ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:33/184)

Brzoskwiniowiec 490

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1

Czerwona Porzeczka
Bułeczki drożdżowe z budyniem ;) 216

Składniki: Ciasto drożdżowe: 50 g świeżych drożdży 4-5 łyżek cukru  3 szklanki mąki pszennej 1 jajko + 1 żółtko  szklanka mleka  2 łyżki

Czerwona Porzeczka
Krówka 188

Przepis pochodzi z bloga Niebieska Pistacja . Składniki: (na tortownicę o średnicy 23cm) Ciasto : 3/4 szklanki  mąki 1 opakowanie budyniu o smaku toffi bez cukru (40

Czerwona Porzeczka
Shrek ;) 185

Składniki: Biszkopt:   4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa

Czerwona Porzeczka
Rolada Żyrafa 374

Mimo tego, że opis wydaje się skomplikowany, zachęcam do wykonania, bo ciasto nie jest trudne, robi się je szybko i przyjemnie. Dodatkowo, efekt "Wow!" murowany !:) Przepis

Czerwona Porzeczka
Miodek- na dzień kobiet! :) 268

Składniki: Ciasto miodowe: 300g mąki 150g margaryny 1 łyżka śmietany 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru

Czerwona Porzeczka
Drożdżówki ślimaczki 178

Mięciutkie i pachnące drożdżówki, dużo lepsze niż te kupowane w sklepie ;)  Przepis pochodzi z wspaniałej strony Moje Wypieki. Nie zmieniałam nic w przepisie, ponieważ ciasto

Czerwona Porzeczka
Kostka szczęścia ;) 527

Czekolada, truskawki, krem ... czegóż więcej potrzeba do szczęścia ?;> W końcu weekend, tak bardzo oczekiwany. Żeby było bardziej świątecznie, pyszne ciasto do kawy ;) Poza tym to

Czerwona Porzeczka
Placuszki z porzeczkami 160

Dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Dokładnie mieszamy. Jajka łączymy z maślanką. Dodajemy powoli mąkę, cały czas mieszamy. Gdy ciasto jest za rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Porzeczki myjemy, dokładamy do ciasta. Mieszamy. Smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Podajemy polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem. źródło: przepis własny Ilość porcji: 25 szt Czas przygotowania: 45 minut Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Lekka rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką 179

dzbanuszku na zdjęciach prezentuje się curd z czarnej porzeczki z ostatniego posta, który służył jako dodatek do rolady, jak i klej do owoców wieńczących wierzch ciasta. Rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką Potrzebujesz: 4 jajka ( białka i żółtka osobno) 100g cukru 100g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:  300ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru(...)czarnej porzeczki + do ozdoby cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Białka ubij na sztywno z solą. 2. Wciąż ubijając dosypuj partiami cukier. 3. Do masy dodawaj pojedynczo żółtka, cały czas miksując. 4. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia - zmiksuj na jednolitą masę. 5. Dużą blachę (np: z wyposażenia piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj równo ciasto

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Styropian z porzeczkami 168

wiórki kokosowe, 150g budyń śmietankowy, 2 opak białka jaj, 5 szt cukier, 1 szkl sól, szypta porzeczki, 300-400g Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder, mieszamy. Dodajemy margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części- 2/3 i 1/3. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy(...)białka z solą, stopniowo dosypujemy cukier. Przekładamy białka do masy jogurtowej, delikatnie mieszamy. Większą część ciasta ścieramy na dno blaszki, wykładamy masę jogurtową, wyrównujemy. Na wierzch wykładamy porzeczki i ścieramy resztę ciasta. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180st do "suchego patyczka

Gotowanie moimi oczami
Dwukolorowa chałka z kruszonką 170

Robiłam już z tego ciasta  bułki z porzeczkami i budyniem , które macie tutaj  klik  , jak również przepyszne jagodzianki z białym serem i lukrem klik  . Ciasto jest na prawdę dobre i po raz kolejny coś z niego wyczarowałam. Dzisiaj jest to chałka z dżemem brzoskwiniowym, wyszła pyszna ! :)  Składniki na ciasto : 300 ml ciepłego mleka

charlotte gotuje
Puszysty sernik w kakaowym cieście. 187

stworzę listę 10 najlepszych ciast jakie upiekłam, to ten sernik znajdzie się w ścisłej czołówce. Puszysta, wilgotna, kremowa masa serowa skryta pomiędzy kruchym, intensywnie kakaowym ciastem. Przysłowiową wisienką na torcie jest niewielki dodatek porzeczek i jagód, które oprócz walorów wizualnych dopełniają smaku ciasta, nadając mu delikatnej owocowej nuty. Rewelacja, polecam! Składniki na puszysty sernik w kakaowym cieście: na formę 24x28(...)dodajemy zimne masło, mieszamy, a następnie rozcieramy palcami aż uzyskamy kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto. Jeśli ciasto nie będzie się chciało połączyć dodajemy łyżkę zimnej wody. Gotowe ciasto dzielimy na dwa kawałki 1/4 i 3/4. 1/4 przekładamy w woreczku do zamrażarki, a 3/4 do lodówki. MASA SEROWA: 750 g mielonego twarogu 200 g cukru 2 łyżeczki  cukru

Rozpustne gotowanie
Ciasto z jablkami i porzeczkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.87 138

czystki np dotyczące mrożonych owoców.  U  mnie z jabłkami, bo brzoza już nie pyli, i z porzeczką :) przepis z książki Donny Hay (z moimi modyfikacjami). Ciasto z jablkami i porzeczkami 225 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 125 g masła, miękkiego 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 2 jajka 125 ml mleka 1 jabłko

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 177

białej czekolady dodatkowo: – 200-300 ml śmietany kremówki (znów lepiej 36%) – 2 łyżki cukru pudru – 400 g porzeczek – 4 łyżki dżemu porzeczkowego (można zamienić na owoce leśne/ jeżyny/ jagody, etc.) – kilka bez Wykonanie: Ciasto : masło zagnieść z mąką, solą i cukrem pudrem, dodać mleko i żółtko. Ciasto będzie dość miękkie. Uformować kulę, rozpłaszczyć, zawinąć(...)śmietany ubitej z cukrem pudrem. Wyrównać powierzchnię. Na śmietanie ułożyć owoce, posypać pokruszonymi bezami. Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady jest świetna na letnie dni. Porzeczki nie są częste w ciastach przez swoją kwaskowatość, ale tutaj jest ona bardzo dobrze zrównoważona czekoladą. Zamiast porzeczek możecie też użyć innych owoców – jagód, borówek, malin. Jeśli będziecie ją podawać

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania