ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:29/184)

Czekoladowe ciasto z dżemem marchewkowym 152

nadzieję, że dżemik z wczorajszego przepisu zrobiony, bo jeżeli smakowało Wam moje ostatnie czekoladowe ciasto ( to z porzeczkami ) to za ten przepis będziecie mnie kochać. Ciasto jest jak to u mnie już bywa banalnie proste ale niezwykle smaczne. Jest idealnie wyważone pod względem słodyczy, wilgotne, a z dnia na dzień będzie jeszcze lepsze, o ile oczywiście nie zjecie w ciągu

greenscarf
Bezglutenowa szarlotka 173

masła  Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć 10 minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mrożoną porzeczkę i ok 2 łyżek mąki owsianej, przestudzić. CIASTO: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła 1/3 szklanki ksylitolu 1 jajko (s) 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Wymieszać mąkę(...)wymieszać i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię, wstawić do zamrażarki na 15 minut. Małą tortownic (18-20 cm) posmarować masłem, wyłożyć połowę ciasta, dobrze rozprowadzić. Nałożyć jabłka z porzeczką, na górę rozłożyć pozostałą część ciasta. Piec w 175 stopniach (termoobieg) ok 30 minut, aż góra będzie złocista.  Smacznego

coolinarny
Kokosowy pleśniak z porzeczkami 161

cieście. Ja zrobiłam wersję z olejem kokosowym którym zastąpiłam masło. Ciasto jest bardzo kruche, delikatne, kwaskowe i zarazem słodkie ale nie za bardzo. Polecam  z porzeczkami i innym owocem. ciasto kruche: 200 g oleju kokosowego 2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżka cukier puder płaska 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska sól szczypta(...)końca cały czas miksując. Na końcu dodaję ocet winny i mąkę ziemniaczaną i ubijam jeszcze chwilę. Beza ma być gęsta i lśniąca. Porzeczki obieram, myję i osuszam. Mieszam z mąką ziemniaczaną i wykładam na ciepłe ciasto. Dodaję bezę, na nią ścieram resztę ciasta i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 10 minut po czym zmniejszam na temp 150 stopni

wesoła kuchnia
Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką 145

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne muffiny z dużą ilością czerwonych porzeczek. Doskonałe połączenie smaków: słodkiego ciasta z lekko kwaśnymi porzeczkami. Idealne na przekąskę dla dorosłych jak i dzieci. Robią się ekspresowo. Polecam. Post Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tarta z nadzieniem serowym i owocami lata 168

serową, która zastępuje doskonale mój ukochany sernik. Z czystym sumieniem więc połączyłam tutaj wiele smaków, na które mój ciążowy brzuch miał ochotę Ciasto nie jest bardzo słodkie. Dużą rolę odgrywają owoce jakie dacie na wierzch. Duża ilość porzeczek(...)kwaskowy posmak. Maliny, jagody czy borówki dostarczą nam z kolei słodkiego smaku. Całość możecie również zalać galaretką jeśli lubicie czy macie po prostu taką wizję na ciasto. Jeśli przedobrzycie z ilością porzeczek, całość możecie potraktować cukrem pudrem. Ja go unikam, ale od czasu do czasu, szczególnie do pączków czy faworków – czemu nie Gwarantuję, że ciasto posmakuje największym niejadkom. Swoją

Mieszam w Garnku
Szarlotka z połówkami jabłek. Szarlotka cesarska. 492

zmian, bo komponuje się idealnie :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szarlotka ta jest na bazie półkruchego ciasta z serkiem homogenizowanym, środek wypełniają pyszne połówki jabłuszek, które po upieczeniu smakują rewelacyjnie! Dodatkowo dziurki po gniazdach nasiennych uzupełniłam ulubionymi owocami mojego Męża, czyli dżemem z czarnej porzeczki. Wierzch szarlotki zaś wieńczy przepyszna polewa z gęstej śmietany i cukru pudru. Szarlotka ta najlepiej smakuje tuż(...)puściło nieco soków. Po tym czasie zlać sok, a jabłka osuszyć papierowym ręcznikiem. Wydrążone miejsce po gniazdach nasiennych wypełnić ulubionymi dodatkami (u mnie był to dżem z czarnej porzeczki). Kolejno wyciągnąć ciasto z lodówki i podzielić na 1/3 ciasta i na 2/3 ciasta. Mniejszą część (1/3) rozwałkować na blacie podsypanym mąką pszenną, a następnie przenieść na blaszkę (o wymiarach

Kulinarne Przeboje
Owsiana tarta z czerwoną porzeczką 160

sobie wszystko, co uwielbiam! Poza tym każdy bloger zna swoje szalone napady. Ostatnio nic mnie nie powstrzymało by kupić porzeczki. Skoro nie było ich w moim warzywniaku, to obeszłam kilka innych straganów aż je dorwałam. Wtedy zostało już tylko przygotowanie ciasta :) Składniki na formę o średnicy 20 cm: 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki płatków owsianych 2 łyżki cukru 80g masła(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki (mąkę, masło, cukier, płatki owsiane i jajko) przełożyć do miski i zagnieść ciasto (jak kruche). Ciasto powstanie grudkowate i dosyć miękkie. Ciasto odłożyć do lodówki na ok. 15 minut. W tym czasie porzeczki opłukać, wysuszyć i przebrać.  Formę (najlepiej do tarty, ale może być też zwykła tortownica) wyłożyć 2/3 ciasta, na wierzchu ułożyć owoce – ja posypałam

Fabryka pomysłów
CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I PORZECZKAMI 229

mąki 150ml soku z pomarańczy 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao kilka łyżek masła orzechowego (półpłynnego) szczypta soli 1 – 1,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek banany [...] Artykuł CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I PORZECZKAMI pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 109

Drożdżowo-serowe mięciutkie bułeczki z orzeźwiającymi, kwaskowymi świeżymi czerwonymi porzeczkami to doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek oliwa(...)Zagnieść i wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Biały ser ugnieść widelcem, dodać żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 3. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto bananowo – porzeczkowe z masłem orzechym 172

jest tak napakowane zdrowymi pysznościami jak orzechy i owoce, że można mu to wybaczyć. Lubię masło orzechowe, ale jest dla mnie lekko zapychające. Porzeczki i karmelizowane banany zaradzą temu w mgnieniu oka. Najlepsze ciasto jakie jadłam ostatnio   Składniki: łyżka masła 3 bardzo dojrzałe banany obrane i pokrojone na kawałki łyżka brązowego cukru   1,5 szklanki mąki łyżeczka sody(...)oleju rzepakowego 2 jajka 4 łyżki masła orzechowego   garść orzechów laskowych pół czekolady gorzkiej drobno pokrojonej 2 garście mrożonych czarnych porzeczek (w sezonie świeże) keksówka wysmarowana olejem i bułką tartą   Jak przygotować ciasto bananowo – porzeczkowe z masłem orzechym? Na patelni podsmażamy masło, cukier i banany aż cukier się skarmelizuje. W misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, sodę

Ugotowane pozamiatane
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 152

Drożdżowo-serowe mięciutkie bułeczki z orzeźwiającymi, kwaskowymi świeżymi czerwonymi porzeczkami to doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek oliwa(...)wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Biały ser ugnieść widelcem, dodać żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. 3. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć na blaszce

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik kokosowo-porzeczkowy 167

Kokosowe ciasto i orzeźwiający krem śmietanowy z czarną porzeczką to idealny wypiek na letnie dni , łatwe do przygotowania , doskonale smakuje dzieciom i dorosłym, nadaje się na wszelkie imprezy-do tego kremu pasują wszystkie czerwone owoce lata: maliny, wiśnie, truskawki, czereśnie. Ciasto podane na talerzu z serii  RAJSKI OGRÓD  Bogucice Składniki: Ciasto: 6 białek 15 dag cukru drobnego(...)białych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki czarnej porzeczki 3 łyżeczki żelatyny wiórki kokosowe do dekoracji czarna porzeczka do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto:Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem a na koniec wsypać wiórka kokosowe, delikatnie wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na trzy

Wanilia i Kardamon
Francuskie ciasto budyniowe z konfiturą porzeczkową (deser bez pieczenia) 163

powstało francuskie ciasto budyniowe z konfiturą porzeczkową (deser bez pieczenia). Jego przygotowanie zajmuje mało czasu, nie musicie włączać piekarnika, a całość dzięki dodatkowi konfitury z czarnej porzeczki nie jest przesłodzona. Polecam. Takie ciasta (desery) idealnie pasują do małej czarnej A jak kawa, to tylko najlepsza. U mnie oczywiście ze Slowpresso – polski pomysł na mocną kawę parzoną bez pośpiechu. Pamiętajcie(...)Składniki: około 1 i 1/2 opakowania paluszków francuskich Brześć 500 ml mleka + odrobina 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie kremu budyniowego o smaku waniliowym* konfitura z czarnej porzeczki cukier puder do oprószenia ciasta *np. taki Przygotowanie: Małą prostokątną foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy francuskie paluszki (jeden obok drugiego) wypełniając spód. W 1 szklance mleka dokładnie rozprowadzamy 1 opakowanie

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowe ucierane z porzeczkami 140

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na coś słodkiego, prostego i szybkiego. Tym razem wykorzystuje to co rośnie w przydomowym sadzie, a mianowicie czerwone porzeczki. Kwaskowatość porzeczek idealnie komponuje się ze słodyczą ciasta i cukru pudru. Ciasto wychodzi orzeźwiające. Składniki: 4 jajka 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki(...)masę przelewamy do blaszki ( wcześniej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą). 5. Na wierzch dodajemy porzeczki 6. Pieczemy w temp 180 stopni ok.50 minut. 7. Gdy ciasto wystygnie posypujemy cukrem pudrem. Gotowe:) Zamiast porzeczek możecie użyć innych owoców:) Hasta Luego

la cuchara
Porzeczkowa fantazja 184

wybór, przystępne ceny, a efekt końcowy robi ogromne wrażenie, podobnie jak ciasto, które Wam dzisiaj zaprezentuję ;) Przygotowane "na gościnnych występach", wspólnie z kuzynem Kamilem :) Ciasto z kawałkami czekolady i ajerkoniakiem, masa śmietanowo - twarogowa z czarnymi porzeczkami, a na wierzchu owocowa frużelina. Pysznie! Lubię takie wspólne pieczenie, my z Kamilem już planujemy powtórkę ;) Polecam, równie dobrze smakuje z jagodami :) Składniki(...)ubić na sztywno, odstawić. Ajerkoniak ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać twaróg i wymieszać. Masę serową połączyć z przestudzoną żelatyną i ubitą śmietaną, dodać porzeczki i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto, schłodzić w lodówce. Frużelina porzeczkowa: 250 g czarnych porzeczek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g cukru 50 ml wody Porzeczki zagotować, mąkę wymieszać z wodą

Domowa cukiernia Ewy