą się w ustach Składniki: Ciasto: 6 jajek 120 g mąki tortowej 13 dag cukru 2 czubate łyżki ciemnego kakao 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 100 ml nalewki(...)kremówkę umieszczamy w misie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego kremu. Przykrywamy biszkoptem, znów nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, posypujemy borówkami zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do lodówki w celu

Wanilia i Kardamon
WUZETKA W-Z 102

czarnej porzeczki (opcjonalnie) Białka oddzieliłam od żółtek. Żółtka ubiłam z 1/4 szklanki cukru do białości. Białka z resztą cukru i szczyptą soli ubiłam na sztywno. Do białek wlałam masę z żółtek i delikatnie wymieszałam. Powoli wsypywałam mąkę,proszek do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie wymieszałam łyżką. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i wylałam na nią ciasto. Piekłam w temperaturze(...)Pozostało jeszcze sporządzenie polewy. W garnuszku z wodą rozpuściłam masło,cukier i kakao. Wymieszałam i odstawiłam do ostygnięcia. Mając już wszystkie składniki nakładałam je na nasączone ponczem ciasto. Najpierw dżem z porzeczek. Jest on kwaskowy, co bardzo smakowicie kontrastuje z kremem i słodyczą polewy. Następnie warstwa kremu. Przykryłam drugą częścią ciasta i polałam polewą czekoladową. Na wierzch nałożyłam kleksy kremu

potrawyregionalne
Ciasto z porzeczkami 91

Uwielbiam lato za owoce, świeże prosto z krzaczka.  Dziś na talerzu czarna porzeczka i zwykłe ciasto kręcone. Składniki: 3 jajka 200 g margaryny 2 szklanki mąki szklanka cukru  1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mleka owoce Masło rozpuść dodaj mleka. Jajka utrzyj z cukrem na pianę, dodaj proszek do pieczenia. Miksując dodaj mąkę, dolej masło.Wszystko

Kurnikowo
Podwójna Pavlova z nektarynami i śmietaną 168

drugi bezowy blat, a na nim równomiernie rozprowadzić pozostałą śmietanę. Na wierzchu ułożyć cząstki nektarynek. Całość można oprószyć cukrem pudrem. ----- Podobne: Pavlova z truskawkami i śmietaną Ciasto szpinakowe z porzeczkami Powidła z moreli

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką 128

mieszamy składniki suche i składniki mokre (jajka roztrzepujemy trzepaczką), po czym składniki mokre wlewamy do suchych. Całość mieszamy niedbale, tylko do połączenia składników (grudki mile widziane). Dodajemy agrest, porzeczki, tak przygotowanym ciastem napełniamy gniazda formy do 1/2-2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Źródło(z małą modyfikacją

Smaki Natalii
Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 192

Piec ciasto 50 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, a po kwadransie usunąć papier do pieczenia i odstawić ciasto do dalszego stygnięcia na kratce.   ----- Podobne: Tureckie ciasto szpinakowe z porzeczkami Truskawkowa rozkosz Pavlova z truskawkami i śmietaną

Weekendy w domu i ogrodzie
Coś na ząb 105

dekorację . W środek włożyłam łyżeczka galaretki. Pyszne, szybkie i efektowne.  T warożek Turek naturalny cukier z wanilią galaretka z czerwonej porzeczki  ciasteczka z ciasta francuskiego

AZgotuj!
Ciasto Wuzetka (W-Z) 2753

ognia. Do gorącej polewy dodać żelatynę i mieszać, aż żelatyna będzie rozpuszczona. Lekko przestudzić, dodać śmietanę, wymieszać. Lekko ciepłą polewą polać ciasto. Moje uwagi: 1. Ciasto można posmarować dżemem z czarnej porzeczki, będzie winniejsze. 2. Jeżeli chcesz, ciasto możesz delikatnie naponczować, np. sokiem z wiśni

In my kitchen
Tartaletki z budyniem i porzeczkami 182

Post Tartaletki z budyniem i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje