ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:38/184)

Podwójna Pavlova z nektarynami i śmietaną 168

drugi bezowy blat, a na nim równomiernie rozprowadzić pozostałą śmietanę. Na wierzchu ułożyć cząstki nektarynek. Całość można oprószyć cukrem pudrem. ----- Podobne: Pavlova z truskawkami i śmietaną Ciasto szpinakowe z porzeczkami Powidła z moreli

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką 128

mieszamy składniki suche i składniki mokre (jajka roztrzepujemy trzepaczką), po czym składniki mokre wlewamy do suchych. Całość mieszamy niedbale, tylko do połączenia składników (grudki mile widziane). Dodajemy agrest, porzeczki, tak przygotowanym ciastem napełniamy gniazda formy do 1/2-2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Źródło(z małą modyfikacją

Smaki Natalii
Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 192

Piec ciasto 50 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, a po kwadransie usunąć papier do pieczenia i odstawić ciasto do dalszego stygnięcia na kratce.   ----- Podobne: Tureckie ciasto szpinakowe z porzeczkami Truskawkowa rozkosz Pavlova z truskawkami i śmietaną

Weekendy w domu i ogrodzie
Coś na ząb 105

dekorację . W środek włożyłam łyżeczka galaretki. Pyszne, szybkie i efektowne.  T warożek Turek naturalny cukier z wanilią galaretka z czerwonej porzeczki  ciasteczka z ciasta francuskiego

AZgotuj!
Ciasto Wuzetka (W-Z) 2753

ognia. Do gorącej polewy dodać żelatynę i mieszać, aż żelatyna będzie rozpuszczona. Lekko przestudzić, dodać śmietanę, wymieszać. Lekko ciepłą polewą polać ciasto. Moje uwagi: 1. Ciasto można posmarować dżemem z czarnej porzeczki, będzie winniejsze. 2. Jeżeli chcesz, ciasto możesz delikatnie naponczować, np. sokiem z wiśni

In my kitchen
Tartaletki z budyniem i porzeczkami 182

Post Tartaletki z budyniem i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sakiewki ze szpinakiem 203

Składniki: ciasto: 250 gram mąki  tortowej 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli kila łyżek oleju nadzienie: 250-300 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku

Czerwona Porzeczka
ciasto pijak 752

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniową: 400 ml mleka 6 żółtek(...)będzie gładka i aksamitna zestawiamy z ognia. Chwilkę przestudzamy. wykonanie ciasta: Biszkopt przekładamy do foremki, nasączamy go wódką wymieszaną z wodą. Na nim rozsmarowujemy konfiturę z czarnej porzeczki. Na konfiturę kładziemy ciasto makowo kokosowe. Następnie równomierne wykładamy masę budyniową, w którą delikatnie wciskamy nasączone w pozostałą wódką z wodą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i oprószamy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik chałwowy z porzeczkami 175

dziś to numer jeden wśród serników. Sernik o zniewalającym słodkim smaku chałwy, gdzie przełamaniem są czerwone porzeczki. Całość otulona kruchym   czekoladowym ciastem i udekorowana kajmakiem. Po prostu rewelacyjne i obłędne ciasto. Kruche ciasto: 150 g maki pszennej 100 g masła 82% 50 g cukru pudru 1,5 łyżeczki kakao 1 duże jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)duże jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g chałwy waniliowej 50 g chałwy waniliowo – kakowej 1 szklanka czerwonych porzeczek Dekoracja: 200 g kajmaku  HELIO Czekoladowe kuleczki do dekoracji 50 g chałwy do posypania Kruche ciasto: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Owijamy je folią spożywczą i odkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie wylepiamy

VioletoweKucharzenie
SERNIK Z SERKIEM MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ I KRUSZONKĄ 141

serka mascarpone * 1 budyń śmietankowy bez cukru * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 1 jajko Dodatkowo: *  konfitura z czarnej porzeczki  (użyłam  Stovit ) * cukier puder do posypania Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na 2 kawałki (jeden większy, drugi mniejszy), owinąć folią i włożyć do zamrażalnika na około 20 minut. W między czasie przygotować(...)Większą częścią ciasta wylepić spód blachy i boki na około 1-2 cm wysokości. Na ciasto wylać masę serową. Na wierzchu wysmarować warstwę konfitury z czarnej porzeczki. Na samym końcu z mniejszej części ciasta zrobić kruszonkę ścierając ciasto na tarce lub rozdrabniając ciasto na mniejsze kawałki palcami. Piekarnik nagrzać do 180'C. Ciasto piec około 50-55 minut

Zrób to smacznie
Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami i kruszonką 106

głowę przemyśleń. Szkoda tylko, że ów spacer trwał tak krótko... To już ostatni dzwonek aby przygotować jeszcze coś z czerwonymi porzeczkami (no chyba, że macie zapasy w zamrażalniku). Te kwaskowate owoce doskonale komponują się z pełnoziarnistymi wypiekami, stąd dzisiaj ciasto na bazie tej mąki. Oczywiście można użyć zwykłej mąki pszennej, ciasto również wyjdzie pyszne :) Składniki na małą blaszkę: Ciasto(...)jednej misce. W drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, kefir, olej i aromat. Składniki suche wsypujemy do składników mokrych i mieszamy ze sobą. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzch układamy porzeczki a następnie kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut (aż do suchego patyczka). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

My simple kitchen
Bardzo skandynawska tarta nie tylko na skandynawską kieszeń 138

Patrząc na moje przepisy dodane do akcji Ani można by pomyśleć, że Skandynawowie w ogóle, a Duńczycy w szczególności, jeszcze nie wpadli na pomysł, żeby do ciast i deserów dodać coś innego niż rabarbar. Oczywiście, jest to bzdura na resorach; powiem więcej: rabarbar wcale aż tak bardzo przez Duńczyków lubiany nie jest. Oni bowiem wolą zdecydowanie słodkie smaki; kwaskowatość rabarbaru(...)prędzej wysłałam C. do sklepu, a sama rozpoczęłam poszukiwania odpowiedniego przepisu. W oko wpadła mi tarta z Scandilicious baking Signe Johansen. Z tym, że w oryginale jest z czerwonymi porzeczkami. Wygląda piękne! Ale ten, kto kiedyś próbował kupić czerwone porzeczki w Danii ten wie, że to frykasy tylko dla elit. Bo, uwaga, tutaj kilogram porzeczki kosztuje... Sto polskich złotych! Rozumiecie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybka, letnia tarta z owocami i budyniem 140

mnie lato chadza w czerwieni, pachnie słodkimi malinami, smakuje kwaśnymi porzeczkami i słodkimi czereśniami, trwa zawsze za krótko i rozczula na myśl o beztroskim dzieciństwie i czasie wakacji. Dziś niektóre wspomnienia trwają nadal, zwłaszcza te związane ze smakami i zapachami. Choć nie biegam już tak często boso po trawie, nie zakładam hodowli ślimaków na kapuście i nie wplątuję sobie rzepów(...)przygotowuje się ją bardzo prosto, a dekoruje dość swobodnie, czym popadnie.   Składniki Czas przygotowania: 45 min       1 opakowanie świeżego, gotowego ciasta francuskiego ok 500 g mieszanych dowolnych, letnich owoców (maliny, porzeczki, morele, czereśnie, truskawki)  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 4 żółtka 500 ml mleka laska wanilii Przygotowanie:     1. Piekarnik nagrzewamy

Słodki Kompromis
Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem 197

Moja propozycja na dziś to szybkie, aromatyczne, chrupiące, słodkie i kwaskowe zarazem rogaliki. Nadzienie stanowi bowiem porzeczka biała całkiem już zapomniana oraz miód akacjowy z tego roku. Zawijamy to wszystko w ciasto francuskie, do piekarnika i deser gotowy, no musi się jeszcze upiec. Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placek drożdżowy z czarną porzeczką i kruszonką 153

Ciąg dalszy pozbywania się mrożonych owoców z zeszłego roku. Tym razem upiekłam ciasto drożdżowe z mrożoną czarną porzeczką. Przepis wzięłam z tej strony , dodałam dodatkowo kruszonkę. Wspaniałe puszyste ciasto z kruszonką na wierzchu, polecam :-) Składniki na dużą blachę ciasta: 500g mąki pszennej 50 g drożdży świeżych lub 21 g drożdży suszonych 1 szklanka mleka 100 g masła lub margaryny(...)cukru 1 cukier waniliowy 4 żółtka szczypta soli 400 – 500 g mrożonych owoców ( dałam czarną porzeczkę) Sposób wykonania: Jeżeli mamy świeże drożdże, to należy je wcześniej rozkruszyć a następnie wymieszać z ciepłym mlekiem, łyżką mąki i cukru a następnie odstawić na 10 – 15 minut do momentu aż drożdże ruszą. Jeżeli natomiast mamy drożdże suszone, czynność tą pomijamy. Żółtka utrzeć

Na słodko lub wytrawnie
Przepis na ciasto z owocami 91

Miksujemy do jednolitej masy (jeśli jest za dużo grudek,dolewam troszkę mleka ).  Do przygotowanej blaszki przekładam masę i układam na wierzchu umyte owoce. Do swojego ciasta dodałam pudełko czarnych porzeczek i truskawki. Posypałam cukrem. Pieczenie : Czas - 60 minut w temperaturze 200°C Ciasto z mojego dzieciństwa kocham do dziś. Jest łatwe w przygotowaniu i tanie. Smacznego

Kurnikowo
Torcik Wuzetka 135

pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć

Różne smaki w kuchni
Torcik Wuzetka 437

pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć

Słodkości i nie tylko
PLACUSZKI TWAROGOWE Z PORZECZKAMI 119

Zawsze zastanawiałam się do jakiego ciasta lub deseru dodać czerwone porzeczki, i oto mam. Pyszne, ekspresowe placuszki twarogowe, do których czerwone porzeczki pasują rewelacyjnie. Placuszki można upiec na patelni na oleju, lub w wersji odchudzonej upiec część w piekarniku. Posypane cukrem pudrem lub polane pysznym syropem Toffi Viktoria Cymes zniknęły w migu(...)miski, dokładnie rozdrabniamy widelcem lub mielimy wcześniej w maszynce. Dodajemy 2 jajka, wlewamy mleko rozmieszane z drożdżami i cukier. Mieszamy, następnie wsypujemy mąkę i porzeczki, dokładnie mieszamy trzepaczką aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej ( nie za dużo, tyle aby dno nie było suche ), nakładamy po łyżce ciasta, formując placuszki. Pieczemy kilka minut, z każdej strony,na małym

Kulinarne Fantazje Marioli
ciasto drożdżowe bez wyrastania (!!!) z konfiturą. na żółtkach 158

momentu rozpuszczenia się masła. Schładzamy do letniej temperatury. Mąkę przesiewamy. Drożdże mocno kruszymy i rozcieramy dokładnie w mące. Dodajemy cukier, żółtka i mleko z masłem i wyrabiamy ciasto. ~120g konfitury z czerwonej porzeczki ~40g mąki ~20g masła ~czubata łyżka cukru Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą / wyłożonej papierem do pieczenia / silikonowej (u mnie trzecia opcja

chili & sugar