Rzadko robię rolady, bo po ostatniej próbie pozostał mi trochę niesmak. Postanowiłam zaryzykować i muszę Wam powiedzieć, że bardzo się z tego cieszę ;) Jabłka to świetne
Czerwona PorzeczkaDziś mam przyjemność zabrać Was na słoneczną Jamajkę! Gdy piszę posta na Jamajce jest 29 stopni, u nas w Polsce co prawda słonecznie, ale na termometrze
Czerwona PorzeczkaPysznie czekoladowe, delikatne i rozpływające się w ustach... Dodatkowo pięknie się prezentuje i mimo kilku warstw, nie jest wcale skomplikowane i czasochłonne. To ciasto z rodzaju
Czerwona PorzeczkaNigdy nie robiłam ciasta z arbuzem, jak tylko zobaczyłam przepis na stronie I Love Bake , pomyślałam, czemu nie, tak pięknie wygląda, trzeba sprawdzić jak smakuje ;) I
Czerwona PorzeczkaCiasto, które zachwyca wyglądem i smakiem ;) Jest przy nim trochę pracy, ale uwierzcie mi, warto :) Składniki: Ciasto jasne: 6 białek 1 szklanka i 2 łyżki cukru
Czerwona PorzeczkaKażdy szuka tej ekstra babeczki, jedynej w swoim rodzaju, wiadomo, czasem trafi się zakalec, ale nie ma co się zrażać, trzeba szukać dalej ;) A tak już
Czerwona PorzeczkaKarpatka to było jedno z tych ciast, których bałam się jak ognia. Moja pierwsza w życiu karpatka wylądowała w koszu. W końcu, po latach postanowiłam przełamać
Czerwona PorzeczkaSzukasz czegoś na szybko do porannej kawy? mam coś dla Ciebie ;) Oto puszysta babeczka z nutą cytryny, którą przygotujesz w mgnieniu oka. Później pozostaje tylko czekać
Czerwona PorzeczkaKiedy zobaczyłam to ciasto od razu wiedziałam, że muszę je wypróbować. Półkruche, miodowe blaty, przełożone masą budyniową oraz jabłkową bardzo fajnie się ze sobą komponują smakowo
Czerwona PorzeczkaJak tam był u Was Mikołaj?;) Bo ja byłam niezbyt grzeczna (podobno) i muszę niestety czekać do świąt... Gdzie nie zajrzeć mamy już świąteczny lub prawie
Czerwona PorzeczkaSzarlotka królowała u mnie na weekendowym stole. Zazwyczaj gdy piekę blachę ciasta to jeszcze coś zostaje na "po weekendzie", tym razem nie zostały nawet okruszki ;) Ciasto
Czerwona PorzeczkaCiasto na specjalne okazje. Mało tego, że bardzo fajnie wygląda, to jeszcze smakuje bajecznie ;) Przepis pochodzi ze strony Zjem to! Polecam!:) Blaszka 22x33cm. Składniki: Ciasto
Czerwona PorzeczkaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Czerwona PorzeczkaSkładniki na 16 małych rogalików: 250 - 300 g mąki 20 g świeżych drożdży 2 żółtka 125 ml ciepłego mleka 80 g cukru
Czerwona PorzeczkaSkładniki na formę o średnicy 24cm: ciasto ciemne: 75 g gorzkiej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki
Czerwona Porzeczka