ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:24/184)

Kruche ciasto z owocami i lekką budyniową pianką 140

Bardzo kruche i delikatne ciasto, jak dla mnie hit sezonu! W oryginalnym przepisie z malinami, u mnie z mrożonymi malinami, truskawkami i czarną porzeczką, akurat miałam, chciałam wykorzystać, następnym razem obiecuję świeże i mocno sezonowe! Ciasto kruche z owocami i budyniową pianką, która smakuje jak lekkie pyszne ptasie mleczko, jest wyśmienite, przygotowałam je na Dzień Matki(...)mrożonego mixu: maliny, truskawki i czarna porzeczka cukier puder do oprószenia Ubijamy białka na sztywno, następnie powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Potem powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, na koniec dodać cienką strużką olej, wciąż ubijając. Na podpieczony spód ciasta wyłożyłam ubitą pianę, wyrównałam piankę i ułożyłam owoce

Zasmakuj Kuchni
Galaretka z czerwonych porzeczek na zimę 244

cukinii, która w kompocie nabierała smaku porzeczek) oraz galaretkę. Czarnych i białych natomiast było mniej, ale owoców i tak wystarczało na całą rodzinę. Och, czarne zdecydowanie miały wzięcie - ciasta z porzeczkami w różnej postaci, koktajle, kompoty, dżemy i konfitury... I choć w ogródku teraz też rosną wszystkie trzy odmiany, to najczęściej przesiaduję pod krzakiem z czarnymi;) Natomiast zimą dałabym się

Obiad gotowy
Tort Makowy z Białą Czekoladą 203

ciast, dlatego ważne aby do jego stworzenia wybrać dobrej jakości, nie przesłodzoną czekoladę. Prócz słodyczy (którą ja osobiście uwielbiam) tort jest przepyszny. Słodkość przełamuje orzeźwiająca konfitura z czarnej porzeczki. Sercem ciasta jest makowo-kokosowa warstwa, która nadaje charakteru tortowi. Połączenie wszystkich wspomnianych smaków składa się na przepyszny tort, którego warto przygotować w domu. Dla osób, które jednak za białą czekoladą(...)waniliowy ok. 1/5 szklanki maku Warstwa Makowo-Kokosowa: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia konfitura z czarnej porzeczki Tort Makowy z Białą Czekoladą - Sposób przygotowania : Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy). Gdy śmietanka lekko zgęstnieje zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia. Studzimy

Słodka Strona
Bezglutenowe babeczki z porzeczkami 110

jogurt naturalny","2 szt jajko","5 \u0142y\u017cek olej kokosowy","300 g porzeczki"],"recipeInstructions":["Mieszamy suche sk\u0142adniki i dodajemy kolejno mokre. Na ko\u0144cu dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy. Ciasto przek\u0142adamy po \u0142y\u017cce do papilotek na muffinki. Pieczemy ok. 30 minut w 170 st. C."],"recipeCuisine":"Bez glutenu"} Bezglutenowe babeczki z porzeczkami Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje(...)pieczenia 350 g jogurt naturalny 2 szt jajko 5 łyżek olej kokosowy 300 g porzeczki Sposób przygotowania Mieszamy suche składniki i dodajemy kolejno mokre. Na końcu dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy po łyżce do papilotek na muffinki. Pieczemy ok. 30 minut

Kucharzyca
Murzynek Na Kwaśnym Mleku Z Czarną Porzeczką 132

łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki nalewki (dowolnej) garść owoców czarnej porzeczki 1. Masło ucieram z cukrem na puch, a następnie dodaje po jednym jajku. 2. Następnie partiami dodaję mąkę razem z sodą oraz kakao, całość miksuje mikserem ( z widełkami do ciasta ) na najwolniejszych obrotach. Na koniec dodaje zsiadłe mleko, mieszam oraz nalewkę i owoce. Całość dokładnie

Gotowanie...to proste !
Mazurek wielkanocny 222

zrobienia mazurka, który jest tradycją Świąt Wielkanocnych. Podstawą mazurka jest kruche ciasto, reszta zależy już od nas. Możemy podać go z kajmakiem, czekoladą lub dżemem oraz ulubionymi bakaliami. Ja zrobiłam mazurka z dodatkiem konfitury z czerwonej porzeczki oraz masy kajmakowej. Post Mazurek wielkanocny pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ciasto z agrestem i porzeczkami 114

Przepis na to pyszne ciasto znalazłam w książce Ewy Wachowicz "Ewa gotuje". Jest niezwykle puszyste i delikatne a dodatkowym atutem jest to, że szybko się je robi. Oczywiście możecie dodać do niego dowolne owoce np. śliwki, truskawki, borówki itp. Według mnie najlepiej smakuje na drugi dzień gdy nabierze trochę wilgoci od owoców. Zaraz po upieczeniu jest jak dla mnie trochę(...)łyżki wiórek kokosowych 20 dag agrestu ok 2/3 szkl czerwonej porzeczki cukier puder do posypania Jajka zmiksować z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać sól, olej i cały czas ucierając na małych obrotach dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Posypać równą warstwą kokosu a następnie owocami. Ciasto piec

Smakołyki Asi
Ciasto porzeczkowe 168

Szybki sposób na słodki podwieczorek Ciasto porzeczkowe  SKŁADNIKI: olej -0,5 szkl mąka -1,5 szkl jajka -4 szt cukier brązowy - 0,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki jajka - 4 szt porzeczka czarna - 300 g cukier puder PRZYGOTOWANIE: Jajka wybić do miski, ubić mikserem. Następnie wsypać do jajek cukier, dalej ubijać na puszystą masę. Do ubitej masy(...)wlewać cienkim strumieniem olej, dobrze zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, dobrze wymieszać. Porzeczki oddzielić od szypułek, opłukać, osączyć. Na samym końcu dodać porzeczki do ciasta, dokładnie wymieszać. Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, włożyć do piekarnika i piec ok.45 minut w 160 stop. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function

Kuchnia Danusi
Ciasto z porzeczkami i bezą 248

Pyszne połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej bezy. Osobiście takie ciasta chyba lubię najbardziej. Na biszkopcie z mieszanki do wypieku biszkoptów. Jest to produkt firmy Polskie Młyny. Byłam ciekawa smaku i konsystencji. Pozytywnie się zaskoczyłam. Biszkopt jest puszysty i delikatny. Idealnie komponuje się z owocami i bezą. Sami wypróbujcie :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego(...)sztywno, stopniowo dodawać cukier. Ubijać przez kolejne 5-6 minut. Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną. 1/3 owoców wyłożyć na biszkopcie. Do ubitych białek dodać resztę porzeczek, delikatnie wymieszać. Bezę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Po 25 minutach pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Zaćmienie umysłu. I mazurek porzeczkowo-jogurtowy 142

których można sobie zęby połamać, obdarzyłam je gwałtownym, acz szczerym uczuciem. W końcu trwa ono do dziś! Tym razem mam więc dla Was cudownie kruche ciasto wypełnione delikatnym, lekko serowym kremem z czarnej porzeczki. Kwaskowe nadzienie świetnie komponuje się ze słodkimi bezami, a świeże jeżyny nie tylko dodają całości uroku, ale też świeżości. I tak, wiem, mazurek to trochę oszukany(...)lodówce kolejne 30 minut. Ciasto przed pieczeniem nakłuć widelcem. Ułożyć na cieście papier do pieczenia, wysypać kamykami lub fasolą. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i papier. Piec kolejne 15 minut w 180 st. C. Przestudzić. Świeże lub mrożone porzeczki wsypać do garnka, zasypać 20 g cukru i podgrzewać, aż cukier się rozpuści

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Murzynek z wiśniami z patelni 202

Murzynek z wiśniami z patelni wychodzi rewelacyjny, podobnie jak ciasto z patelni z porzeczkami. Wakacje, deszcz leje, z domu nie można wyjść , nic nie poradzę, że jak się nudzę to siedzę w kuchni i wymyślam, że tym razem do kawy będzie Murzynek z patelni z wiśniami i lukrem jogurtowym 🙂 Pomysłów i przepisów na to klasyczne ciasto jest bardzo wiele(...)pyszny ! Polecam też murzynka z mikrofalówki: murzynek z wiśniami , murzynka z owocami , lub murzynka z kremem kokosowym. Murzynek według tego przepisu „gotował/smażył” się dłużej niż ciasto z patelni z porzeczkami, trwało to 30 minut z jednej strony i 10 minut po odwróceniu go.Murzynek z wiśniami jest bardzo smaczny i puszysty. Jak przygotować murzynka z patelni? Murzynek z wiśniami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brownie z buraków i awokado z czerwoną porzeczką 129

dania, w których można dzieciom przemycać wartościowe produkty. Przepis na ciasto czekoladowe z buraków i awokado natrafiłam na blogu „bunny kitchen”, kiedy poszukiwałam ciekawych sposobów na botwinkę. Bo ileż można jeść barszczyki i chłodniki? Surowych liści botwinki […] Artykuł Brownie z buraków i awokado z czerwoną porzeczką pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ciasteczka z czerwonymi porzeczkami i czekoladą + film 126

sztuk 100 g masła 100 g cukru kryształu 1 jajko 2 łyżki mleka 100 g gorzkiej czekolady 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g czerwonych porzeczek przepis Do garnka przekładmy pokrojone masło, wsypujemy cukier i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu często mieszając. Rozpuszczony tłuszcz z cukrem odstawiamy z ognia i dokładnie studzimy. Gorzką czekoladę siekamy(...)masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz posiekaną czekoladę, wszystko dokładnie ze sobą łaczymy. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Następnie dodajemy umyte i osuszone porzeczki i całość delikatnie mieszamy łyżką. Niewielkie porcje ciasta nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dwóch łyżeczek, zachowując spore odstępy. Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około

Smakowite Dania